Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Úchvatné. Sice tam je jeden politický čachr za druhým, ale tahle korupčnější zápletka a vedlejší postavy (generál Uranos) a rozhodování postav dělá příběh (věřte nebo ne) dost REALISTICKÝM. Skvěle je také vylíčena lidská xenofobie a povaha, pro mě jednoznačně nejlepší věc, kterou jsem si na stánku kdy koupil jako pro mě neznámou věc bez jakéhokoli očekávání. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hmmm. Som na rozpakoch. Appleseed ako si všimli aj ostatný, je doslova vykrádačkou niektorých filmov. Takže neprichádza s ničím originálnym, ale zase na druhú stranu ani sa o to veľmi nesnaží, lenže na mňa je to bohužiaľ príliš plytké. Anime zbožňujem vďaka charakterom, s ktorými sa môžete stotožniť a ktorý sa nachádzajú vo svete, kde by snáď každý chcel stráviť aspoň jeden deň. Tu sa mi toho veľa nedostalo. Animácia, je už kompletne ovplyvnená CG a je to tu vidieť, ale zase na druhú stranu to nie je na škodu, hlavne pri prechodmi mestom a akčnými scénami dodáva CG doslova na vierohodnosti. Ale chýba mi tu to, čo robilo ghost in the shell takými výnimočnými a to silný charakter. Máme tu nejaký náznak psychologizácie postáv. Či už Deunan alebo jej partnera, lenže nedostáva sa im toľko priestoru, koľko sa im dostať mohlo. Čo len a len zamrzí vzhľadom na to aký potenciál mal tento film. Hudba bola nádherná. Doslova sa tam hodila a finále ani som nedýchal, lenže po skončení som skrátka nevedel čo si mám myslieť. takto dostanete iba efektnú ale neskutočne plytkú počítačovú hru, ktorá má 105 minút a ktorých hlavných hrdinov nemusíte ovládať. ale zase na druhú stranu, taká počítačová hra by nemusela byť zlá, rovnako ako rovnomenný komix. lenže toto ma skrátka neohúrilo. škoda. uvidíme aká bude dvojka:)) ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Kvalitné anime scifíčko, ktoré má skvelú akciu, primeraný príbeh a super hudbu. Všetko je OK, ale popri kvante úžasných anime (GITS I, II, Final Fantasy VII, Vampire Hunter D...) film ničím natoľko nešokuje, aby sa stal nezabudnuteľným (snáď len niektoré akcie). Nejde moc do hĺbky, ale zodpovedne poteší... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vizuálně naprosto úžasná podívaná plná efektních a skvěle udělaných akčních scén. Film dokonale kombinuje klasickou 2D animaci s nejmodernější 3D technologií díky čemuž vše vypadá chvílemi až neuvěřitelně. Oproti jiným japonským anime jako např. "Ghost in Shell" je film snadno přístupný i divákům, kteří se u filmu radši baví než přemýšlejí. Ke konci mi přišlo, že snímek začíná trochu ztrácet ze svého tempa a hudba mi také příliš neseděla ale i tak se jedná minimálně o vizuálně dokonalou podívanou. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stranke sice nic originalne, ale zato zabavne. Co sa tyka vizualu, aj ked mozem povedat ze je skvely, uplne na 100% mi nesadol. Po tejto stranke sa mi viac pacil napr taky Sky blue. Znova sak musim vyzdvihnut fantasticky dizajn ci uz mesta, alebo roznych mechanicky cyborgov a pod. V tomto Japonsko nema konkurenciu. (7/10) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)
  • Poté, co je Briareosova zbraň rozřezána na kusy, je v dalším záběru upouštěna vcelku na zem. (Geriel)

Reklama

Reklama