Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Recenze (752)

golfista 

všechny recenze uživatele

I když PC hry vlastně nehraju, šel jsem v posledním týdnu do dvou adaptací "proslavených" her DOOM (kdo by neznal :) a SILENT HILL (nezám vůbec).... Srovnání dopadlo z mého hlediska překvapivě. Bavil jsem se u DOOMa a neuvěřitelně jsem se nudil u SILENT HILL.... Doom je samozřejmě taky "blbost", ale je svižně natočený, kupodivu úsměvný a chatrný děj zachraňuje charisma dvojky Urban & Rock (v Silen Hill to celé nezachraňuje nic). Také "finále" mě v Slient Hill spíš rozesmálo a naopak v Doomovi mě přimělo k přihození další hvězdičky..... Vychází pro mě poučení, že adaptace PC her o kterých vůbec nic nevím nebudou nejspíš určené mému oku :) ()

Cival 

všechny recenze uživatele

První hodinu, která je s lehkými pauzami více či méně nudná, jsem se uklidňoval tím, že je to pořád o úroveň lepší než AVP a o chlup zábavnější než druhý Resident Evil. Technicky kvalitnější podání bohužel neutralizuje dlouhé a nezáživné bloudění chodbami, kde se nestřílí, ale v podstatě jen pasivně čelí hrůze, která vystupuje z temných zákoutí (nějaká ta ruka před ječícím obličejem, monstrum pobíhající v potrubí apod.). Psychologie postav nepřesahuje rámec konverzačních klišé "v blbých akčních filmech". nadhozená traumata i motivace postav jsou k smíchu, ale díky bohu mariňáky vede charismatické a herecky "nad-kvalitní duo" Karl Urban a zkrabacené čelo The Rocka. Jenže ani oni by nestačili na víc jak smutné dvě hvězdičky nebýt výborného finále. Jakmile se z Urbana stane smrtonosný badass, jakmile Bartkowiak vytáhne pohled "z vlastních očí", vypustí do něj konečně plně funkční riffy a nechá efektně porcovat příšerky, je z Dooma jako zázrakem solidní akčňák. Navíc korunovaný velmi dobrým a do mrtě stylovým full-contact soubojem, s vychutnaným nástupem. O to víc ovšem zamrzí prázdnota rozlézající se všude před perfektní závěrečnou dvacetiminutovkou... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Zatímco hra překypovala sladce temnou atmosférou a hustým výskytem potvor všeho druhu, filmový přepis je obrazově neskutečně FÁDNÍ záležitostí, bez atmosféry a i na těch monstrech se překvapivě škudlilo. Zde ani Rockovo charisma výsledný chabý dojem nezlepšilo. Carmacku, až potkáš Bartkowiaka, flákni mu jednu i za mně.... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nečekaně nekompromisní, atmosférou oplývající a debilitu téměř postrádající akční nářez, beroucí si nepokrytě vše potřebné z herní série Doom (včetně logotypu), a to v tom správném poměru - tedy ze trojky hru s temnými zákoutími i design zrůdiček, a z prvních dvou drsnodrsné mariňáky a jejich arzenál, z něhož nejdůležitější je samozřejmě Big Fucking Gun 9000:) Bezduchá střílečka, pro kterou potřebujete jen průměrnou koordinaci rukou a očí, je zapomenuta, filmový Doom nabral během výroby - hlavně při tvorbě scénáře - velmi chutné ingredience nad rámec předlohy. Aby nedošlo k omylu, dialogy jsou plné klišé, ale postavy, které je pronášejí, si to mohou dovolit, a celkový vývoj děje je jedno z největších pozitiv Dooma (nečekáte snad, že to po těch hodinách LANek na 386kách budu skloňovat jako hrad bez hradu...;)). A je tu dokonce i humor, jak jinak než patřičně černý, díky čemuž máte pocit, že se to celé nebere až tak úplně vážně - čemuž odpovídá i "first person shooter" sekvence těsně před závěrečnou bitkou. Těch padesát nebo kolik milionů dolarů rozpočtu je rozhodně vidět (respektive když něco nemá být vidět, není to vidět;)), některé vychytávky jako nanostěna jsou opravdu cool a navíc jsou opakovaně funkčně využity. Ale je pravda, že Doom není film pro každého:) Mně dokonale sedl, přičemž budiž připomenuto, že jsem byl z dnešního pohledu možná až nezdravě nadšený z filmového Resident Evilu, a budiž přiznáno, že jsem navíc při sledování hrál ve vánočním výprodeji pořízený X-COM: Enemy Within, což se možná na dojmu z filmu taky pozitivně podepsalo:) Nic to ale nemění na tom, že je mi celkem líto, že na Doomovi studio ošklivě prodělalo, a tím pádem se žádné další filmové počiny s touto značkou asi pěkných pár let realizovat nebudou. Ale dost už řečí, 80% a nebudu o tom diskutovat;) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čím více herních adaptací vzniká, tím více si začínám vážit filmů Mortal Kombat, Resident Evil a jeho pokračování. Doom se tváří, že je věrný své