Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (263)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Musim přiznat, že Legenda o Zorrovi mě velice zklamala a to hned z několika důvodů: vytratila se originalita prvního dílu, humor se zde hladá pouze s obtížemi a snaha rádoby vtipných scén, vyvolává spíše mírný škleb v koutku. Příběh mě ničím nijak zvlášť nezaujal, nudné vyprávění a zakomponování synátora Zorra, ohraná písnička. A taky se ze Zorra stal tak trochu nepřemožitelný Spiderman, jump jsem jump tam :( což filmu taky zrovna nepřidá. Jediné proč tomu dávám 2* je fakt, že to asi jinak natočit moc nešlo... ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Neurazí, nepoteší, ani nenadchne.Tajomná tvár mala svoje kúzlo, táto dvojka je len odvar. Všetko čo bolo v jednotke použité sa tu už len trápne kopíruje. Antonio Banderas a Catharine Zeta-Jones tradične skvele zahrané duo, ale bez nejakej poriadnej myšlienky a spracovania sa Zorro stal priemerákom, na ktorý sa dobre pozerá, ale ničím poriadne nezaujme a nenadchne, a to je fakticky veľká škoda. Postava Zorra sa dá oveľa lepšie využiť. Ale bavil som sa! /70%/ ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Sice jsem při filmu vařil a ke konci, když už jsem se mohl filmu věnovat naplno, usnul, ale humor a kaskadérské kousky plus choreografie soubojů stály za tu trochu pozornosti. Banderas jako Zorro uplatnil své osobité kouzlo a na Zetu-Jones se také ještě pěkně koukalo. A příběh? Ten zde hraje druhé housle stejně tak jako ve starších filmových či seriálových verzích maskovaného hrdiny. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Každé volné pokračování původního trháku je většinou zbytečnou záležitostí, která má za úkol jedině zisk. "Zorro" není výjimkou, nudil mě nejen okopírovaný Hornerův soundtrack. Catherine je ale stále stejně krásná, nad Antoniem s maminkou pořád slintáme ;) (i když mi trošku chyběl Vašutův dabing) a ten jejich synek byl docela frajer. Takže ano, přežila jsem, ale v budoucnu si zopakuji jedině původní film. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o statečném a bájném Zorrovi je klasickou nastavovanou dvojkou s horším příběhem a bohužel i triky. Zorro a jeho žena mají tradiční manželské problémy po deseti letech vzájemného vztahu. Díky jedné důležité skutečnosti dokonce Ellen požádá o rozvod a dá se dohromady s nově přistěhovalým boháčem. Jenže ne vše bude tak, jak by se na první pohled zdálo a Zorro s pomocí Ellen i jejich desetiletého nezbedného synka budou muset zase jednou bojovat jak o svůj holý život, tak i o budoucnost rodiny. Příběh je celkem ucházející, Banderas i Zeta-Jones jsou šikovný pár, jejich synek je skutečně půvabný rošťák (asi nejlépe zahraná postava filmu), záporák je skutečně slizák, vtípky i vzájemné narážky hlavních hrdinů jsou skutečně vtipné, soubojů i výbuchů je dostatek, bohužel to celé působí docela těžkopádně a nevěřitelně. A skok Zorra se svým milovaným „Šemíkem“ – no to si mohl tak zkušený režisér odpustit. Zarazí také hodně slabá úroveň triků. Především scény z jedoucího vlaku jsou hodně slabé, výbuchy a ohně umělé a některé záběry jasně odhalují, že jde o miniatury a špatné triky. Ale v celkovém hodnocení jde o slušné pokračování a o slušnou zábavu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Tvorcovia uvažovali nad tým, žeby oživili starého Zorra s tvárou Anthonyho Hopkinsa, ten však požadoval veľký honorár, a tak z tohto nápadu zišlo. (ČSFD)
  • Scénáristé Orci a Kurtzman debutovali Legendou o Zorrovi na filmovém plátně. Za sebou měli například práci na seriálu Alias. (imro)
  • Málokdo ví, že původně měl první díl režírovat Robert Rodriguez, ale producenti nebyli příliš nadšení jím připravovanou, o mnoho násilnější verzí, která by určitě byla mládeži nedostupná. (imro)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama