Reklama

Reklama

3-iron

  • Jižní Korea Bin-jip (více)
Trailer

Obsahy(1)

"Jsme jako prázdné domy, čekáme na někoho, kdo odemkne zámek a vysvobodí nás."  Tae-suk se potuluje na své motorce, chodí od domu k domu, ve dveřích nechává reklamní letáky a vloupává se do těch bytů, kde si letáky nikdo nevyzvedne. Předpokládá totiž, že majitelé jsou na cestách, a tak v těchto prázdných obydlích přechodně pobývá, dokud se jejich vlastníci nevrátí.
Jednou se však vloupá do luxusního domu, kde se stane svědkem pokusu tyranského manžela o znásilnění své ženy Sun-hwa. Tae-suk do muže odpálí několik míčků golfovou holí 3-iron, popadne Sun-hwa a společně odjedou.
Od této chvíle vcházejí do prázdných domů společně. Tae-suk v každém bytě, do kterého se nastěhují, vaří, uklízí, dělá drobné opravy a Sun-hwa poprvé v životě zažívá skutečný pocit domova. Navzájem cítí bolest a samotu toho druhého a nakonec se do sebe zamilují.
Při návštěvě dalšího domu objeví mrtvé tělo starého muže, kterého sami pohřbí. V domě žijí, jako by byl jejich vlastní, dokud se nečekaně neobjeví syn zesnulého a nezavolá policii.
Tae-suk je obviněn z vraždy, vloupání a únosu a Sun-hwa se musí proti své vůli vrátit k manželovi. Zatímco Tae-suk čeká na propuštění z vězení, nachází jedinečný způsob, jak vrátit štěstí, které se Sun-hwa prožívali. (Kfilmu.net)

(více)

Zajímavosti (10)

  • Motocykl hlavního hrdiny je BMW R 1150 RT z roku 2001. (Saur.us)
  • Hlavní hrdina neuměl hrát golf. Kim Ki-duk ho za 3 dny naučil alespoň základy. V "golfových" záběrech, kde není vidět obličej herce, jej Kim Ki-duk zaskakuje. (Caelos)
  • Představitel hlavní role neuměl jezdit na motorce, proto jej v těchto záběrech zastupuje režisér Kim Ki-duk. (Caelos)
  • Pronájem kamery stál 1000 dolarů na den, proto se natáčelo i 13 dní bez přestávky. (Caelos)
  • Dům, ve kterém se poprvé potkají hlavní hrdinové, patří ve skutečnosti rodičům hlavního hrdiny. Za natáčení nemusela produkce zaplatit. (Caelos)
  • Název filmu 3-iron je označení golfové hole (trojka železo). (Caelos)
  • Kim Ki-duka napadl příběh filmu, když našel na klice u dveří podobný leták, jaké roznáší ve filmu hlavní hrdina. (Caelos)
  • Režisér Kim Ki-duk napsal scénář za jeden měsíc, film byl natáčen 16 dní a střihán 10 dní. (Matty)
  • Hlavný hrdina nepovedal za celý film ani jedno slovo. (ed_wood)

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Reklama

Reklama