Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (211)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Neskutečně špatně zrežírovaná filmařina s tak tupou zápletkou, že jsem chvílemi myslel, že vyvrhnu večeři. O čem to vlastně bylo? Sociální drama ? Horor ? Ani jedno ani druhé. Jen špatně poslepovaná směska, bez čehokoliv, co by upoutalo divákovu pozornost. Angažování charakterní herecké perzóny v podobě Jennifer Connelly dost dobře nechápu, ale peníze v tom pravděpodobně hrají majoritní úlohu. Snad hudební podkreslení je vcelku fajn a tvůrcům se dokonce v první polovině úspěšně daří navozovat temnou až depkózní atmosféru (vhodně zvolené prostředí, déšť). Celkově je však výsledek jeden velký neúspěch. Vše ještě umocňuje naprosto pitomý závěr. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Tři minuty jemného mrazení na zádech, jedna povedená lekačka a očekávatelné pointy - to je remake japonského filmu s předlouhým názvem Honogurai mizu no soko kara. Jennifer Connelly je krásna (jak by rekl jeden kamos, omluvte ty slova, "kunda jak hovado"), bohuzel tohle neni prehlidka MISS, ale horror. A jako takovy prilis nefunguje. Nejlepsi vec, ktera je spojena s timhle filmem, je atmosfericky trailer. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Remake hororu, který už je sám o sobě vykrádačkou jiného, je dosti zvláštní počin, ale páni producenti mají zato, že "Asiana" frčí. Hororového tam zas tak moc není, vpodstatě kromě scény se dvěma dětmi :), ale co tam je, je už párkrát přežvýkané. Alespoň ale vidíme, že se v Americe nežije jen na sluncem zalitých předměstích s velkými rodinnými domy a anglickými trávníky. Ale sexisticky přiznávám, že jsem stejně koukal hlavně na Jennifer Connellyovou. Doplnění. Po novém shlédnutí poněkud zvyšuju hodnocení, protože film vlastně špatný není, ale spíš jako sociální drama než horor. Každopádně od řadové hororové produkce se Dark Water odlišuje slušnou filmařinou a hlavně velmi dobrými hereckými výkony. A Jennifer je fakt dobrá. Mám jí rád. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Trošku více dramatičnosti by neuškodilo. Pomalé a udýchané tempo příběhu taky zrovna moc nepřidá, i když se ke konci trošku zvedne a snaží se dohnat co se dá. Strašidelná atmosféra zapadlého a omšelého paneláku kdesi uprostřed industriální čtvrti se docela povedla. Musím souhlasit s Kleopatrou, že Jennifer Connelly byla opravdu dobrá. Role jí byla ušitá přímo na míru. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli za to může fantastická Jennifer Connelly, nebo ty krásně omšelé interiéry levných bytů a kanceláří, nebo ten vlhký, tmavý, brutálně neútulný a depresivně nádherný newyorský panelák, nebo mlžný a deštivý Rooseveltův ostrov se svou úžasnou lanovkou, nebo Badalamentiho hudba, nebo výborné mužské trio Postlethwaite, Reilly & Roth ve výborných vedlejších rolích... ale mně se Dark Water na první i druhý pohled strašně moc líbil a stoprocentně mi sedl. Film má podzimně pochmurnou a působivě tíživou atmosféru, klidnou kameru, napínavý, i když nikterak originální příběh, sladce pomalé tempo a celkově na mě svou vizuální patinou působí, jako by byl natočený o dvacet let dřív. A Jennifer Connelly je ohromně přesvědčivá, roli osamělé, migrenózní, životem ubité ženy v tíživé sociální situaci a na pokraji nervového zhroucení zahrála strhujícím způsobem, úplně jsem se do ní pubertálně zabouchl a hned bych ji u sebe nechal bydlet, snad i s tou její malou kukačkou... A ani pár provařených a banálních scén typu "ajlavjú mámí", mi nezabrání, abych dal bez sebemenšího zaváhání pět a ani nemrknul. (T:Japonský originál, i když taky dobrý, je překonaný na celé čáře... Ač prvorozený, působí proti svému americkému mladšímu bráškovi jako chudý příbuzný.) ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Replika bytu 10F, který je hlavním dějištěm strašidelných úkazů, byla po celé ploše vylita betonem, takže se dala opakovaně zaplavovat vodou do výše 15 centimetrů. (Mahalik)
  • Předlohou hororu Temné vody je japonský snímek Temná voda (2002) režiséra Hidea Nakaty. Producent Bill Mechanic koupil práva na remake pět minut poté, co film zhlédl. (Mahalik)
  • Jennifer Connellyová často natáčela scény v ledové vodě. Vymohla si proto, že bude mít stále k dispozici vanu s horkou vodou. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama