Krátký němý snímek Edwina S. Portera, který tvořil krátké filmy pro Edisonovu společnost včetně slavné Velké železniční loupeže, je čirou zábavou pojednávající o tom, co všechno se může stát v pekárně, když se vám z těsta nechce dělat jenom rohlíky. (Trainspotter)
AngelAngie
Jak sám název napovídá - zábava v pekařství. Pekař z těsta tvaruje tváře...(29.11.2008)
Webb
Kuchař se nudí a z ničeho nic vidí, jak krysa leze nahoru po sudu. Rychle vezme těsto a hodí ji po kryse. Potom začne z těsta tvarovat různý obličeje a házet těsto na své kuchařské spolupracovníky.... :-)(23.11.2008)
Ilicka
Pekař se nudí, proto si hraje s těstem.(30.12.2009)
xxmartinxx
Porter, koukám, na počátku své kariéry dost bezostyšně vykrádal Meliése, protože už několikátý jeho film se nápadně podobá tomu, co dělal francouzský průkopník už před několika lety - ale na to se tenkrát asi nehrálo.(7.4.2012)
Trainspotter
Vážení, to nemá absolutně žádnou chybu, protože jsem se řezal od začátku do konce, celých jeden a půl minuty! Když jsem viděl jak pekař, kterému se evidentně do práce moc nechtělo, připlácl krysu lezoucí vertikálně po sudu s mouku (nebo čím) těstem, z kterého následně tvořil nejrůznější ksichty a když ještě inzultoval těstem i své kolegy, kteří ho přišli zdrbat, tak jsem se válel smíchy na zemi (obrazně řečeno, samozřejmě).(8.11.2008)
gjjm
Vida, tak perfektní němá groteska mohla vzniknout i v Americe v roce 1902 :) Pekař hází těsto po kryse. Když se kus těsta uchytí na nějakém sudu , zaujme ho to a začne z něho tvarovat různé bizarní obličeje. jeho spolupracovníci se na něj naštvou, ovšem on je zneškodní foukáním moučného prachu. Že by docela vtipné alegorické znázornění umělecké inspirace a těžkého postavení umělce v materialistickém světě?(9.9.2009)
Cimr
Věřte nevěřte, ale je to vážně zábavné! Někdo by už konečně měl tyhle minutové filmečky sebrat a vydat je na DVD. Představa, že bych měl DVD se 120 filmy je úžasná.(20.3.2008)
tom88
Kratučké, ale milé a zábavné čiernobiele video z roku 1902, ktoré mňa pobavilo viac ako niektoré dnešné krátke videá.(8.11.2008)
MissJ
Tak tohle mě vážně pobavilo. Neuvěřitelné, kolik děje se dá nacpat do jedné minuty.(1.7.2010)
zdeny99
Obchodní inspekce by si měly podívat na tento film a poznaly by, že na začátku 20. století se běžně krysy proháněly po pekárnách. Ta krysa byla na snímku vůbec to nejlepší. Měla ale smůlu a schytala pořádnou pecku těsta.(8.1.2011)
Ronee
Mňa fascinuje, aké je to staré. Ináč, je to fuj!(10.5.2011)
Prince
Šikovný pekař uvidí po zdi lezoucí krysu(?) a zaplácne ji několikrát těstem. Pak začne z těsta tvarovat různé podobizny a když je "sochařením" pohlcen, příjdou kolegové a trošku ho schladí.(14.10.2006)