Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Raphael je mladý Indián žijúci so svojou ženou a dvoma malými deťmi v chudobnej komunite na okraji mestskej skládky. Niekoľko krát bol súdne trestaný a má silné sklony k alkoholizmu. Jeho perspektíva, že si najde slušnú prácu je mizivá. So zúfalstva prijme ponuku bohatého belocha McCarthyho. Zaviaže sa mu, že za sumu 50 tisíc dolárov sa nechá umučiť k smrti. Je pred ním teda už len týždeň života. Ako naloží s časom, čo mu ostáva? Je viacero dôvodov pre ktoré som bol na tento snímok zvedavý. Napríklad pre jednu z posledných úloh hollywoodskeho veterána Marlona Brando, alebo hudbu od Iggyho Popa, ale najmä pre to, že "Bojovník" je doposiaľ jediným režisérskym pokusom Johnnyho Deppa. *** ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Po přečtení námětu jsem očekával, že se to v závěru strhne v nějakou brutální řezničinu. Leč nestalo se tak a za to Johnnymu velice děkuji. Podobných snímků byla natočena celá řada (připomíná mi to třeba 25. hodinu s Edwardem Nortonem, kdy se hrdina pro změnu připravuje na nástup do dlouholetého vězení), nicméně Depp to zvládl po svém a na výbornou. Ačkoli snímek nemá téměř žádný děj, je pořád na co koukat. Herecké výkony všech zúčastněných jsou výtečné. Potěší například mini-role Marlona Branda, který je tu starší a šerednější než kdykoli předtím. A jako třešnička na dortu působivý hudební doprovod v podání Iggyho Popa. Největší potlesk však zaslouženě patří Deppovi. Takový snímek si sám napsat, zrežírovat a ještě ztvárnit titulní úlohu? Škoda, že toho Johnny zatím nenatočil více, režijního talentu má v sobě více než dost. ()

Reklama

Richie666 

všechny recenze uživatele

Působivé drama o tom, do jak velkých sraček je život schopen člověka dostat, když není uchopen úplně z té správné strany... Rozhodnutí a čin Johnnyho Deppa jsem já osobně však nepochopil; přišlo mi to spíše zbabělé nežli ušlechtilé - a to bez jakéhokoli ohledu na jakoukoli víru. Je mi ale jasné, že tohle je věc názoru a pravdou je, že Johnny tady moc navybranou neměl, a tak moje nepochopení vskutku nemělo vliv na celkový dojem z filmu, který je jinak velmi dobře koncipován. Pro mě film jednoznačně na čtyři hvězdičky. ()

Borec3 

všechny recenze uživatele

Měl jsem asi zastřené oči a slechy, ale od niterného rozhovoru o smrti v podzemním "pekle" mefistofelského Branda jsem film sledoval v přesvědčení, že Raphael svádí vnitřní boj, zda vykonat zvrácenou choutku řízené vraždy na Brandovi (a stát se nájemným vrahem), nikoliv na umučení jeho samotného. Tak jasné to bylo. Asi mám nemohoucí staříky na kolečkových křeslech spojeny s touhou po vlastní smrti, proto mne to jasné pojmenování celého obětování úplně vyrazilo dech. Depp z režijního pohledu trefil táhlou pomalost americké polopouště jihozápadu. Zrezivělý zmar jen místy probleskne obrázek štěstí. Kultura chudoby. Faustovská volba bez sobeckého cíle. Nenápadný snímek. O to větší plody. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, nějak mě to emočně minulo. Jediná emoce kterou jsem prožíval byla bohužel nuda. Příběh byl příšerně zdlouhavý. Hudba mi zde neseděla. Johny Depp je fantastický herec, bohužel horší režisér. Když nepočítám Deppa a Branda, tak se mi ostatní herecké výkony taky nelíbily. Dávám * za obdiv vůči Johny Deppovi. Film samotný byl příšerný. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Producenti nabídli Deppovi rozpočet pět miliónů dolarů pod podmínkou, že ve filmu bude hrát. Když účinkování přislíbil Marlon Brando, rozpočet se zvýšil na sedm milionů dolarů. (Petrus1)
  • Scéna, ve které Raphael (Johnny Depp) ukousne a vyplivne Luisovo (Luis Guzmán) ucho, je svým provedením nápadně podobná scéně z filmu Půlnoční expres (1978), kde se hlavní hrdina Billy (Brad Davis) mstí stejným způsobem, jen své oběti ukousne jazyk. (ČSFD)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama