Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Množství nervového plynu, které tajně vypustila armáda USA, přemění chřestýše v nebezpečné zabijáky. Tom Parkinson, významný zoolog a herpetolog, začne v mojavské poušti pátrat po příčině podivných úmrtí, která začala nálezem dvou mrtvých dětí v blízkosti kempu jejich rodičů. Po chvíli už nikdo nepochybuje, že jde o práci zabijáckých chřestýšů. Záhadou ale zůstává, proč útočí v tak velkém počtu a vydávají se i do míst, která jsou jejich přirozeným podmínkám na hony vzdálena. Podaří se Tomovi a jeho sličné partnerce Ann odhalit smrtící záhadu dřív, než skončí místní obyvatelé v márnici s vyděšeným výrazem ve tváři a desítkami hadích kousanců po celém těle? (Řitka video)

(více)

Recenze (45)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spíše ekothriller než ekohoror, používající jako hrozbu hady a jak jinak populární chřestýše. Snímek nízkorozpočtový a to tak moc, že lecjakých opravdu hrozivých hadích útoků se nedočkáme. Jen náznaků a křiku obětí. Jedná se tak jen o prostinkou vyprávěnku, která kvalitou filmové kopie, jaká byla u nás pro distribuci použita, nemálo připomíná známý grindhouse. Ale to je tak v rámci zajímavostí vše. No, snad ještě stojí za zmínku použití dětí jako prvních obětí hadího uštknutí a to je divákům naservírováno hned na začátku. Použití dětí není zrovna zvykem. Ale probíhá to tak, jak je výše zmíněno. Není to film v rámci své nízkorozpočtové  jednoduchosti zase až tak moc špatný, jen je poměrně nezajímavý. Posloužit tak může snad jen pro vyplnění televizního programu pro noční vysílání. Žádná pořádná akce, žádná dramatizace, tudíž také ani žádné napětí. Je to film, který svou strukturou a koncepcí připomíná tvorbu ekohororů z padesátých a šedesátých let, jen s tím rozdílem, že se nejedná o hadí monstra a není tu jediná zmínka o jádru či atomové bombě. Během sledování, obzvlášť u scén hadích útoků, jako třeba ve vaně během koupele, může pociťovat neblahou nervozitu a nepříjemný pocit snad jen divák trpící ofidiofobií, ale ten by se na takový film zřejmě asi těžko díval. Buď jak buď, jedná se jen o další prostý snímek v řadě využívající fenoménu snímku ´Čelisti´ (1975). A to už je na celém tomto filmovém pokolení opravdu vše. ()

Paldini odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázná kravina, urážka všech i špatných zvířecích hororů, bez atmosféry, bez napětí, v podstatě bez jakýchkoli záběrů na chřestýše v akci, bez zajímavých herců a natočeno podle toho nejklišoidnějšího nejdementnějšího scénáře. Řitka Video pokračuje v trendu vydávání těch největších filmových (nejen hororových) sraček. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Další z nekonečné řady "zvířecích" thrillerů, totéž jako zabijácké včely, piraně a další podobná havěť. Schéma je naprosto stejné, jako obvykle tu máme tajný armádní projekt, který se jaksi vymkl z rukou, tentokrát ovšem scénárista přestřelil i pokud se logického hlediska vývoje biologických zbraní týká. Nejhorší na celém filmu ovšem je dementní zvuková či spíš ruchová kulisa, protože to, co má evokovat chřestění plazících se kamarádů, zní jako umělohmotné kastaněty. Ubohost i na poměry obvyklé nedělní poobědové programové skladby. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tak tohle hodnocení vážně nechápu. Horory se zvířaty jsou sice trapná béčka, ale tohle je chytré a velmi povedené béčko. Mluví za to i rok výroby a docela napínavý příběh s obstojnou atmosférou, sem tam se pro odlehčení objeví i nějaký ten vtípek... No jo, před pár lety jsem to několirát viděl a vzpomínám si, že mě to docela dost bavilo. Teď by to už nejspíš bylo horší, proto *** a 65%. Tohle opravdu ještě jde a není to trapné, i když se to veze na Čelistech. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

John McCauley nám představil svůj zatím jediný a asi i poslední film. Jeho pojetí o hadech zabijácích je trochu zvláštní, ale nedá se mu upřít snaha vytvořit atmosférický film s chřestýši. Filmů s hadí tématikou jsem moc neviděl a přesto tento film patří mezi podprůměrné. Samozřejmě se nemůže vyrovnat takové Anakondě, a to ať už rozpočtem, hereckým obsazením či kvalitou scénáře. I přesto jde o lehce podprůměrný film, který stojí za podívání. Řitka nám přinesla další s levných starých béčkových filmů. Tentokrát se jejich upozornění o zhoršené kvalitě obrazu vyplnila. Našlo se spousta chybiček hlavně co se kamery a jejího třepání týče. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama