Noční příchozí

Nightcomers, The

Horor

Velká Británie, 1972, 96 min

Michael Winner

Přestože mi děj THE NIGHTCOMERS moc nesedl, úplně dokonale mi tento zápor vyvážily herecké výkony (Marlon Brando - excelentní) a vůbec celá vizuální stránka filmu, zasazená do období Viktoriánské Anglie. Má se jednat o prequel ke knize TURN OF THE SCREW od Henryho Jamese (nečetl jsem). Mám z toho ale dojem, že THE NIGHTCOMERS nejsou na jedno podívání a že užít by si ho měli lidé, kterým se líbíl třeba snímek GOTHIC od Kena Russella.(13.8.2008)

Trochu drsnejsi verze toho, kdyz si deti zacnou brat moc velky priklad ze svych "vychovatelu" jejichz vychova na ne zacne mit az neprijemne velky vliv... Na scenu s provazem asi jeste dlouho nezapomenu, zvlast potom na tu "detskou". Marlon Brando byl jako vzdy velmi presvedcivy a obcas se choval az demonicky. Samozrejme nemohu opomenout dokonale houstnouci atmosferu a na konci filmu i docela zamrazi....(26.8.2011)

The Nightcomers je prequel ke klasickému duchařskému filmu Jacka Claytona, Neviňátka. Jde o velmi působivou, místy usměvavou, místy naopak velmi mrazivou podívanou s výborným Marlonem Brandem ve velmi netradiční roli. Tento snímek sice už není tak působivý, jako jeho starší bráška, ale stále dokáže pěkně vyvést z míry. Pěkná hudba Jerryho Fieldinga dobře vykresluje ponurou gotickou atmosféru, která je, hlavně ke konci, docela hutná.(23.8.2011)

Jedná se o zajímavý námět, jehož zpracování mě ale tolik nenadchlo. Ale ty dvě děcka v roli dohazovačů byly parádně strašidelný.(30.11.2011)