Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deset let po událostech prvního dílu se chudá Kalifornie chystá vstoupit do Unie. Pistolník McGivens se sice pokusí se svou bandou zmařit výsledky referenda, zasáhne však Zorro a jejich záměr překazí. Potom se vrátí na svou haciendu, kde žije coby don Alejandro de la Vega s milovanou manželkou Elenou a synkem Joaquinem, který obdivuje Zorra a otci vyčítá, že není statečný jako on. Ani Elena není spokojená. Vyčítá manželovi, že bojem za svobodu a spravedlnost zanedbává rodinu. Jejich spor dojde tak daleko, že Elena požádá o rozvod a začne se objevovat ve společnosti po boku Francouze Armanda. Mezi zastánci vstupu do Unie a jeho odpůrci, kteří se obávají, že narušená rovnováha sil povede k občanské válce, roste napětí. Zatímco Alejandro na jedné straně utápí manželskou krizi v alkoholu a na druhé dál bojuje za spravedlnost, Elena je nucena spolupracovat se dvěma agenty, kteří znají Zorrovu totožnost a za své mlčení požadují informace o Armandovi. Také Alejandra vedou stopy k Armandovi. Zjistí, že pro něj pracuje i McGivens a že jejich cílem je překazit připojení Kalifornie k Unii. Manželé se při pátrání několikrát střetnou a odhalí Armandovy záměry s novou, extrémně silnou výbušninou. Zorro chce vyhodit do vzduchu vlak, který ji převáží, všimne si však, že uvnitř je jeho rodina. Je odhodlán ženu a syna zachránit a jednou provždy zúčtovat se zrádným Armandem a jeho muži. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (263)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani je slabsi nez prvni dil, to bez debat, ale i tak mi pride, ze to je porad skvela zabava. Cely je to paradne a efektivne natoceny, skvely souboje a kaskadersky kousky (i kdyz misty to uz je prehnany), ale mohlo by jich bejt vic. To je asi tak ten hlavni problem, film zbytecne casto zklouzava do komedie a zbytecne dlouho se tu resi vztah mezi Elenou a Alejandrem, takze by filmu neuskodilo drobny zkraceni, navic zapletka je na podobnej typ filmu zbytecne komplikovana. Hudba, ac podobna te z prvniho dilu a docela solidni, mi prisla dost stereotypni. Jinak Banderas hraje nad ocekavani paradne a Catherine to opet sekne. Dokonce i Sewell je jako zaporak dostacujici. Nicmene i pres vsechny ty zapory je to porad skvele svizna, zabavna a efektivni podivana. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela zábavný, i když zcela oddechový dobrodružný film s hvězdným obsazením Antonio Banderas, Catherine Zeta - Jones. Nejlepší je snad Zorův syn - mladý Adrian Alonso, kterému nelze než fandit. Režisér Martin Campbell do Legendy o Zorrovi vnesl trochu humoru, dosti nadhledu a hodně akce. Ideální film k louskání ořechů... Trailery: http://www.csfd.cz/film/185310-legenda-o-zorrovi-legend-of-zorro-the/videa/ ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

No hned prvni akční scéna hruza. Snažijou se oblbnout diváka Zorrovejma schopnostma, saltama, skokama, kotoulama a nesmyslnejma fyzikálníma zákonama. Ani to neni vtipny. Prostě je to přehnany, jak kdyby to nebyl člověk, ani Catherine Zeta-Jones, ani ten jejich synek! No prostě jedna trapárna střídala druhou. Pro nenáročnyho diváka asi klasickej výplach, ale se mnou to ani nehne... ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

První díl byla zábavná akční jízda s jiskrou, vtipem a trochou napětí. Zábavnému zrodu tajemného mstitele sekundoval taky výborný Anthony Hopkins. Druhý díl, Legenda o Zorrovi už většinu kladných stránek prvního dílu postrádá. Zbyl z toho typický hollywoodský kalkul pro celou rodinu, který má tak akorát povedenou akci, ale kouzlo příběhu se už úplně vytratilo, protože ten je tuctový a nezajímavý, dokonce ani ten záporák to nezachraňuje. Hlavně díky zmrvenému scénáři tu tak máme zklamání, které posílá tajemného mstitele zase na nějakou dobu do hrobu. Škoda. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o statečném a bájném Zorrovi je klasickou nastavovanou dvojkou s horším příběhem a bohužel i triky. Zorro a jeho žena mají tradiční manželské problémy po deseti letech vzájemného vztahu. Díky jedné důležité skutečnosti dokonce Ellen požádá o rozvod a dá se dohromady s nově přistěhovalým boháčem. Jenže ne vše bude tak, jak by se na první pohled zdálo a Zorro s pomocí Ellen i jejich desetiletého nezbedného synka budou muset zase jednou bojovat jak o svůj holý život, tak i o budoucnost rodiny. Příběh je celkem ucházející, Banderas i Zeta-Jones jsou šikovný pár, jejich synek je skutečně půvabný rošťák (asi nejlépe zahraná postava filmu), záporák je skutečně slizák, vtípky i vzájemné narážky hlavních hrdinů jsou skutečně vtipné, soubojů i výbuchů je dostatek, bohužel to celé působí docela těžkopádně a nevěřitelně. A skok Zorra se svým milovaným „Šemíkem“ – no to si mohl tak zkušený režisér odpustit. Zarazí také hodně slabá úroveň triků. Především scény z jedoucího vlaku jsou hodně slabé, výbuchy a ohně umělé a některé záběry jasně odhalují, že jde o miniatury a špatné triky. Ale v celkovém hodnocení jde o slušné pokračování a o slušnou zábavu. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • Vo filme sa niekoľko krát spomína konflikt medzi Úniou a Konfederáciou. Konfederácia vznikla ale až v roku 1861 a na zmluve žiadosti o rozvod je uvedený rok 1850. (johnsnow)
  • Banderas utrpěl při natáčení spoustu šrámů, vážněji zraněný ale nebyl. Zato jeho 8 dablerů skončilo se zlomenými zápěstími a přeraženými čelistmi. (HappySmile)
  • 80-milionová produkce opět vznikla pod producentským dohledem Stevena Spielberga a se stejným štábem. Výměna se odehrála na scénáristickém postu, neboť autory původního scénáře s názvem „Zorro Unmasked“ jsou Ted Elliot a Terry Rossio (Piráti z Karibiku), kteří napsali první díl Zorra, ale do titulků se nedostali. (imro)

Související novinky

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

„Restartér“ Bonda zkusí komiks

06.02.2009

Studio Warner Bros. chce navázat na megaúspěch Temného rytíře a po vzoru Harryho Pottera plánuje rozmáchlou sérii o gothamském mstiteli. Takže trilogií to neskončí, ať už bude Nolan ochoten v… (více)

Bay sa pohrá s robotmi

Bay sa pohrá s robotmi

14.07.2005

Bayova dovolenka na Ostrove sa pomaly končí a režisér už všetok svoj pracovný čas venuje príprave akčného (a primerane drahého) sci-fi plného pestrofarebných robotov s názvom TRANSFORMERS. Jedným z… (více)

Reklama

Reklama