Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (595)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Celková odlehčenost, která je tu servírována od začátku, prakticky nedovoluje, aby se to dalo smést ze stolu jako blbina. Skrz veselou komedii takový ne-nereálný výhled? Proč ne. Smál jsem se celkem dost, dokonce i věcem, co by mi v jiných filmech přišly přinejmenším nablblé, prostě všechno je funkční jak má být. V jedné části jsem se mi připomněla nedávná diskuze s jistými lidmi, kterou jsem musel projít, a proto dím, že jak je ten film humorný, tak je problém v něm zobrazený palčivý i dnes :) Není to na plných pět, ale je to na dost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Film, po ktorom sa budete tešiť, že žijete v dnešnej dobe. Počas celého snímku sa však nič nadpriemerné nestane, a tak som sa občas nudil. Nakoľko som to pozeral s kamarátmi, ktorí to už videli, a usúdili že z mojej avi verzie chýba viac scén, nebudem sa sťažovať na film, ale na warez, kďe som ho stiahol :) Dub: Cz - 50% ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Před léty proběhla médii kampaň proti nacismu, která ukazovala pravicové radikály jako směšné vypatlance. Stejnou cestou se vydala americká komedie do boje proti nevzdělanosti a primitivní zábavě plné vulgarity, nevkusu a pozérských vzorů chování. Hrdinou je průměrný chlapík, který se následkem experimentu probudí v budoucnosti, kde populace vlivem stupidní kultury degenerovala na úroveň retardů. Film prvoplánově a nenáročně zesměšňuje hrůznost pokleslé zábavy, čímž nekonfliktně nastavuje zrcadlo své cílové skupině, průměrným divákům. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nápad slušnej, ale provedení horší. Krom toho mi přišlo, že Luke Wilson se tam moc nehodil, spíš to chtělo nějakýho baviče, kterej by sám utáh celej film a to Wilson fakt nedokázal. Nicméně pár vtipnejch scén se najde a demence lidí je fakt krutá, jenže to jaksi nestačí, když se z toho neudělá žádnej pořádnej vtip. Škoda určitě i tak stupidní příběh měl navíc ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Idiokracie pro mne nepředstavuje komedii, ale horor. Zatímco někteří se obávají temných uliček a násilníků schovaných ve křoví, já mám panickou hrůzu z technického pokroku a hloupnutí lidí;)) Námět mi tedy připadal zajímavý a děsivý zároveň. A myšlenka by tam skutečně dobrá byla, jenomže to zpracování je skoro stejně tak hloupé jako ty neandrtálské "Eeeh.Já mám rád peníze." postavy. Ale jistě, natočit inteligentní snímek o hlouposti je asi docela oříšek. Přesto myslím, že vytěžit by se z toho dalo víc, takhle jsem se zasmála asi dvakrát a hlavní herci jsou prostě tragičtí, bez charisma. Škoda. Každopádně nemůžu říct, že by mi to nic nedalo, rozhodla jsem se totiž, že budu svým dětem předčítat encyklopedii po večerech :))) A na facebook a technické výdobytky můžou zapomenout!(Tolik k mým, zatím imaginárním, potomkům) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Ačkoli kampaň na film prošla téměř bez povšimnutí, 20th Century Fox si nechalo udělat licenci na prodej nápoje Brawndo. Nápoj se stal kultem a byl k dostání na www.brawndo.com. (Cheeker)
  • Hoci sa Frito so svojou podpriemernou inteligenciou nelíši od ostatných ľudí 26. storočia, jeho predstaviteľ Dax Shepard v skutočnosti vyštudoval antropológiu na Kalifornskej univerzite. (AxelWers)
  • Pracovní název filmu byl 3001. Scénář se původně jmenoval "The United States of Uhh-merica". (KucC)

Reklama

Reklama