Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

jahol 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že Johny Depp dokáže (v ještě mladém věku) TAKHLE režírovat (že podá fenomenální herecký výkon jsem tak nějak očekával). Řada scén ve filmu je dotažena k dokonalosti (na které se podílí i skvělý hudební doprovod), ale přijde mi, že jako celek scénář malinko drhne a ty dokonalé segmenty se k sobě ne vždy hodí (například se mi zdá, že bez dějové linky se švagrem a "úklidem" smetiště by celý film byl ještě působivější a čistší). Jinak velmi působivé přejezdy kamery jsou občas až příiš dlouhé a vyznívají malinko uměle i v lehce iracionálním oparu, do kterého je příběh Statečného zahalen (opět si musím povzdychnout nad českým ekvivalentem názvu). Samostatným zážitkem je malá herecká etuda Marlona Branda, jejíž bizarnost je možná vrcholem filmu. ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Skvely film velmi emotivny super premyslena pointa. Krasne zobrazene ako tato spolocnost jednoduch istym narodom nevyhovuje v tomto pripade to boli idiani pre nase zemepisne sirky to mozu byt romovia. Bohuzial uz ked som myslel ku koncu filmu, ze to ostne bez vycitky prislo nieco co ma na tychto hollywoodskych filmoch serie a to natvrdle zhadzovanie cirkvi. Hlavne v tom to pripade to nemalo velmi o podstatnenie lebo ten spor s cirkvou tam nebol velmi evidentny, ale bol tam viac menej naschval vlozeny. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Pomaly sa dostávam do štádia kedy už uverím skoro všetkému. To že tento film je napriek slabšiemu scenáru asi to najlepšie čo som mal možnosť vidieť tento týždeň a hlavne to radí tento film k takým filmom ako Ed Wood, Edward, 9 brána a iné chuťovky s Deppom. Tento filmík napreduje strašne pomalinky ale nenechajte sa zmiasť, aj keď tam zažijete asi jednu scénu o ktorej by sa dalo polemizovať či bola vôbec akčná tento film je skôr o schopnosti a statočnosti zmeniť život aj keď viete že váš musí skončiť. Celý čas sledujeme vzťah Raphaela k ostatným členom jeho spoločenstva aj svojej rodine. Tento vzťah , ktorým si získava diváka je v premyslenosti charakterov a hlavne v tom že Depp si tu zahral postavu , ktorá toho moc nenahovorí ale svojim správaním a skutkami si vás podmanivo získa. Pri tomto filme vás napadájú tri možné konce - utečie? Zomrie? alebo ho niekto zabije skôr ako dokáže pomôcť rodine svojou smrťou? dôležité ani nie je ktorá s týchto možností je správna pretože po hodinke kedy už budete poznať všetkých ho budete akoby v duchu prehovárať aby to nespravil alebo aby sa to nestalo. Scéna v kostole, ktorá využíva len zábery na oči je tak strašne silná že som sa neubránil slzám, takisto skvelé finále a pôsobivý asi 5 minutový výstup geniusa branda. Poteší cameo rolička Iggyho poppa. Ten ma tu okrem fasády - zomieram na všetky druhy rakoviny ale aj tak si dám whisky a šluka a trochu rock´n ´rollu potešil aj skvelou hudbou , ktorá spolu s výkonmi hercov dodáva celému filmu nezabudnuťeľný zážitok. Ani náznak Rock´n ´rollu ale brnkanie na gitaru , ktoré vám rozbrnká city a to som od Iggyho nečakal. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro mě má tento první - a zatím jediný - režisérský počin Johnnyho Deppa zcela speciální nádech, a to nádech Jima Jarmusche..což rozhodně není náhoda. Ti dva chlapíci si zkrátka museli sednout, a když se Depp rozhodoval, jak s filmem The Brave naložit, Jarmuschovina naplněná existencionálními tématy pro něj byla očividně vhodnou - a dovolím si říct i správnou - volbou.. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Příběh sice působil dost divně, ale čekala jsem, že s tím bude alespoň dobře zpracován, což byl ovšem omyl. Rozpálené slumy, v nichž jejich obyvatelé den za dne utrácejí své dny, symbolizují to, co tento film nabídne divákovi - ztracené dvě hodiny času. Depp není ani dobrý režisér, ani scénárista, herec sice schopný je, ale nějak to tu zapomněl ukázat. Toho zoufalého otce rodiny, který se chce nechat pro její dobro utratit, bych mu vážně nevěřila ani s vypíchnutýma očima. Ostatní postavy na tom nejsou o mnoho lépe, vlastně jsou na tom ještě hůře, ale jelikož tam nejsou tak často vidět, tak si toho člověk tolik nevšimne. Suverénně nejtrapnější je počáteční proslov Marlona Branda, ten už se ani hrát nepokoušel, jen deklamoval jakousi snůšku hovadin. A onen výše zmíněný příběh...nevím, kde na něj autor předlohy přišel, nicméně pan Depp mohl zapojit mozek nebo alespoň armádu poradců a nechat si vysvětlit, že platba za "hraní" ve snuffu je honorována asi tak, jako role oběti přepadení za bílého dne. Tedy - přihlouplý a těžko uvěřitelný námět, nepříliš dobré zpracování a líní herci dávají dost nepěkný obraz o tomto dost možná i ambiciózním díle. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)
  • Film v Evropě získal řadu obdivovatelů, ale v USA zůstal neznámý. (Petrus1)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama