Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Recenze (151)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podstatně méně filozofování než třeba v GITS (1 i 2), ale pořád o hodně víc než prostý akční anime film. Vizuální stránka opravdu v té nejšpičkovější kvalitě, vidět tohle na velkém plátně tak se z toho asi nevzpamatuju (totéž ale platí o díle pána jménem Mamoru Oshii;))...co se týká hudby - skladatel se hodně díval na Matrix a Animatrix, některé prvky jsou naprosto zřetelně Davisovské, nicméně kulisa k těm vizuálním orgiím je to výborná. 80% s tím, že je to o pořádný kus lepší než dvojka:P ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $129,135Tržby Celosvetovo $1,461,989║ veľmi dobrá práca a výstavba postkatastrofického sveta, animačne na vysokej úrovni, maškrta /80%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Filozoficky slabý odvar například GitS, avšak po stránce akční rozhodně působivá jízda v podání Duen v power obleku i bez něj. Nosný příběh není nijak úžasný, trochu klišovitý a zakončený bez špetky překvapení, ale přídavek v podobě jemně nastíněné love-story dává do budoucích dílů zajímavé možnosti. Je také škoda, že animace jde jiným směrem než bych chtěl a musel jsem si docela dlouho zvykat (a popravdě asi ani úplně nezvykl). Svět Appleseedu má své mouchy, ale také potenciál, který je zatím nevyužit. Kdo má rád akci, bude spokojen. Těžké rozhodování mezi a 3 a 4 hvězdičkami bylo nakonec převáženo dolů, prozatím. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

7/10. Vykrádačka hádam všetkých významných scifi / action filmov posledných troch desaťročí, ovšem vo vizuálne opulentnom yummy-hammy štýle, ktorý v akčných sekvenciách vo mne spoľahlivo tlmil racionálnu linku uvažovania. Takto nejak, ovšem samozrejme ešte ideovo oveľa plytkejšie, si predstavujem hranú verziu Transformes od Míšu Bayovie v lete 2007... ;-) ()

mandes 

všechny recenze uživatele

malo to prefektnú animáciu prostredia ale slabú a niekedy hroznú animáciu postáv .škoda že najlepšia časť bola hned na začiatku,úžasná akčná scénka z matrix zábermy a nadupanou hudbou. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nebýt úvodní akční scény, byly by to jen ***. Ta je ovšem natolik úchvatná, že ji považuji za jednu z nejlepších animovaných scén tohoto druhu vůbec. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Filmový Appleseed je sotva něčím víc než ukázkou propojení realistické počítačové animace s charakteristickými prvky japonského anime. - více v recenzi na Rejže.cz (autor Antonín Tesař). ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc unavená (psychicky) na to, aby mě to nadchlo. Jo, grafika velmi dobrá na svou dobu ;-) a chvílemi, kdybych položila prsty na klávesnici a "zainprovizovala", připadala bych si, že hraji dobrou hru :-) A možná jsem divná, ale chtěla bych v té době žít. Aktivně. A tak nějak mě to zaujalo. Chvílemi jsem myslela na Orwella a chvílemi nad vlastními myšlenkami, které jsem probírala tuhle s kamarádkou, když jsme šly ze hřbitova. Budoucnost lidstva. Jeho osud. Snad je jen dobře, když je tu nechci vypisovat X-) Přesto všechno nemůžu dát více hvězdiček. Krásná myšlenka není vše, když člověk občas zazívá a touží po dalším, jiném, obrazu. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

