Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Trochu vyšinutý novinář dr. Hunter S. Thompson se na svém ranči zuřivě snaží dokončit příběh o svém advokátovi Carlu Lazlovi. Při psaní článků nezapomíná na neuvěřitelně bláznivé situace, které prožil nejen se svým advokátem. Bitka v soudní síni, útěk oknem z nemocnice, ragby v hotelovém pokoji? Žádný problém. Tenhle novinář to totiž v hlavě opravdu nemá v pořádku. A to si ještě často bere na pomoc drogy, alkohol a násilí... (North Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No stejne jako v Strach a hnus v Las Vegas hlavni hrdina neustale zere nejaky prasky, chlasta, huli. Nicmene zatimco tam vyvadel, protoze byl zhulenej a ozralej, prislo mi, ze tady vyvadi proste proto, ze to je magor. Pribeh neni nijak zvlast dulezitej, on je to navic jen takovej sled scenek, kdy Murray vypadajici jak hovado vzdycky nekam vpadne a udela tam poradnej bordel. Na Deppa nema, ale spatnej neni. Nicmene je tu pro me jedno veliky plus oproti Gilliamovo verzi, tady se mi nechtelo blejt, neni to totiz tak psychedelicky a tak zustava jen lehce cerna komedie, ktera sice neni vzdy zabavna, ale tech 90 minut se u ni da stravit v pohode. ()

fmash 

všechny recenze uživatele

Věčně sjetý novinář doktor Thompson a jeho příběhy v Bizonech na tahu dávají dohromady neobvyklý snímek a velice těžko se rozhoduji, jak jej ohodnotit. Kdybych se na něj díval okem zcela naivním, musel bych mlasknout 1-2 hvězdičky a trochu si zanadávat na ujetost, nesoudržnost a pochybnou vtipnost filmu. Mimochodem zmínky o „bláznivé komedii“ beru s rezervou, protože tou Bizoni moc nejsou - ačkoli drogové experimentátorství, hippie styl, beatnictví a podobné americké kulturní a sociální odchylky druhé poloviny minulého století někdy mohou na konformního příjemce dost bláznivě působit. A protože tento film se jimi zabývá, navzdory některým absurdním situacím, jichž jsou postavy účastníky, se nejedná o úplnou a samoúčelnou fabulaci s jediným cílem pobavit - vlastně má diváka také ovlivnit či dokonce poučit, a to nebývá typickým znakem bláznivých komedií. Alespoň tak jsem se rozhodl tento film číst. Také proto (kromě toho, že jsem se, především v druhé polovině, dobře bavil) jsem navzdory některým trochu hlušším místům zvedl své hodnocení na ****. A ovšem taky proto, že Bill Murray je čípek. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Když si člověk uvědomí, co mu všechno v životě prošlo, a jak já musím bejt hodnej a poslušnej... Něco dělám blbě a v tomhle životě už to nezměním. Neskutečná lehkost bytí... Byl tak výjimečně dobrej, nebo byla tak uvolněná ta doba? Případně kombinace obojího? A co jeho vnitřnosti? Já jsem hyn z desetiny jeho spotřeby..? Ale hodnotím film. A ten byl zmatečnej, ale tak nějak jinak, než bych chtěl, možná jsem měl prvně vidět tohle, a ne Strach a hnus...ten se mi totiž líbil mnohem víc, tohle byl jen odvar. Ale špatný to nebylo, na svou dobu asi hodně dobrý, ale 35 let je dlouhá doba, z některých filmů udělá pradědečky, z tohoto je strejda. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost podobné Strach a hnus v Las Vegas. Je zřejmé z koho Depp čerpal když vymýšlel jak pojme svoji roli. Bohužel jsem se u tohoto filmu nebavil tak jako u dějovějšího Strachu. Zde jde opravdu o slataninu někdy velice vtipných zážítků dvou bláznu. Očekával jsem od tohoto filmu tedy trochu víc. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Film mírně nadhodnocuji, má náklonost k H. S. Thompsonovi je totiž příliš velká. Bizoni samozřejmě nedosahují kvalit kolosálního Gilliamovo Las Vegas, na druhou stranu mají taky úplně jinou ambici a až na pár drobných odkazů se vegaské etapě Thompsonovo života / tvorby nevěnují. Byť se nejedná o žádný nezapomenutelný snímek, skýtá slušnou porci zábavy (např. party v hotelu na Super Bowlu) a Bill Murray je jako vždy rozkošný, i když zde někdy možná až příliš karikující. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku filmu Thompson řídí auto, píše při tom na stroji a míjí policistu, který prohledává 3 mladíky. Na zdi, na kterou dávají prohledávaní ruce, je napsáno "Fear and Loating", což je odkaz na Thompsonovo dílo. (venus)
  • Aby se Bill Murray dostal do role, trávil nějaký čas na ranči u Thompsona, kde se bavili, popíjeli a stříleli. (venus)
  • Ralph Steadman, který ilustroval Thompsonovy knihy, kreslil také úvodní titulky pro tento film. (venus)

Reklama

Reklama