herní předloze, ale spíše si z ní bere prvky a vydává se vlastním směrem (pekla se kupříkladu bohužel divák nedočká). První hodinu filmu se toho moc nestane. Banda mariňáků sice není úplně nezajímavá (a dokonce je od sebe rozeznáte, což je v tomhle žánru poměrně vzácné), ale jednotlivé postavy postrádají lepší dialogy i výraznější střety mezi sebou. Procházení temných chodbiček sice funguje ve hře, kde člověk postavu ovládá, ale v případě filmu to prostě nefunguje, protože první hodinu se opravdu NIC nestane. Mnohé scény navíc padají na tom, že Rock se snaží být ultratvrdý seržant, ovšem se srdcem a to mu nesežere ani maniak předlohy s US Army obtiskem ze žvejkačky na rameni. Rock se mimikou tak moc snaží hrát, že je až osvěžující minimalismus Urbana, který je zarostlý a nakrátko střižený dvakrát stylovější, než Rock koulející očima. Závěrečná půlhodinka naštěstí tu koncentrovanou nudu přeci jen bortí, protože se konečně začíná něco dít, začínají padat hlavy, monstra jsou na každém rohu a pětiminutová sekvence z vlastních očí si možná vyslouží i kultovní status (na druhou stranu, po TAK nudné první hodině by bylo osvěžující prakticky cokoli). Pár stylových záběrů, trocha roztomilých zvrhlostí (ruka v úvodu je fajn) a cool závěrečná bitka nemůžou zastřít skutečnost, že Doom jako celek nefunguje ani jako herní adaptace, ani jako béčkový akční výplach... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Málo akční, málo badass, málo monster, žádná atmosféra, žádné secret areas. Z nostalgie**, na první (ne)dohrání dvojky se nezapomíná. 40% Zajímavé komentáře: Cival, tron, Le_Chuck, Scrytcher, DDT, Martinius ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Velice slizoidní. A také nenápadité a ubohé sci-fi, ve kterém zaujme snad jen Rosamund Pike. Už vím, proč nehraju videohry. Bůh žehnej FF! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus se to příliš vleklo, zrůdy všeho možného kalibru ať už s motorovou pilou a nebo bez ní mě také nenadchli. Oceňuji akci "z vlastního pohledu" kvůli tomu jsem se na ,to koukal.Z vlastního pohledu ještě přidávám hvězdičku za dobrou muziku . ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet$60milionovTržby USA $28,212,337Tržby Celosvetovo $55,987,321Tržby za predaj DVD v USA $28,175,786 //počet predaných kusov 1,629,166║ Neviem či Bartkowiak alebo scenárista sa snaží všehovšudy vykrádať scénky a dejové roviny s filmu Votrelci, prípadne schémou vojakov Predátora ale vôbec to v tomto filme nefunguje, vyznie to dosť plocho bez vlastnej invencie v príbehu. Aj keď je to ako že vojenský zásah a dokonca ešte podľa najznámejšie hernej strielačky 90.rokov skoro po celý čas je to len nuda o hustejšiu atmosféru to len horko ťažko škrtne a nevyužitie takých búchačov ako The Rock a Karl Urban pre lepšiu gradáciu v deji až zamrazí. A to že tu hrá Barbora Nedeljáková je doslova vtip, veď sa objaví v jednej scénke na pár sekúnd bez toho aby len ústa otvorila, fakt dobrý odrazový mostík pre túto ako že nádejnú herečku. /25%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Chewieho názor, zrcadlově obrácený ;) Expozice je až příliš dlouhá (kolem hodiny) a mariňácké špičkování á la Aliens je sice chvályhodné, ale nikdo se z něj na zadek neposadí. Pak ale Rock popadne BFG, mezi jeho bližními to začne mutovat ostošest a z některých hrdinů se stanou superhrdinové (a to doslova). Bartkowiak herní adaptaci ukočíroval bez zbytečných ústupků a spokojeni snad budou jak příznivci předlohy, tak fandové akčních filmů, pokud se smíří s tím, že filmový Doom je megabéčko s průměrnými hláškami, nadprůměrnými triky a velmi silnou závěrečnou dvacetiminutovkou. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Do kin přichází film podle legendární hry, která změnila herni svět do podoby jak ho známe dnes. Legenda Doom se vrací a tentokrát na filmovém plátně uvidíte největší jízdu v dějinách. Krev, příšery, všechno na Marsu a všechno v hlavní roli s ROCKEM!! Wrestlerem, kterého milujete a který si půjčí B (ig) F(uck) G(un) a prožene nepřátele po stanici na mrasu. Poprvé uvidíte natočený film z perspektivy první osoby jako v počítači!!!To všechno v kinech od prvního dne tohoto měsíce... Nepřipomíná vám to něco? Ty obvyklé lži a bombastičnosti a mnoho superlativů o filmech, které jsou většinou jasnými propadáky a jen poslední tonoucí se snaží stébli zachránit. Tak už to prostě bývá a na nás je jako