Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (751)

genetique 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale pod tri nejdem, pretože hodnotím subjektívne. Hrozný scenár, to poviem hneď na začiatok! Nieže by ma nejak zaujalo spracovanie, ale Rocka môžem a podobný žáner tiež. Efekty sú super, na výbornú, čo sa o hercoch a spracovaní síce povedať nedá, ale kto by to čakal. Ako akčňák? Ozaj cool, páčila sa mi hlavne kamera v strede filmu na pár scénach. Takže skvelý akčný nárez, bez zbytočných omáčiek okolo, so super zvukom a atmoškou, doporučujem vidieť v kine. 70%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Do kin přichází film podle legendární hry, která změnila herni svět do podoby jak ho známe dnes. Legenda Doom se vrací a tentokrát na filmovém plátně uvidíte největší jízdu v dějinách. Krev, příšery, všechno na Marsu a všechno v hlavní roli s ROCKEM!! Wrestlerem, kterého milujete a který si půjčí B (ig) F(uck) G(un) a prožene nepřátele po stanici na mrasu. Poprvé uvidíte natočený film z perspektivy první osoby jako v počítači!!!To všechno v kinech od prvního dne tohoto měsíce... Nepřipomíná vám to něco? Ty obvyklé lži a bombastičnosti a mnoho superlativů o filmech, které jsou většinou jasnými propadáky a jen poslední tonoucí se snaží stébli zachránit. Tak už to prostě bývá a na nás je jako vždycky odhalit pravdu, která popře celý horní odstavec a ukáže pravdu o zfilmování legendární hry. Nejde o zfilmování prvních 2 dílu, ale až posledního atmosféricky nejsilnějšího (a hardwarově nejnáročnějšího:D)dílu. Kdo čekal Peklo a nebo nějaké démony musí si nechat zajít chut jako já. Mutace přidaným genem, který pozná dobré a špatné lidi a podle toho z vás udělá bud Boha nebo impa. Když už ten poslední herní díl byl tak atmosférický, že by byla snaha o horror?Ale no tak! Jde o další trapnou akční slátaninu natočenou v česku za kterou bych nedal ani 20kč(to radši hama v Mekovi). Proč jsem tak rozzuřen po tom filmu? Proč se ptát stačí se podívat. Postavy pojmenované třeba Riper nebo podobně stupidně se daj překousnout, kdby aspon umřeli během pár minut. ALe oni se s vámi vlečou půlku filmu než se objeví první pořádný záporák(tím myslim někoho agresivního). A co potom? zase nuda a rozluštění trapné pointy, kterou jsem prozradil, ale stejne by vás v kině po ní čekalo jenzklamání tak proč to komplikovat. Pohled z první osoby ano opravdu tam je!! Asi nějakých 5 minut tam trapně běháte a zabijete nějakého Impa dokud nepotkáte malý prasátko z vozejkem(že by náš kamarád doktůrek zmutoval?Proč vypadal tak hodnej ...). Co dál? přeci nemůže chybět bitka s největši hvězdou filmu. A jak to celé zakončit? Kdo dohrál nějakou hru na pc určitě to zná.... (Q4 v poslední době nejlepší důkaz :-)) ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Zatímco hra překypovala sladce temnou atmosférou a hustým výskytem potvor všeho druhu, filmový přepis je obrazově neskutečně FÁDNÍ záležitostí, bez atmosféry a i na těch monstrech se překvapivě škudlilo. Zde ani Rockovo charisma výsledný chabý dojem nezlepšilo. Carmacku, až potkáš Bartkowiaka, flákni mu jednu i za mně.... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Film, který se tváří naprosto nejvíc cool a jakž takž se mu to i daří. Bartkowiak pojímá film s lehkou nadsázku, což je jedině dobře) a rozvíjí zajímavě rozjuchaný akční nářez, který se z počátku zdá být temnou atmosferickou podívanou. První průměrná až podprůměrná hodina filmu je právě stylizována zásadně do temných chodeb, takže nevidíme skoro nic, a to ani monstra, která se sice mihnou někde ve stínu a občas oddělají nějakého toho vojáčka, ale tím to hasne. Naštěstí v závěrečné 40 minutovce se konečně rozjíždí akce, kdy se to mrtvolami zombíků v záběru jenom hemží, padají ty "nej" cool hlášky a objeví se pořádně i nějaký ten Imp. K tomu se rozehraje naprosto super tvrďácká hudba, která k takovému filmu zkrátka patří. Vrchol ovšem nastupuje od chvíle, kdy se objeví očekávaná first-person akce, tedy, kdy po vzoru hry vidíme akorát zbraň hlavního hrdiny jak kropí hromady šmejdů olovem. Nebudu zapírat, tahle scéna na mě dost zapůsobila, jelikož je vážně pěkně udělaná. No a samotný bombastický závěr face to face, kdy si Rock a Karl Urban dají pěkně přes hubu rozhodně spoustu lidí uspokojí. Ovšem zároveň s tím vynikají nedostatky právě již zmiňované první hodinky. Scénář bych ani moc nekritizoval. Je sice fakt, že jediné slušné postavy jsou pouze Rockův Sarge a Urbanů Reaper a ostatní jsou tu jen proto, aby zařvali hodně stylově, ale o to tu přeci jde. Snad jen BFG mohlo být využito trochu víc než jen na to , aby Rock pronesl hlášku stylu "to je fakt velká bouchačka". Herci hrají solidně, čímž myslím, že hlášky říkat umějí, Karl Urban je celkem slušný hrdina a Rosamund Pike vypadá dobře i zašpiněná od krve. Takže když přimhouříte obě oči tak tohle poměrně poctivé béčko přijmete, i když dalo se z toho vytěžit mnohem víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$60milionovTržby USA $28,212,337Tržby Celosvetovo $55,987,321Tržby za predaj DVD v USA $28,175,786 //počet predaných kusov 1,629,166║ Neviem či Bartkowiak alebo scenárista sa snaží všehovšudy vykrádať scénky a dejové roviny s filmu Votrelci, prípadne schémou vojakov Predátora ale vôbec to v tomto filme nefunguje, vyznie to dosť plocho bez vlastnej invencie v príbehu. Aj keď je to ako že vojenský zásah a dokonca ešte podľa najznámejšie hernej strielačky 90.rokov skoro po celý čas je to len nuda o hustejšiu atmosféru to len horko ťažko škrtne a nevyužitie takých búchačov ako The Rock a Karl Urban pre lepšiu gradáciu v deji až zamrazí. A to že tu hrá Barbora Nedeljáková je doslova vtip, veď sa objaví v jednej scénke na pár sekúnd bez toho aby len ústa otvorila, fakt dobrý odrazový mostík pre túto ako že nádejnú herečku. /25%/ ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Během závěrečných titulků hraje skladba „You Know What You Are?“ od Nine Inch Nails, industrial rockové kapely Trenta Reznora. Konkrétně se jedná o verzi remixovanou Clintem Mansellem, který k filmu složil soundtrack. (Schyzartis)
  • Film se natáčel mimo jiné na Barrandově. (Specs)
  • Postava Seržanta (The Rock) je odkazem na třetí díl videoherní série (z roku 2004), v němž se objevil seržant Thomas Kelly. Fanoušci předlohy také jistě ocení přítomnost "first person pohledu" či slavnou BFG (původně Big Fucking Gun). (imro)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama