Reklama

Reklama

Obsahy(1)

K záchraně horolezce chyběl jen kousek, teď jsou v ohrožení všichni. Aby zachránili svět, musí zdolat nejnebezpečnější horu světa. Skupina horolezců pod vedením zkušeného Johna Deckerta zachraňuje horolezce, který uvízl na strmé stěně vysoké hory v Rocky Mountains. Jedno jištění povolí a Nikki, snoubenka Johnova kamaráda Solomona Daviese, se propadne o několik metrů. Nic by se nestalo, kdyby v úleku nevykřikla. Její výkřik uvolní sněhový převis a spustí lavinu, která se řítí přímo na ně. Lavina je však příliš blízko a John jí nedokáže pomoci. Tragédie zasáhne horolezce natolik, že se tým rozpadne a každý se vydá svou cestou. Zanedlouho Johna požádají agenti tajné služby, aby se stal členem horolezeckého týmu, který má splnit přísně tajný a nebezpečný úkol. Letadlo teroristů s ukradeným zařízením bylo sestřeleno, zcela neporušená zbraň ale dopadne na severní stěnu hory K2. Na vrchol je vyslán tým horolezců, aby smrtící stroj deaktivoval předtím, než vyhladí celá města. John se setká znovu s přáteli a přesvědčí je, aby se s ním a nejlepšími armádními experty pustili do nejnebezpečnějšího podniku v životě. Aby zachránili svět, musí zdolat nejnebezpečnější horu světa. Jediný chybný krok nebo uklouznutí může ohrozit osud celého lidstva. (TV Horor Film)

(více)

Recenze (39)

gachik odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůzinec!!! Myslel jsem si o sobě, že snesu ledacos, ale tohle opravdu nešlo. Už jenom téma studené války v roce 2005 je hodně přitažené za vlasy, ale když se na scéně objevila barevná blikající kostka, která ovládá satelity - to bylo moc. Do toho šroubované dialogy a patetické kecy horolezců o obětování, vizuální efekty jako z českých televizních pohádek ze 70. let....... a už jsem mazal od televize. Jako jediný důvod, proč by bylo možné tuhle slátaninu dokoukat, jsou nádherné záběry na hory. Ty se ale dají vidět i jinde, kvůli nim se nemusím mučit u tohoto "díla".... ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Wynorski opět "nezklamal" a nabídl nám útrpný zážitek plný nelogičností, klišé a strašných hereckých výkonů. Nechápu, jak se tahle herecká squadra mohla prezentovat divákovi jako kladní hrdinové? Všichni byli extrémně nesympatičtí, vhodní snad pouze do rolí záporáků. Jediným plusem filmu tak zůstává krásné horské prostředí, ale to je na vyšší hodnocení zatraceně málo. ()

Reklama

walkingdead 

všechny recenze uživatele

Začátek jak z Cliffhangera, zbytek filmu jako Bondovka s 0,1% rozpočtem, s totálním WTF závěrem, který by snad zapadal i do Austina Powerse. Už dvěma Wynorskiho filmům jsem tady dal 4 hvězdičky, v součtu mají oba na csfd 33 % (v průměru teda 16,5 %, pro ty, kdo neovládají pokročilou matematiku). Při hodnocení podobných filmů přidávám body za zábavnost a ubírám za případnou stupiditu, a bylo rychle jasné, že tady to taková sláva nebude. Takže dám 2 hvězdy jen za ty herce, kteří mě k tomu nalákali a kteří mi připomněli akční filmy a seriály, které jsem v 90. letech hltal (Nia Peeples, Linden Ashby, Costas Mandylor). Nevím teda, proč tenhle film běží na stanici CS Horror (ale to si u jejího programu říkám často), ale jsem rád, že si díky ní můžu takhle doplňovat sbírku podobných perel, které mi kdysi na VHS/DVD unikly. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Hory mám rád, ale přeci se nepoprdím z toho, že někdo vezme kameru a přeletí s ní nad ´Ká dvojkou´? Sex je také krásná věc a přitom všichni dobře víme, jak dopadají erotické plácanice. Ač souhlasím s tím, že je rozdíl v kritériích hodnocení áčkového a béčkového provedení, je potřeba říci také to, že je rozdíl v kritériích hodnocení dobrého a špatného nápadu. Někdo skočí vprostřed Himalájí do propasti, ze které vylétne na paraglidu, a já tomu mám obdivně zatleskat, protože jde o béčko? ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane, vždyť jste právě obelhal prezidenta Spojených států !!" - "Já vím !!" ;) Další typické nesmírně vtipné "céčko (s)hitmakera Jima Wynorskiho, která však ze všech jeho filmů působí nejzábavnějším a rozhodně nejméně otravným dojmem, se spoustou žánrových (vyhaslých) hvězd jako Costas Mandylor, Linden Ashby či Nia Peeples vypráví příběh skupiny horolezců, zasvěcený divák by se jistě potrhal smíchy, která se vydává kvůli záchraně světa, tedy samozřejmě toho amerického světa, na nebezpečnou cestu pro poněkud futuristickou verzi rubikovy kostky ovládající satelity, která leží na vrcholu K2, to vše s tak ďábelským časovým limitem, že by se i Jack Bauer pomočil do kalhot..;) Tentokrát Wynorski slátal velmi zábavnou pitomost plnou ruských agentů toužících vrátit Rusko na piedestal slávy Sovětského svazu s triky tak slabými, až jeden pláče smíchy, s naprosto luxusním výbušným finále..;) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo ve Vancouveru (Britská Kolumbie, Kanada) od 22. března do 9. dubna 2004. (GASTON73)

Reklama

Reklama