vždycky odhalit pravdu, která popře celý horní odstavec a ukáže pravdu o zfilmování legendární hry. Nejde o zfilmování prvních 2 dílu, ale až posledního atmosféricky nejsilnějšího (a hardwarově nejnáročnějšího:D)dílu. Kdo čekal Peklo a nebo nějaké démony musí si nechat zajít chut jako já. Mutace přidaným genem, který pozná dobré a špatné lidi a podle toho z vás udělá bud Boha nebo impa. Když už ten poslední herní díl byl tak atmosférický, že by byla snaha o horror?Ale no tak! Jde o další trapnou akční slátaninu natočenou v česku za kterou bych nedal ani 20kč(to radši hama v Mekovi). Proč jsem tak rozzuřen po tom filmu? Proč se ptát stačí se podívat. Postavy pojmenované třeba Riper nebo podobně stupidně se daj překousnout, kdby aspon umřeli během pár minut. ALe oni se s vámi vlečou půlku filmu než se objeví první pořádný záporák(tím myslim někoho agresivního). A co potom? zase nuda a rozluštění trapné pointy, kterou jsem prozradil, ale stejne by vás v kině po ní čekalo jenzklamání tak proč to komplikovat. Pohled z první osoby ano opravdu tam je!! Asi nějakých 5 minut tam trapně běháte a zabijete nějakého Impa dokud nepotkáte malý prasátko z vozejkem(že by náš kamarád doktůrek zmutoval?Proč vypadal tak hodnej ...). Co dál? přeci nemůže chybět bitka s největši hvězdou filmu. A jak to celé zakončit? Kdo dohrál nějakou hru na pc určitě to zná.... (Q4 v poslední době nejlepší důkaz :-)) ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší, mnohem horší. Napětí je sice nulové, ale příběh je rozhodně lepší než byste čekali a závěrečná bitka taky ujde. A "doomovskou" sekvenci snad ani nemá cenu chválit. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to Bartowiak posral, protože jeho premisa je akce a ne nějaké napětí nebo dokonce horor. Takže první hodina je opravdu dost nuda, herci se snaží, ale s takovým dementním scénářem to prostě nelze. Dále se dá říci že Karl Urban přehrál The Rocka, jo už to tak bude Karl je prostě mnohem víc cool. No a když konečně přijde finální nářez tak to stojí za to. Sekvenci s 1st person pohledem bych možná ještě víc zkrátil, ale oproti té nudě předtím je to uplné požehnání. No bitky se povedly a kdyby se ve stejně akčním duchu nesl celý film mohla to být velice příjemná snad dokonce i pětihvězdičková záležitost. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Když se pařil Doom, neměla jsem ještě ani tamagoči. Ale naprosto chápu, že u TAMTÝ sekvence musej fanoušci hry brečet střepy štěstí - skoro jsem kvůli tomu chtěla dát hysterický 4*, ale závěr mě "naštěstí" zase usměrnil. Celkově obyč (pod)průměr s přidanou nostalgickou hodnotou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V roce 2026 objevili archeologové v Nevadský poušti portál vedoucí do pradávnýho světa na Marsu. Dostal jméno Archa. O 20 let později se snažíme pochopit, proč byl postavenej a co se stalo s civilizací, která ho zbudovala... . Od úvodního loga Universalu cejtím a hlavně slyším, že půjde o ZVUK a KREV. Jo, došlo k narušení 5. stupně, a je třeba začít nejen s karanténou, ale musí se vyslat někdo, kdo posoudí situaci, ale třeba i někoho zachrání. Připravte se: HRA ZAČÍNÁ! Nasmrádnutí Vetřelcem je patrný od počátku. Bohužel (?) napětí není typicky hororový, spíš pár ,,lekaček". Trochu nuda, atmosféra nevýrazná, možná i díky tmě. Chybí mi víc ,,chrochtání" zrůd, který by dodalo podtext napínavosti bloudění v chodbách. 80% filmu dělá zvuk (DTS zní opravdu dobře). Ten, kdo na to bude koukat jen v nějaký sparchantělý kopii se užere nudou a flákne 2* (i míň). ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Clint Mansell: 1. C24 ,2. Doom ,3. Olduvai/Facing Demons ,4. Searching... ,5. Sibling Rivalry ,6. The Lab ,7. Taking Control ,8. Mac Attack! ,9. Resurrection ,10. BFG! ,11. Destroyed ,12. Infirmiary ,13. Experiment Stahl ,14. Containment Breach ,15. Superhumans and Monsters ,16. Kill 'Em All... ,17. ...Let God Sort 'Em Out ,18. Mass Onslaught ,19. First Person Shooter ,20. Semper Fi ,21. Go to Hell ,22. You Know What You Are? - Nine Inch Nails , ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slušný Akční,Scifi Film natočený podle Počítačové Hry .. Má to vynikající Atmosféru.. Perfektní Bandu Soldierů.. bylo mi líto každého mrtvého, jelikož jsem měl ke každému vztah !! Skvělý The Rock a Karl Urban !! i Příšery byli na fajn úrovni ... 60% :) ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

