Reklama

Reklama

3-iron

  • Jižní Korea Bin-jip (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Jsme jako prázdné domy, čekáme na někoho, kdo odemkne zámek a vysvobodí nás."  Tae-suk se potuluje na své motorce, chodí od domu k domu, ve dveřích nechává reklamní letáky a vloupává se do těch bytů, kde si letáky nikdo nevyzvedne. Předpokládá totiž, že majitelé jsou na cestách, a tak v těchto prázdných obydlích přechodně pobývá, dokud se jejich vlastníci nevrátí.
Jednou se však vloupá do luxusního domu, kde se stane svědkem pokusu tyranského manžela o znásilnění své ženy Sun-hwa. Tae-suk do muže odpálí několik míčků golfovou holí 3-iron, popadne Sun-hwa a společně odjedou.
Od této chvíle vcházejí do prázdných domů společně. Tae-suk v každém bytě, do kterého se nastěhují, vaří, uklízí, dělá drobné opravy a Sun-hwa poprvé v životě zažívá skutečný pocit domova. Navzájem cítí bolest a samotu toho druhého a nakonec se do sebe zamilují.
Při návštěvě dalšího domu objeví mrtvé tělo starého muže, kterého sami pohřbí. V domě žijí, jako by byl jejich vlastní, dokud se nečekaně neobjeví syn zesnulého a nezavolá policii.
Tae-suk je obviněn z vraždy, vloupání a únosu a Sun-hwa se musí proti své vůli vrátit k manželovi. Zatímco Tae-suk čeká na propuštění z vězení, nachází jedinečný způsob, jak vrátit štěstí, které se Sun-hwa prožívali. (Kfilmu.net)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (535)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ostal som mimo. Zrazu tuším, prečo nachádzam veci dávno stratené, prečo budík, ktorý dlho nezvonil odrazu začne drnčať ako splašený, kto vypral prádlo, ktoré sa mi už dávno zdalo nenapraviteľne zašpinené....a kto ujedá z tanierov nespokojným stravníkom. Tuším, neviem s istotou a práve táto jemná tajomnosť bez slov ale s veľkým srdcom je základom formálne aj štýlovo čistého filmu. Jedna z ústredných myšlienok ma zasiahla pre jej neuveriteľnú zhodu s mojím nazeraním na svet okolo: recyklácia a rešpekt k zdanlivo opusteným a k odpadu pripraveným veciam, oživovanie smutných ľudí, jemné nevyslovené (a autorom neprezradené) prekvapenia, citlivosť k prírode okolo, tvrdá príučka všetkým, čo vybočujú z prirodzeného poriadku vecí. Vybrúsený diamant kinematografie!!! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 5/10 Efekty 8/10/// +film silný, jiný, obrazově nádherný -hudba, místy plytký, zdlouhavý, tichý/// Tento film mě oslovil již dříve, dokonce jsem zvažoval návštěvu kina. Nakonec jsem jej zhlédl až dnes. Je to film, který ve mně něco zanechal. Dost mě oslovil příběh, líbila se mi první polovina. A překvapivě film u mě nepohřbila ta druhá. Dokonce mě film nutí k zamyšlení a přemítání, to už jsem taky dlouho nepocítil. Hlavní představitelé i ostatní herci se mi líbili. Násilí ve filmu mě též zaujalo. Jen škoda, že nebyla výraznější hudba, která díky tomu sice dává prostor obrazu, ale ten není vše./// Celkem 73%/// ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Na Kimove filmy mám doposiaľ pozitívne reakcie a inak to nezostalo ani po tomto. Nikdy by som nepovedal, že ma dokáže tak zaujať film takmer bez slov, kde výpovednú hodnotu celej pointy a príbehu určuje len konanie postáv. Kamera a hudba sú nosnými prvkami, ktoré tvoria dokonalú súhru a určujú tempo tohto čarovného príbehu. Príbeh tak jednoduchý, že by som si pri prvom pohľade na scenár povedal, že ako je toto možné roztiahnuť do celovečerného snímku a ešte z toho spraviť plnohodnotné dielo, o ktorom je hovorené takmer len v superlatívoch. Film má v sebe ale niečo, čo sa v scenári popísať nedá a čo musia pochopiť všetci, ktorí sa na filme podieľajú, aby sa zachovala harmónia a vízia, ktorú mal v hlave Ki-duk Kim. Herci naozaj dominovali, príprava na takýto druh takmer poetického herectva musela byť naozaj náročná. Popri uponáhľaných komerčných filmoch pôsobí takýto okúzľujúci a skromný film ako balzam na divákovu dušu. 85%. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celá ta Ki-duk Kimova estetika násilí a odkazy k asijskému posunu v jejím vnímání oproti vnímání evropskému má jistě hluboké kořeny v tradičním naladění východní společnosti, kolektivistické reflexi jedince a jiné životní a kulturní zkušenosti tamní civilizace. Navíc Ki-duk Kimovo spojení klasické filmové poetizace násilí s euroatlantickými vlivy symbolizující fenomén golfu je jistě novátorský a neotřelý. Až potud je vše v pořádku. Trojka železo je ale hůl určená spíše k dlouhým driveům, tenhle film mi ale přišel spíše jako nějaký obyčejný chip - přihrávka na green... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Další film Ki-duk Kima, ve kterém se opět slovy neplýtvá. Ve srovnání s paterem ročních období je tenhle počin zcala jednoznačně horší, a to rovnou po všech stránkách. To ROManitka mě za srdíčko jaksi nechytila. Panovi režisérovi je však třeba vzdát hold, protože jeho tvorba je minimálně zcela orginální. Je si genialitou svých filmů tak jist, že necítí sebemenší potřebu podávat je divákovi ve složitější podobě, než by bylo nutné. Ani pořádně nedokážu popsat, čím si tedy film získal moji pozornost. Asi tam špetka geniality skutečně bude. Nepřehánějme. 2*. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (10)

  • Dům, ve kterém se poprvé potkají hlavní hrdinové, patří ve skutečnosti rodičům hlavního hrdiny. Za natáčení nemusela produkce zaplatit. (Caelos)
  • Hlavní hrdina neuměl hrát golf. Kim Ki-duk ho za 3 dny naučil alespoň základy. V "golfových" záběrech, kde není vidět obličej herce, jej Kim Ki-duk zaskakuje. (Caelos)
  • Hlavný hrdina nepovedal za celý film ani jedno slovo. (ed_wood)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama