Píše se rok 1943 a Spojenci připravují invazi na Sicílii. Britská tajná služba ve snaze rozmělnit poněkud nacistickou obranu a ušetřit tak mnoho životů při invazi vymyslela plán na oklamání Hitlera. Němcům je třeba podstrčit agenta s tajnou informací o brzkém vylodění na řeckých ostrovech a předstírat nehodu, při které nešťastník zemřel. Když se Britům podaří sehnat pro tuto akci i tělo "dobrovolníka", ambiciózní plán má čím dál větší naději na úspěch. Němci si však hodlají vše pečlivě ověřit.... (dopitak)
Houdini
Zlatá Palma - výběr(3.1.2006)
Kulmon
Neznámý špionážní film, u kterého jen marně hledáte chybu. Tématicky trochu podobný neméně špatnému filmu Ďáblové v oblacích (1955). Zajímavosti: Ewen Montagu, důstojník, který byl pověřen operací Mleté maso a zároveň autor předlohy, se ve filmu objevil v malé roli jako letecký důstojník. *** Clifton Webb nosil celý život knírek. Důstojníci vojenského námořnictva však knír nosil nesměli. Webb dal přednost plnovousu, přestože Ewen Montagu chodil celý život oholený. *** Filmový debut Stephena Boyda.(19.12.2011)
fishki
Asi neúmyselne zamaskovaný a nenápadný film si tento tieň v žiadnom prípade nezaslúži. I keď sám som ho pozrel len v očakávaní Petera Sellersa. Ten sa nakoniec neukázal a úprimne mi tam vôbec nechýbal. Špionážny film o jednom admirálovi s geniálnym plánom a jednom mŕtvom vojakovi, ktorý slúžil ako "návnada" pre fašistické vojská. Celý film pozorujeme detailnú prípravu a vykonanie úžasného plánu, spolu s fašistickým špiónom, ktorý je vyslaný do Veľkej Británie overiť skutočnosť ďalšieho britského útoku. I keď asi treba trošku ustúpiť a odpustiť naivitu a jednoduchosť niektorých častí príbehu, za to krátke ale monštrózne vyvrcholenie na konci dávam aj tú piatu hviezdu. A tento film treba vidieť. Ide totiž o špičku v kategórií vojnových non-leathal filmov.(21.1.2011)
dopitak
Špičkový špionážní film s výrazným podílem dramatických prvků, u kterého v nejnapínavější pasáži divák téměř zapomíná dýchat. Neprávem opomíjený, což lze vysvětlit jednak tím, že nikdy u nás na DVD nevyšel, jednak tím, že ho dost možná přehlíží i televize (byl by to skvělý tip pro Filmový klub ČT). Scéna v nemocnici, kde poručík Montagu přebírá mrtvé tělo, patří mezi ty nejsilnější, výborně ovšem zahrály i obě ženy. Výrazné herecké osobnosti ve filmu chybí, což mu podle mě jen a jen prospělo, podle imdb se ve filmu objevil Peter Sellers jako hlas Winstona Churchilla.____ His name will never be revealed?__ Never.___And finally... his body will have Christian burial?__ I cannot absolutely promise that... but I am fairly certain of it.(21.10.2008)
mikulem
Film je pěkný, ale musím varovat před českými titulky - jsou opravdu strašné. Kdo může, ať si raději vychutná film v původním znění.(18.9.2011)
Ernie_13
Slusne napinava spionazna hra! :D(27.7.2010)
easaque
omlouvám se předem za snížení skóre tohoto filmu. Jde o dobrý a vlastně velmi dobře natočený film. Podíval jsem se na něj jen kvůli vysokému hodnocení, ale stejně válečné filmy nejsou mé oblíbené, tak proto jen 3*, ale rozhodně lepší. Víc jde však o rekonstrukci událostí, které mají zachránit spoustu životů vojáků ve 2.světové válce. Nápad byl výborný a podvedl se, a o to přece jde.(29.8.2011)