Reklama

Reklama

Ples příšer

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Hank Grotowski je bachař pracující v oddělení pro odsouzené na smrt. Pracoval tady už jeho otec a současně tu dělá i syn Sonny. Celá rodina má rasistické sklony, Hankova manželka spáchala sebevraždu stejně jako jeho matka a Hankův vztah s otcem je stejně katastrofální jako se synem. Citově strádající Sonny si nakonec dobrovolně vezme život a Hank okamžitě opouští zaměstnání. Ještě předtím však oba asistují u popravy černošského vězně Lawrence Musgrovea, jenž po sobě zanechává otylého syna a pohlednou manželku Leticii, s níž se Hank náhodou seznámí. Pracuje totiž jako servírka v restauraci, kde se občas stavuje na šálek kávy. Jednou večer ji odveze domů a po pár skleničkách se jejich letmé přátelství zvrhne ve vášnivou romanci. Až ráno se Hank z fotografie dozvídá, s kým měl tu čest. To, že asistoval u popravy jejího manžela, však Leticii raději zamlčí. Je však jen otázkou času, kdy na choulostivé okolnosti nového vztahu přijde sama.

Herečka Halle Berryová byla za svůj výkon oceněna Oscarem a Stříbrným medvědem na MFF v Berlíně 2002. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (460)

