Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vědecký tým pracující na odlehlé základně na planetě Mars začal na Zemi posílat zneklidňující zprávy. Výsledky experimentů nejsou dobré, řady vědců záhadně mizí a spojení se stanicí bylo náhle přerušeno. Vládě nezbývá než základnu izolovat do nejpřísnější karantény. Na Mars je vyslána jednotka rychlého nasazení, která má za úkol zjistit, co se stalo, a eliminovat jakoukoliv hrozbu. Jenže realita překonává nejhorší obavy. Výzkumnému týmu se totiž podařilo nekontrolovanými pokusy vytvořit hrůzostrašná monstra, ze kterých se vyklubou geneticky zmutovaní lidé. Ti slídí po chodbách základny a likvidují vše živé. Je vůbec v lidských silách tuhle strašlivou noční můru zastavit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (752)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ak si myslíte, že vás čaká nudný večer a chceli by ste poriadnu dávku vzrušenia, akcie, hororu a krvi, pozrite si to. Spolu s kvalitným akčným hereckým obsadením (The Rock, DeObia Oparei...) a vynikajúco zvládnutou hudbou Clinta Mansela robí z hry Doom jeden vynikajúci akčný sci-fi film, s ktorým sa nudiť určite nebudete. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To byla zase jednou hrůza. Hry mám rád, dokonce jsem nedávno zase dohrál první i druhý díl, ale nebýt loga, Marsu, korporace UAC a zbraně BFG, snad bych ani nepoznal, že s nimi tento výtvor má něco společného. Nejde mi ani o příběh, ten je přiměřeně videoherní a nic hlubšího jsem nečekal. Jde mi o promrhaný potenciál, o nevyužití takového množství rozličných herních příšer a démonů, o nulovou atmosféru (Bát se? Ani nápad!) a bídné technické zpracování na úrovni průměrného televizního či video filmu. Zkrátka všechno špatně. I tolik vychvalovaný záběr z pohledu první osoby byl naprosto nudný až směšný. Líbila se mi jen Rosamund Pike, ale to rozhodně není zásluha tvůrců. ()

Reklama

JFL odpad!

všechny recenze uživatele

Poslepované z klasických potencionálně působivých momentů, ale přesto naprosto otřesné. Pobíhání tmou nazdařbůh a hrsku gore efektů posouvá do nové dimenze imbecility překombinované vyprávění a především absurdní pseudo-mytologie. Celý projekt je nepokrytou a především sprostou dojičkou herních fandů, kteří si úmorně počkají na kýženou scénu průchodu chodbami z prvního pohledu, která ovšem jen ukazujenefunkčnost celého předchozího vyprávění. Ukázkový příklad toho, jak se nemají adaptovat videohry. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

občas sama sebe překvapuju, jaké všemožné krávoviny jsem schopná dokoukat až do konce a co všechno mě dokáže pobavit.. rozhodně to nebyla taková tragédie, jak jsem předpokládala.. hodnotím z pohledu někoho počítačovými hrami nepolíbeného.. a ty dvě hvězdy jsou myslim tak akorát.. vetřelec je vetřelec...:) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

V roce 2026 objevili archeologové v Nevadský poušti portál vedoucí do pradávnýho světa na Marsu. Dostal jméno Archa. O 20 let později se snažíme pochopit, proč byl postavenej a co se stalo s civilizací, která ho zbudovala... . Od úvodního loga Universalu cejtím a hlavně slyším, že půjde o ZVUK a KREV. Jo, došlo k narušení 5. stupně, a je třeba začít nejen s karanténou, ale musí se vyslat někdo, kdo posoudí situaci, ale třeba i někoho zachrání. Připravte se: HRA ZAČÍNÁ! Nasmrádnutí Vetřelcem je patrný od počátku. Bohužel (?) napětí není typicky hororový, spíš pár ,,lekaček". Trochu nuda, atmosféra nevýrazná, možná i díky tmě. Chybí mi víc ,,chrochtání" zrůd, který by dodalo podtext napínavosti bloudění v chodbách. 80% filmu dělá zvuk (DTS zní opravdu dobře). Ten, kdo na to bude koukat jen v nějaký sparchantělý kopii se užere nudou a flákne 2* (i míň). ()

Galerie (81)

Zajímavosti (22)

  • Mnoho postav je pojmenovaných podle členů vývojového týmu společnosti id Software, kteří se podíleli na vývoji série "Doom". Jsou to například Dr. Carmack (Robert Russell) – John Carmack či Dr. Willits (Vladislav Dyntera) – Tim Willits. (imro)
  • BFG je vo filme "Bio Force Gun v3.14". (andrejba)
  • Místnost, ve které je uložena zbraň BFG 9000, je označena jako IDKFA, což je cheat ve stejnojmenné počítačové hře. (Corpsegrinder)

Související novinky

Dwayne Johnson chystá herní návrat

Dwayne Johnson chystá herní návrat

02.02.2022

Ačkoliv na filmovou adaptaci akční hry Doom z roku 2005 s Dwaynem Johnsonem v hlavní roli jen málokdo vzpomíná s láskou, Johnson samotný se herních filmů ale tak úplně nezřekl. Vedle Dooma má na… (více)

Sekaná... pro změnu z emzáků

Sekaná... pro změnu z emzáků

28.07.2009

A rovnou dvojitá porce. Dokonce v obou případech podle počítačových her. Nebudeme chodit kolem horké kaše z mimozemských vnitřností – půjde o Gears of War a Dead Space. První z jmenovaných adaptací… (více)

Návrat Street Fightera

Návrat Street Fightera

10.09.2007

Ne, teď nemáme na mysli filmovou sérii se Sonnym Chibou, kterou proslavili hlavně Tarantino a Tony Scott, když v úvodu Pravdivé romance nechali Patricii Arquette obsypat Christiana Slatera popcornem… (více)

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

Mimozemská sekaná ve velkém stylu

22.03.2007

Fanoušci brutálních počítačových řezničin mají po nedávném ohlášení filmové adaptace Metal Gear Solid opět důvod jásat. Nebo také ne. Přijde na to, jak studio New Line Cinema pojme velkoplátnovou… (více)

Reklama

Reklama