no co si budem povídat.. společných rysů s tou hrou to moc nemá.. vášnivá hráčka té hry jsem byla.. sice jsem si kdykoliv na mě nějaký monstro vyběhlo stříkla do textilu..ale hrála jsem to pořád.. jéje.. to tehdy byla spotřeba kalhotek :-D no ale vraťme se ke komentáři... i přes to, že se film hodně vzdaluje hře..mě se to líbilo... pár příšer.. nějaký ten příběh a téměř na konci akcička alá hra mě potěšila.. spestření celého filmu... nečekejte od něho nějak mega akci.. ale průměrnej filmeček s trochu napětím a solidními hereckými výkony ;) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stav Dr. Carmacka je neliečiteľný, pretože Dr. Carmack je mŕtvy.“ Páčil sa mi RESIDENT EVIL aj VOTRELEC VS. PREDÁTOR (a to už je vážne čo povedať), ale DOOM je teda poriadne nudná konina! Andrzej Bartowiak (ktorého životným veľdielom je solídna seagalovka LOVEC POLICAJTOV) vykráda všetko možné (hlavne z votreleckej ságy) a to tak, že to miestami neskutočne bije do očí (obrovský Afroameričan s rotačákom, to ako vážne?). Lenže márne sa snaží byť „stará škola" (SPOILER finále pozostáva z toho, ako sa dvaja tvrďácki svalovci mlátia v jednej miestnosti! SPOILER), proste je mimo. Tvorcom robí zjavný problém čo i len dobre natočiť "tradičnú" scénu s vulgárnymi mariňákmi v letiacej helikoptére. Plus príšerné chovanie vojakov (začnete v hrobovom tichu smrteľne nebezpečnej marťanskej základne citovať Bibliu?) a veľmi nesympatické (už fyzicky) herecké obsadenie. S čestnou výnimkou The Rocka, ktorý sa milo nebál prijať SPOILER relatívne zápornú rolu SPOILER. Len zopár vecí má šmrnc (desaťminútovka „z pohľadu hráča“, miestami slušné hlášky: „Je to len pár dní, čo som tuná seržanta prosil, nech nám do tímu privedie nejakú slečinku.“). Obrovské sklamanie. Doom: Annihilation z r. 2019 nebol o veľa lepší (ale o čosi áno...), no aspoň sa na nič nehral. ()

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama