Reklama

Reklama

Desetiletý Lucas Nickle nemá žádné kamarády a neustále je šikanován chlapci ze sousedství. Svůj hněv si vybíjí týráním bezmocných mravenců na svém dvoře. "Zázračný mravenec" Zoc se rozhodne tento problém vyřešit pomocí kouzelného nápoje, který Lucase zmenší na mravenčí velikost. Pokud Lucas chce, aby ho akceptovali, a pokud chce získat svobodu a vrátit se do svého světa, musí se nejdříve naučit, jak se stát mravencem. Pomáhá mu v tom přátelská mravenčí zdravotní sestra Hova. Pobyt v kolonii mravenců naučí Lucase sebedůvěře, pomůže mu uvědomit si důležitost rodiny i přátel, získá nový náhled na svět, a hlavně - stane se sám sebou. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (172)

Smileface 

všechny recenze uživatele

Pro mě největší animákové překvapení roku, které strčí s přehledem do kapsy Monster House i Za Plotem. Děj je sice klasicky animácky jedoduchý, ale vaše škvrňata si z něj i tak odnesou poučení, které je předáváno nenásilnou formou. Ve filmu najdete mnoho zábavných postav. Ať je to šílená babička, vychloubačný mravenec či jiná havěť zaručeně vás skvěle pobaví a minutáž bude spokojeně plynout. A když už si myslíte, že vás nic nepřekvapí, objeví se scéna, která velmi vtipně a trefně paroduje hvězdné války.Jen nechápu, z jakého důvodu film propadl jak u diváků tak u kritiků. Každopádně pro mě další důvod, proč různé recenze i tabulky návštěvnosti nebrat až tak vážně, každý přece máme jiný vkus. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Protože rodinný večer s animovaným filmem úspěšně pokračoval, volil jsem jako další titul Mravenčí polepšovnu. Zaujal mě už název, podle kterého příběh o drobné lesní havěti mé vzdorovité dcerce konečně otevře oči, naučí morálce a předvede nenásilnou a vtipnou formou význam kouzelné formulky Cti otce svého. Maloval jsem si to hezky, ale Ferdo, kdybys to viděl, tak se z toho zaručeně posereš! Takové otravné moralizování pro dementní smrady, to abys pohledal! Kam se poděla nebezpečná jízda na zdivočelém lučním koníkovi a roztomilé pasení otylých sviněk? I kdybys přefiknul ve trojce s Broukem Pytlíkem vzadu na dvorku nafrněnou fiflenu Berušku, nenapáchal bys tím tolik škody na maličkém mozku mé nejrychlejší spermie. To ti říkám, Ferdo, jestli vezmeš někdy do ruky tohle DVD, tak ti jí v lokti přerazím a vymáchám ti hlavu v pisoáru! Po dvaceti minutách užasle slyším svůj vlastní zlomený hlas, jak říká: Broučku, nechceš si pustit lokomotivu Tomáše? ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lucas je obyčejný malý kluk, který má ale jedno velké trápení. Čas od času se k němu přiřítí banda starších kluků a pěkně mu nabančí. Aby vybil svůj vztek, nachází si Lucas také menšího soupeře - mravence v blízkém mraveništi. Těm ale brzy dojde trpělivost, a vyšlou svého čaroděje, aby vymyslel nějakou fintu, jak jej zastavit. A nejlepší fintou bude jej očarovat aby se zmenšil do mravenčí velikosti, a zkusil si pár dnů s mravenci žít, by viděl jaké to je. A tak Lucas vidí svět z úplně jiné perspektivy, a navíc se musí s mravenci (a okolním hmyzem) pokusit zastavit zákeřného deratizéra ... Asi nejsem tou pravou cílovou skupinou pro tuto "pohádku" (neb mravence jsem nidky neničil, takže mne film nikterak moc neoslovil. Nedá se říct, že by byl úplně špatnej - když toto pustíte svým dětem, tak budou určitě nadšeni - je to barevný, hejbou se tam postavičky a jakejs takejs příběh to taky má. Jenom si dejte bacha, aby vám pak děcka nezačali moc kamarádit s okolo letícím (plazícím, jdoucím) hmyzem, aby ste nemuseli volat deratizéry :) ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Veľmi nevýrazný a neautonómny animák, ktorý prakticky redukuje originálnosť deja na zhmotnenie hlučných gagov a coolových riešení situácií a neprináša nič nového. Život chrobáka bol v tomto ohľade niekde úplne inde a Mravec Z využil lepšie dabing slávnych komikov, bol inteligentnejšie napísaný a nesnažil sa moralizovať enviromentálnymi dopadmi na životné prostredie v tak pokryteckej rovine. Nie príšerné, ale v konkurencii zvyšnej produkcie podpriemerné. Neodporúčam týmto kŕmiť malé deti, skôr si zapamätajú z deja onú neposlušnosť, než by si po čase vybavili tie zušľachtilejšie ciele morálnych posolstiev, ktoré sú tu skutočne naordinované z dákej nevyhnutnosti a vypočítavosti. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuji špatný animák. Stupidní děj, nepřesvědčivá animace, nulová zábava. Pořád to je ještě strašně moc práce, kterou na tom museli tvůrci nechat, ale výsledek prostě není dobrý ani tak. Pro mě už je tohle téma vyčerpané Mravencem Z a Životem brouka a tam, kde hrábne Pixar, už nikomu jinému nic neporoste. 35% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Jedná se první animovaný film společnosti Warner Bros., který byl promítán i ve formátu IMAX 3D. (jezurka42)
  • Mravenčí polepšovna je třetí trojrozměrný animovaný snímek o mravencích. Předchází jej Mravenec Z (r. Eric Darnell a Tim Johnson, 1998) a Život brouka (r. Andrew Stanton a John Lasseter, 1998). (imro)

Související novinky

Blizard ve filmu

Blizard ve filmu

10.05.2006

Resident Evil, Doom, Mortal Kombat, Alien vs. Predator, Street Fighter, Super Mario Bros, Wing Commander a Dvojitý drak mají něco společné s novým projektem v těchto chvílích dorážejícím na pracovní… (více)

Reklama

Reklama