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem byl zklamán (je to tak 70%), ale výkon B.B.Thorntona mi všechno vynahradil. Na můj vkus moc vyspekulovaný příběh nabírá pomalinku dech, ale stojí za to vydržet do konce. Nebrala mě ani tak dlouho chystaná a pečlivě nasnímaná poprava, jako to, co přišlo po ní. Včetně milostné scény, která se jen tak nevidí ! Tedy ve filmu :) Kdo z nás by na tuhle scénku nechtěl být B.B.Thorntnem ? Halle Berry je opravdu pěkná se vším všudy, zahrála svůj part podle mého bezchybně, ale Oscarový výkon - to asi ne ! Ten se odehrával hned vedle. Kdyby akademie věděla jak "bezprostřední" bude Halle při předávání, možná by si to taky rozmyslela :) Ještě k filmu bych doplnil, že výborná byla hudba a scénárista (jak to nebývá zvykem) zvládl bezchybně konec. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že rasistická problematika je tu podávaná štýlom bližším človeku, ktorý s ňou prichádza do priameho kontaktu, ide stále o oslovujúci film aj pre našinca. Monster's Ball je skratkovitý, bez sentimentálnych a na city brnkajúcich scén. Jeho mierny chlad, ktorý pre vás môže i nemusí byť handicapom, kompenzuje famózna formálna stránka (kamera a strih), vynikajúci herci a pôsobivá, hypnotická plynulosť deja, pri ktorom sa ani sekundu nenudíte. Osobitejšie než som čakal. A výborné. Umelecké dielo. Na oko skromná a tichá záverečná scéna ma knokautovala. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Bolest ze ztráty nejbližších lidí způsobila, že bílý muž a černá žena přestali vnímat svoje barvy. V tolik diskutované sexuální scéně - glorifikované i kritizované - jsem spíš než sex viděla to, co Halle Berry tolikrát opakovala: "udělej, ať je mi dobře", takže něco jako podání léku na ránu. A taky patřím k tomu málu lidí, co H.B. Oscara za tuto roli přejí. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Výjimečně nasnímaný film. Komorní příběh o rasismu v USA, kterému dominuje úsporné herectví Thorntona. A nemůžu si pomoct - ale za Oscarem Halle Berry pořád vidím spíš politiku než cokoliv jiného - na plátně buď souloží, nebo se vzteká jako malej fracek. Pravda, oboje vykonává naprosto přesvědčivě. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Pro mě docela zklamání. Film, který postrádá jiskru, přitom by jeho námět mohl vydat na dynamický film. Navíc mě totálně vytočil "oscarový" výkon Halle Berry. Ve filmu podává stejný hysterický výkon, jako předváděla na podiu při předávání Oscarů. Z toho plyne jediné - ona v tomto filmu hrála jen samu sebe a přehrávála jak jen to šlo. Její partner Billy Bob Thornton tu naporoti tomu předvádí svůj další úchvatný výkon, a ocenění by si zasloužil asi desetkrát víc než ona. Letošní rozhodnutí akademie (a nejen v tomto případě) je úplně zcestné. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Získat Oscara je zdá se jednoduché. Stačí párkrát zavřískat před kamerou, ve vypjatých scénách rozhazovat rukama jako Tom Cruise v raných dobách a je to....Skvělý Bob Thornton by si zasloužil v tomto slabém filmu lepší partnerku než je Halle Berry. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ples příšer je hrozně pěkně natočený, Marc Forster zde předvedl fakt hodně dobrou práci. Za zmínku stojí i scénář (nominovaný na Oscara), který mě hned v několika momentech překvapil zajímavým zvratem, naopak Halle Berry, která si za svůj výkon Oscara odnesla, mě štvala v podstatě každou minutu, kterou se na plátně objevila. Zdá se mi, že té svojí postavě příliš života nevdechla, působila na mne hodně umělým dojmem, a je tak jedinou vadou na kráse jinak excelentního filmu. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Hlavní zásluhu na úrovni a vyznění filmu má Billy Bob Thornton. Když v jedné scéně konstatuje "Vždycky jsem tě nenáviděl", vyznívá to tak opravdově, jako by to myslel vážně nejen v dané roli, ale i v reálném životě. Až z toho diváka zamrazí. Za to, co předvedl, si zaslouží absolutorium. Co se týče Halle Berry, tak dostala Oscara snad jen za tu odvážnou erotickou scénu, protože z její stránky toho ve filmu jinak nic moc k vidění nebylo. Daleko více mě zaujal a překvapil i přes malý prostor Peter Boyle a rovněž Heath Ledger byl velice dobrý, i když také neměl ve filmu tolik místa. Celkově to není na čistých 100%, ale tak asi na 90%, ovšem díky Thorntonovi dávám 5*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film nejen o toleranci, rasismu, předsudkům a touze. Výkon Halle Berry pro mě jednoznačně ... není oscarový at si říká akademie co chce. Její výkon by se hodil do nějakého pornofilmu a její křik a pláč není zas tak přesvědčivý. B. B. Thornton je čím dál geniálnější herec a nemůžu si pomoci, ale každý film v kteréms e objeví na něm prakticky stojí. Role Heatha Ledgera má nečekaně rychlí konec. Celkem mě tento fakt šokoval. Snaha syna o následování svého otce, další téma zde obnsažené. Nemohu si pomoci, ale více jak 3* dát nemohu z mnoha důvodů. Někdy až moc velké vlečení scén a chvílemi nic neříkající a nikam neposouvající dialogy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Není to vizuálně tak silný a naturalistický film, jako bývala drsná klasická americká filmová dramata o řádění Ku-Klux-Klanu v jižanských státech USA ze 70. a 80. let, Ples příšer je více sofistikovanější a symboličtější, ale o rasové nesnášenlivosti nebylo natočeno mnoho lepších filmů... Podobné filmy: Hořící Mississippi, Člen klanu, Crash ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dá se říct, že krásný film o tom, že každý může začít znova, stačí jen chtít a jde to. Některé scény jsou opravdu docela mrazivé, ale o to víc postavám fandíte a přejete si, aby se to konečně k dobrému obrátilo. Herecké výkony všech jsou skvělé, ale Halle asi opravdu o kousíček vyčnívá. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Asche & Spencer a Chris Beaty : 1. Opening Title ,2. Close Thirteen ,3. Night Into Day ,4. Resignation ,5. Paying Respects ,6. Tyrell ,7. I Needed You ,8. Hank's Transition ,9. I Don't Want To Go Out Like This ,10. Hit and Run ,11. Under the Stars ,12. End Title ,13. I'm Your Man - The Jayhawks , ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Stádo opíc... kedysi aspoň poznali svoje miesto.“ PLES PRÍŠER je výnimočný „nezávislý“ počin strhujúci ešte o kúsok viac, ako nezabudnuteľní CHLAPCI NEPLAČÚ. Silné sú herecké výkony (predovšetkým neafektovane odpudivý Peter Boyle), sex alias jediná vec držiaca nešťastné postavy od priepasti šialenstva, pokojná réžia (brutálne kontrastujúca s otrasnými udalosťami), tiché dialógy a zvláštna atmosféra „medzi nebom a zemou“. Kino Považan 2003 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Hodne husty drama. Neco tak smutnyho, krutyho a realistickyho jsem uz dlouho nevidel. Po skonceni filmu vam rozhodne moc dobre nebude. A nektery sceny jsou naprosto mrazivy. Billy Bob Thornton predvadi dalsi ze svejch uzasnejch vykonu a tentokrat me mile prekvapil i Heath Ledger. Halle Berry taky nehrala spatne, ale na oscara to imho nebylo. A to jeji hekani nebo vresteni bylo misty otravny. A krom toho vypadala jak fetacka. Skoda, ze ke konci trochu ty husty atmosfery ubejva, mozna by se dal film i trochu zkratit. Na 5* to neni, ale stoji to za skouknuti. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Zdánlivě rozvláčné stísňující drama, které vtáhne a drtí až do prvního "dějového zvratu". Ten je však docela dobře předvídatelný a řekl bych, že do velké míry účelový stejně jako mnoho následujících špatných událostí. Halle Barry byla ve svých hysterických scénách dokonale nepřesvědčivá, takže v těch chvílích působila vedle Thortona jako pěst na oko. To mě ohromě rušilo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Ak má byť toto oscarová pecka, tak ja som čínska princezná. Film nevie čo chce riešiť. Či to, že také veci sa stávajú (ale to si radšej pozriem Magnoliu) alebo otázky rasizmu (a to zas dám radšej Horiace Mississippi). Za čo dostala Halle toho oscara naozaj neviem, i keď pri tej súloži je určite príťažlivá. Scenár je slabučký, nedynamický a jediným kladom tohto filmu je Billy Bob Thornton. 5/10 ()

Reklama

Reklama