Nováček
Komedie / Krimi
USA, 1990, 102 min
Andrew BergmanHudba:
David NewmanObsah
Clark Kellogg přichází do New Yorku studovat film. Když mu ukradnou zavazadla a peníze, seznámí se s mafiánem Carminem Sabatinim, který mu nápadně připomíná postavu kmotra ze stejnojmenného filmu. Sabatini mladíka zaměstná ve své dovozní firmě a Clark se stává hlavním aktérem v souboji s konkurenční mafiánskou rodinou Binelliů. (oficiální text distributora)
Pohrobek
To byl ale zase nápad! Extra pitomá komedie s "ultraekologickou" zápletkou, silně nepovedenými akčně-humoristickými scénami -vyniká honba za varanem v obchodním domě- a Broderick ve své normální (k uzoufání) formě. No, a proti tomu Marlon Brando, jenž tu ani ne tak zparodoval, jako zopakoval svoji geniální hereckou kreaci, což samozřejmě v tomto prostředí působí spíše směšně, ale alespoň se můžeme přesvědčit o tom, jak moc musel být Brando v opravdovém Kmotrovi nalíčen a "zestařen". Tenhle Kmotr se od Vita zas až tak "neliší". A ještě jedno plus to má - sice jen na "vnořeném" plátně -totiž Pacinův polibek odpuštění (nebo smrti?).(25.4.2005)
AngelAngie
V té TV občas dávají opravdu kvalitní snímky .. JOJka velmi mile překvapila .. ;)(17.8.2008)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $21,460,601║Tržby Celosvetovo $-║(3.5.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $21,460,601(20.12.2006)
movie
Příjemná "mafiánská" komedie o hošíkovi, který přijel do New Yorku studovat filmovou školu, aby se nakonec stal poskokem místního bosse Marlona Branda, který zde výborně paroduje svoji roli z KMOTRA!(28.9.2002)
molotov
Docela zdařilá komedie se sebeparodujícím Marlonem Brandem.(26.2.2005)
heyda
Takový na první pohled nenápadný snímeček, který mě ale o to více potěšil. Krom toho Marlon a Matthew byli fantastičtí. Pro mě jasné 4 hvězdičky! :-)(11.3.2010)
Blofeld
Není to žádný klenot, ale je to vážně příjemné pokoukání. Hlavním hrdinou je mladík v podání naprosto bezvýrazného Brodericka, takže kdykoliv famózní Brando opustí záběr, hned se vám po něm začne stýskat. Je tu i pár dobrých vtípků, výsledek spíš na 3,1/2 *.(4.1.2005)
kingik
Podprůměrnému filmu nepomohl ani Marlon Brando to mluví za vše. Andrew Bergman režíruje úplně bez trocha invence a měl jsem velké potíže film dodívat až do konce.(21.2.2009)
Fanucci
Průměrná komedie, která moc nepobaví, ale ani neurazí. Ideální film na zabití času:-)(21.12.2005)
korbitch22
no tohle byla totální kravina.marlon brando na starý kolena fakt špatnej.vůbec film jako celek nezajímavý.(7.11.2008)
hans500
Komedie, která docela slušně pobaví, hlavně díky parodujícímu Marlonu Brandovi (hraje naprosto stejně jako v kmotrovi), příjemná délka, scénář se povedl. Hezkých 4,5*.(6.12.2008)
corpsy
Na Marlona Branda sa veľmi dobre pozerá - teda na jeho herecký výkon, ktorý výborne paroduje svoju najslávnejšiu postavu. Broderick sa síce pri ňom len vezie, ale dôstojne. Dobrá komédia, ktorá pobaví.(3.2.2011)
Werde
Tak nevím jestli tohle muselo spatřit světlo světa. Broderick je dobrej komik, Brando i s nadváhou výbornej mafián, ale až na pár chvil je to unavený a bez šťávy.(11.3.2010)
Hopkins
" Myslíš si že kdyby si nebyl takový citlivý a vnímavý že by ti šel obstarat zbrojní pas" :o)))) Tak tahle komedie alias parodie s MArlonem a Mathewem nemá absolutně chybu :o)(1.9.2010)
Baron Noktur
Fantastický Marlon Brando!(14.10.2010)
rotel
Možno by bolo aj vyššie hodnotenie, nebyť toho nepodareného SK dabingu.(18.10.2010)
Swayne
Veľkosť človeka je aj v tom dokázať si urobiť srandu sám zo seba... v prípade hercov je to v parodovaní seba samého a svojej úlohy. :-) Brando je proste klasa... tento film som videl už strašne dávno, no akurát teraz beží na JOJke, tak ma napadlo, že sem prihodím komentár :-) Čo sa týka filmu, tak nič prevratné (už sa v týchto komentároch opakujem), ale celkom pobaví. 6/10(17.8.2008)
Goodlooker
Kmotr z náznakem parodie? Ano je to velmi působivé a plně souhlasém s "moviem"(22.12.2004)
ado7
marlon brando je proste "klasa"(30.1.2005)