Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na cestě z Berlína do New Yorku potká Kyle Pratt (Jodie Foster) ta nejhorší noční můra každé matky - v rozlehlých prostorách moderního Boeingu 474 se beze stopy ztratí její šestiletá dcera Julia. Kyle, která je citově zničená z nedávné ztráty manžela, se zoufale snaží nevěřící posádce letadla, cestujícím a později i sama sobě dokázat, že není šílená. Přestože se kapitán Rich (Sean Bean) i letecký strážník Gene Carson (Peter Sarsgaard) snaží o tvrzeních zoufalé vdovy nepochybovat, směřují všechny důkazy ke skutečnosti, že její dcera nikdy na palubě letadla nebyla, což ještě více podněcuje paranoiu a pochyby ostatních cestujících a zbytku posádky. Kyle, která se najednou ocitá úplně sama, zbývá jediné - spolehnout se při pokusu o vyřešení celého tajemství a záchranu dcery pouze na svůj vlastní rozum. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (405)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Snaha o schizofrenii hlavní postavy se moc nezdařila a film je průhledný jako zápltka erotického filmu. Všichni by měli v očekávání co přijde okusovat své nehty a doufat, že hlavní hrdinka na všechno přijde a vše dobře skončí, ale místo toho na film jen tak koukáte a čekáte, kdy si ona uvědomí co vy už dávno víte. Velká škoda nevyužitého potenciálu.Bohužel letadlo samo o sobe je velmi omezený prostor, na který pro mě už doplatil Noční let. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jodie je jak břitva a tím většinově přispívá filmu, z kterého se, ač má slibně napínavý rozjezd, kdy dlouho netuším, jestli matka ztratila dítě nebo rozum (a ta nejistota mě hodně baví), vyklube cosi, co evokuje srágory o unesených letadlech, s kterými přistávají ženy a děti, ale budu se tvářit, že jsem ten konec neviděla. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Tajemný let" a "Noční let". Dva filmy lehce zaměnitelné názvem, nikoli však kvalitou. Zatímco "Noční let" je perfektní thriller, který nejen zamrazí, ale i pobaví skvělou úlisností hlavního mizery, "Tajemný let" předvídatelně přiletí a nudně odletí, aniž by se stalo cokoli, co by alespoň stálo za zmínku. (Nebo alespoň za zapamatování, protože já už si - krom vzkazu na skle a nepříjemné Jodie Foster - z filmu nepamatuju ale zhola nic.) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Prostředí 7/10/// +Jodie Foster, hodně dobrá atmosféra, tísnivé prostředí, zápletka -o něco slabší akční druhá část, divák si občas říká, "tady to mohli udělat jinak"/// Na Tajemný let jsem byl hodně zvědav, už jen proto, že jsem ho chtěl srovnávat s filmem Noční let, který vyšel ve stejnou dobu jako tento. Nakonec musím říct, že oba jsou super, ten druhý ještě o něco víc. U tohoto jsem se však vůbec nenudil a od začátku jsem byl zvědav jestli tvůrci přijdou s něčím jiným než já sám předpokládám a to je možná na tom to nejlepší. Jestli vás film dokáže vtáhnout do děje, jestli vás ohromí nebo dokonce ochromí svojí atmosférou. U mě se mu to povedlo a já odcházím ze sedačky spokojen a objednávám si další let./// Celkem 76%/// ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $55miliónovTržby USA $89,707,299Tržby Celosvetovo $223,387,299 ║ Zo začiatku to vypadalo dosť zaujímavo aspoň ten ponúknutý námet o únose malého dievčatko na palube lietadla ale postupne ak sa to chcelo tváriť ako moc inteligentný príbeh plný zvratov a v tej chvíli sa to začalo potápať a meniť a okukanú frašku o hrdinstve z radov obyčajných ľudí, ktorý reagujú v skľúčených momentoch nad svoje možnosti. Prvá polovica filmu buduje dosť husté napätie, ta druhá sa už mení na takú klasickú naháňačku medzi zločincom a obeťou. Taký neškodný film, keď sa to neberie celkom vážne. /60%/ ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Jde o poslední film vydaný společností Touchstone Pictures na VHS. (veronikajel)
  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)

Související novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (více)

Reklama

Reklama