mnooo... Vizuálně se filmu nedá vytknout vůbec nic, ale abych řek pravdu... Ruční animace kombinovaná s počítačovými exteriéry, použitá v GitS 2 mi seděla mnohem víc. Klasické Anime postavy děláne na PC a snažící se vypadat jako kreslené mě až nepříjemně často nechávaly chladným, a některé emoce mi nepřišly přesvědčivé. Nejpřesvědčivěji kupodivu působila postava Briarea, i se svým Králičím úborem působil živěji než hlavní hrdinka. Jinak filozofování zde bylo poskrovnu, především akce, akce a akce. Ta nemá chybu... ale nějak sem se rozmazlil jinými anime filmy( i když moc sem jich taky neviděl) a u "Jadřince" postrádám onu genialitu, která mne u jiných Anime děl vždycky dostane. Čisté 4 hvězdiičky. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení začínajíc úchvatnou grafikou, až po parádně promyšlený příběh. Už z traileru jsem nevěděl co si myslet a dlouho jsem rozvažoval jestli zkouknout či ne a naštěstí pro mne padla volba ... ano a ani na chvilku sem nelitoval, díky poutavému příběhu ... a hned úvodní akční scéna mě přikovala pevně k židli, a až do konce nepustila . . apokaliptický film a mechaanime ... prostě paráda *** 10/10 *** ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý animovaný akčný sci-fi film z japonskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojačke, ktorá v časoch budúcnosti, kedy je svet kvôli vojnám z veľkej časti poničený a tak je výrazná časť populácie nahradená cyborgmi, ktorí sú na nerozonanie od ľudí musí spolu so svojim priateľom, v súčasnosti cyborgom zistiť pravdu o svojej minulosti a zabrániť možnej nadchádzajúcej katastrofe, keďže armáda je proti tomuto novému fungovaniu spoločnosti. Spracovanie nie je zlé, ale až tak moc ma nezaujalo. Táto skvelá tématika ponúka veľký potenciál, ale tu sa to príliš drží pri zemi. Hlavne prvá polovica po prvej akcii dosť zníži tempo, dejovo sa tu nenájde moc prvkov, ktoré by výraznejšie zaujali a navyše je tu aj viacero slabších miest, v druhej sa už tempo o niečo zvýši, dej začne byť zaujímavejší, stratia sa zbytočné scény, ale aj tak to stále nie je to pravé. Akcie je tu celkom dosť a je aj celkom slušná. Je pomerne rozmanitá, nechýbajú nejaké tie súboje, prestrelky, alebo rôzne naháňačky, ktoré majú našťastie bližšie k súčasným typom akcie a nie vymysleným, takže v prestrelkách sa využívajú náboje, ale nájdu sa aj niektoré špecifické typy akcie, za ktoré môže hlavne sci-fi tématika, no aj tie sú dobre zvládnuté. Len škoda, že najlepšia akčná scéna celého filmu je hneď v úvode. Spokojný som aj s postavami, hlavne ženskými, ale nesklame ani zvyšok, len mohli byť aj trochu prepracovanejšie, pri tejto tématike by to bolo vhodnejšie. Po stránke animácie som dosť spokojný, samozrejme stále je čo vylepšovať, hlavne na postavách, ale zvyšok vyzerá veľmi dobre. A poteší aj perfektný dizajn množstva rozličných technických vymožeností a podobne. Appleseed sa síce v silnej konkurencii pomerne dosť stráca, ale určite to nie je zlý film, pozerá sa naň dobre a je tu toho dosť, čo dokáže zaujať. Ale osobne mám dvojku ešte radšej. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 64%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Naprosto úchvatná vizuální stránka dává zapomenout na ne zrovna geniální příběh, který má dost společného třeba s Ghost in the Shell, ale scenáristicky za ním ve všech ohledech dost zaostává. Naštěstí je to zábava, takže se na to dívá v pohodě. Na druhý díl se rád podívám, už jen kvůli těm krásným obrázkům. 70% a slabší 4 ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Problém klonovania bol vo filmoch riešený niekoľko krát. Týmto sa zaoberá aj projekt Appleseed, ktorý vivinulo ľudstvo po veľkej svetovej vojne. Či je to správne alebo nie, to je tu rozobrané snáď so všetkých možných uhlov a typicky japonsky prekombinovane. Príbeh elitnej bojovníčky, ktorá je rôznymi mocenskými štruktúrami zneužívaná a postupne odhaľuje svoju skytú minulosť a prepojenosť so spomínaným projektom. Človek má celkom problém sa v príbehu zorientovať a ku koncu som ani nevedel či hlavná hrdinka robí dobre, alebo zle. Každopádne to je ešte na minimálne jedno skuknutie. A ja si to zopáknem rád HLAVNE kôli spektakulárnej vizuálnej stránke. Už po úvodnej akčnej bojovke som čučal s otvorenou hubou. Naozaj vizuálne orgie a to hlavne pri súbojoch, krásne futuristcké mesto (nie nepodobné s filmu Ja,Robot) je vlastne jedno veľké zrkadové kráľovsktvo. Aj keď mi scénár prišiel celkom mainstreamový (dá ca čakať že s týmto chcú zapôsobiť na tučné americké zadky) a patrične ukecaný, nemôžem ináč ako za plný počet. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stranke sice nic originalne, ale zato zabavne. Co sa tyka vizualu, aj ked mozem povedat ze je skvely, uplne na 100% mi nesadol. Po tejto stranke sa mi viac pacil napr taky Sky blue. Znova sak musim vyzdvihnut fantasticky dizajn ci uz mesta, alebo roznych mechanicky cyborgov a pod. V tomto Japonsko nema konkurenciu. (7/10) ()

