Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dahlia Williams (JENNIFER CONNELLY) začíná nový život. Má novou práci, přestěhovala se do nového bytu a je pevně odhodlána konečně hodit za hlavu vztah se svým odloučeným manželem a plně se věnovat výchově pětileté dcery Ceci. Když se ale bouřlivý rozchod zvrhne v právní bitvu o dítě, začne se její už tak dost špatný psychický stav ještě více zhoršovat. Nový byt v chátrající budově navíc žije svým vlastním životem - z prázdného bytu ve vyšším patře jsou slyšet tajemné zvuky a stropem v ložnici stále prosakuje tmavá voda. Dahliu pronásledují divoké představy, díky nimž přestává být schopna odlišit realitu od fantazie a je vydána napospas nekonečným hrám s jejím zdravým rozumem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Nebudu to vůbec hodnotit jako nějaký film řešící vztahy mezi lidmi nebo v rodině. Chtěl jsem vidět horor a dostal jsem ho. Film je sice velice silně inspirován módní vlnou psychologicky působících hororů vyvolané např. snímkem Kruh, ale tento typ hororu já přesně můžu. Temné vody vynikají zejména dobře navozenou atmosférou a několika málo efektivními lekačkami. Režie filmu je také řemeslně zvládnutá dobře, snímek se z počátku tváří velice nevině, až ke konci lineárně graduje. Doporučuji fanouškům nekrvavých hororů na sobotní večer. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Práve toto je jeden z tých filmov v ktorom už bolo všetko v iných filmoch a musím dodať aj lepšie spracované.Slabučký duchársky film bez lakačiek a aj dosť nezáživným dejom.Jediné na čo si spomínam že bolo troška strašidelnejšie bolo keď bola v tej pračovni ale to si myslím že bolo dost malo.Film sa hlavne zameral na hlavnú ženskú postavu a jej zlí psychicky stav a bojom o dceru,kde viac než duchovia ju ohrozoval jej manžel. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

A zase sa všetci hnevajú na scenár. Však sa na ňom podielal čoraz oblúbenejší terč kritiky Hideo Nakata (KRUH 2). Ale mne sa to páčilo. Dej už nesklame, lebo všetci už (od ŠIESTEHO ZMYSLU) poznajú stále rovnakú zápletku duchárskych filmov. Herci sú skvelí, atmosféra hustá. Jediná moja výčitka smeruje k nevyužitému potenciálu - keby totiž Voda nebola horor (aj keď je remake japonskej duchariny), ale psychologická dráma, boli by to intelektuálne orgie. Škoda, že tento filmík musel vzniknúť teraz, keď svetom vládne Samarin syndróm. A možno by film stačilo len ukončiť pred "kruhovitým" finále. Hlavne kôli Jennifer Conelly odporúčam... Zaujímavé je, že poviedková predloha funguje hlavne vďaka vyhýbaniu sa klišé. Kniha potvrdila moje presvedčenie, že film mohol fungovať bez tlačenia na hororovú pílu... ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami na nočnej smene som mal zvláštny pocit, že mi dakto pozerá cez rameno, ja hneď bez žiadnych zábran som hneď povedal aby odtiaľ hneď zmizla, šok nastal hneď keď som uvidel nechápajúce pohľady kolegov, že veď tam nik nie je :o, v ten deň sa mi to stalo ešte raz i keď už "len" som mal pocit že okolo mňa dakto prešiel. Pri pozeraní tohoto filmu som sa vcítil do kože hlavnej postavy krásnej Dahlii (JENNIFER CONNELLY), ktorá zažívala tiež "podobné" situácie, v jej prípade jej nenahrávalo do kariet aj jej detstvo, tak mala starosti až nad hlavu... veľa ľudí to porovnáva s filmom kruh, čo sa mi nezdá úplne presné, a i keď je to len priemerný horor i tak sa to oplatí pozrieť, už len pre tu Jennifer :D, jedna vec ma ale sklamala, keď som zistil že je to zas len remake Japonského filmu, teraz aby som dakedy pozrel aj ten a porovnal ... ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Sympatický psychologický film o ženě na pokraji nervového zhroucení (nebo možná už trochu za). Moc pěkně depresivní prostředí "socrealistického" činžáku, skvěle vybraní herci, žádná směšná hororová strašidýlka, příběh celý film přesně balancující na hraně přirozeného (duševní porucha) a nadpřirozeného (komunikace s mrtvými). Jenže... Jenže je to taky nuda. A dost velká. Hororové prvky jsou totiž značně omšelé a absenci nápadů hezká kamera nezachrání. Takže bohužel jen průměr. Na "Temných vodách" mě sice na rozdíl od většiny letošních hororů nic vyloženě nerušilo, ale taky nevzrušilo. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (17)

  • Dům na newyorském Rooseveltově ostrově, který se stal hlavní kulisou filmu, kdysi sloužil jako psychiatrická léčebna. (Mahalik)
  • Při natáčení byl byt Connellyové dvakrát vytopen, což jí pomohlo ztotožnit se s hrdinkou. (Mahalik)
  • Replika bytu 10F, který je hlavním dějištěm strašidelných úkazů, byla po celé ploše vylita betonem, takže se dala opakovaně zaplavovat vodou do výše 15 centimetrů. (Mahalik)

Související novinky

Jennifer a Krvavý diamant

Jennifer a Krvavý diamant

14.10.2005

Ak vám po prečítaní titulku náhodou po chrbte prebehli zimomriavky, vedzte, že nemám na mysli Jennifer Lopez (o ktorej hereckých aktivitách a plánoch si možno povieme niekedy inokedy), ale o niečo… (více)

Reklama

Reklama