petero 

všechny recenze uživatele

Znovu sa k nám dostáva ďalšia animovaná pecka, ktorých Japonci dokážu natočiť neúrekom (aspoň to som si myslel prvé 2/3 filmu). Vizuálna stránka je opäť úžasná, animácie postáv sú tentoraz neuveriteľne realistické a plynulé. Hlavná hrdinka sympatická, Matrixovské akčné scénky veľmi pekné samozrejme už neodmysliteľne patria k tomuto žánru. Príbeh sa začne asi 10 minútovou akčnou scénou, na konci ktorej je hlavná hrdinka prenesená do futuristického mesta, kde spolu nažívajú obyčajný ľudia s novými ľuďmi, v podstate klonmy zbavenými citov, takže nepoznajú lásku ale ani nenávisť, takže v budúcnosti by nemali byť žiadne vojny. O túto budúcnosť však treba bojovať, pretože aj mierumilovný Bioroidi majú v ľuďoch nepriateľov. Ako som spomenul, prvé 2/3 filmu boli dosť nemastné neslané, kde bola viac-menej predstavovaná len vizuálna stránka filmu a zoznamovanie s postavami. V poslednej tretine však zrazu postavy získali svoj rozmer, ich úloha vo filme bola jasná a z 3* filmu sa zrazu stala nabušená 5* vizuálna žranica kde gigantický roboti začnú pochodovať mestom a všetká snaha sa sústredí na ich zastavenie. Skvelý soundtrack, technické spracovanie a dobrý pocit po skončení filmu. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Poutavý akční japonský animák se všemi dalšími pozitivními přívlastky, které tomuto žánru v zemi těch nejlepších technologií přináleží. Takto si představuji kvalitní zábavu s nádhernou animací. ()

Fabienne 

všechny recenze uživatele

Tvůrci Appleseed vsadili na akci a dokonalu vizuální stránku. Právě proto jsem k filmu přistupovala spíše s menším despektem a čekala jsem jen bezduchou akční řežbu. Namísto toho mě v počátku příjemně překvapil poutavý utopický svět, kde žijí lidé a bioroidi (nová lidská rada bez emocí) v rovnováze. Tedy spíše se o to správa města snaží... Příběhu tedy nechybí zajímavá (ale dnes už trochu provařená) témata klonů a lidských strojů. Kromě akce (a menšího filozofování) má výraznou roli i romantická linie příběhu, díky níž by se snímek dal zařadit mezi mecha love story. Láska mezi hlavní hrdinkou Deunan a kyborgem Briareem ale později přerůstá v klišovité tlachání. Navíc je příběh někdy předvídatelný. Ale největším zklamáním pro mě byla závěrečná část plná nechutně velkolepého patosu, zapadajícího slunce a velkých slov... Animace je samozřejmě bezchybná a na velkém plátně musí její kvality obzvláště vyniknout. Pokud hledáte něco krásného pro oči a chcete dát mozku odpočinout (rozhodně ho ale nevypínejte!), je Appleseed dobrou volbou. 3 a ½* ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Akční scény v úvodu filmu mě ohromily. Bohužel vyjma těchto scény na filmu nic moc zajímavého není, Příběh je, jen aby tam nějaký byl. Podobné story už tu mnohokrát byly a také ještě mnohokrát budou. ()

Reklama

Reklama