Reklama

Reklama

Kdo?

  • Francie Qui ? (více)

Film, který snese označení thriller, vypráví příběh potenciální vražednice (Romy Schneiderová). Bratr pohřešovaného neúnavně pátrá po pachateli. Existuje skutečně obět? (oficiální text distributora)

Recenze (10)

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tak nevím. Tři hvězdy je málo, čtyři moc. Přece jen je to film lehce nadprůměrný, který si dle mého skromného názoru čistě průměrné hodnocení nezaslouží, ale ke čtyřce mu zase dosti chybí. Po úvodní divoké jízdě krásnou alfou po krásném a divokém bretaňském pobřeží podbarvené příjemně svěží hudbou film začíná lehce uvadat, aby s blížícím se koncem opět ožil a připravil nám celkem překvapivé rozuzlení. Romy Schneider jako vždy skvělá. Po celou dobu se jí dařilo udržovat mne v nejistotě, zda svému příteli ke smrti přece jen nepomohla ona. K mému celkovému dojmu rozhodně velkou měrou přispívá i perfektní hudba Clauda Bollinga. Takže nakonec přece jen slabá čtyřka. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Film Kdo? je skutečně průměrných thrillerem, který místy ztrácí tempo, zato ke konci nám připraví nečekané překvapení. Role Marine byla psáno přímo na tělo Romy Schneider (jejíž popularita po filmu Bazén ve Francii jen stoupala), přesto tento snímek nezaznamenal jak u diváků, tak u kritiků velký úspěch. Souhlasím s komentářem Karlose, jen hodnotím o hvězdičku výš. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Priemené krimi s nezaujímavými postavami a zlou hudobnou stránkou, kde dôjde k jedinej vražde. Do doby vraždy však ide o nudnú záležitosť o tom, či žena zabila alebo nezabila svojho priateľa. Romy Schneiderová je málo presvedčivá a jej postava vyzerá, ako keby brala nejaké psychotiká. Jediná fajnová scéna je až v závere, keď dážď odhaľuje zahrabanú mrtvolu a to je na celý film, ktorý neznesie označenie triler a v ktorom absentuje napätie, dosť málo. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Neznámý režisér natočil  film Qui? s pořád krásnou Romy Schneider.Do toho M.Ronet a máme vlastně skvělou dvojku,která tuhle Bretaň s Paříží hravě sfoukne. Jen se bohužel z filmu občas dějou takový až mysteriozní kamerový přelivy,že to  status klasického filmu divák už moc nevnímá a jedině ho zaujme hudba a jak tam vcelku masivně drandí s autem ve svahu.Kriminální vložka je bohužel hrozně utahaná a na to,že film se sotva přehoupne přes hodinu,tak je to fakt špatně.Vše je snad až moc podrobeno,aby Romy se ukázala.Sice ke konci se režisér malinko snaží zamotat divákům hlavu,ale než řekneš švec,tak je konec.Je to sice takový tam čeká policie ,ale jestli za nima připluju,tak jsem asi debil:)Na tyhle domyšlený konce pro diváky,to nejsou vždy lahodný  sousto s třešničkou na dortu.Dort tu vcelku roztekl a dramatická část má přednost v nějakým milostným duu,než pořádně dusivý thriller francouzského střihu.Slabší tři.55% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu jen podprůměrný detektivní thriller, u nás skoro neznámý. Kdybych toho neviděl víc, nemohl bych to tvrdit. V kratičkém asi 75. minutovém komorně laděném příběhu se toho opravdu moc neděje a film místy spíše nudí, alespoň trochu zábavnější scénu tu nečekejte, film nemá vyloženě špatný příběh ani atmosféru, postrádá však poněkud vážnější spiknutí, nějaký ten větší nápad pro oživení a efektnější napětí, ze scénáře šlo vytěžit určitě víc. Sám málo známý režisér neměl asi moc zkušeností, v celku rychlý a překvapivý konec to celé už moc nevytrhl. Film byl napsán v podstatě pro tři lidi, v hlavní roli se zde předvedla pořád krásná v té době už jednatřicetiletá Romy Schneider, bývalá Sissi, kterou tato role přes noc udělala hvězdu, po filmu "Boccaccio" se stala světově známou, po úspěšných hollywoodských filmech se roku 1968, vrátila do Francie, ale i tak přes množství dalších, často náročnějších rolí (tento film podle jejích slov udával tón pro její budoucí role), se alespoň v Německu už nikdy nezbavila nálepky hodné princezny. Tvůrci se zde evidentně spoléhali především na atmosféru krásného bretaňského pobřeží (pěkné malé plus), na prověřená schémata a zejména na ženskou přitažlivost zde poněkud tajuplné a částečně odhalené Romy Schneider, po jejímž boku tu hraje Maurice Ronet (znovu spolu od "Piscine, La" '68) a známý Ital Gabriele Tinti, pro jeho talent v naprosto směšné roličce. Parádní na tomto filmu byla 60s groovy hudební doprovod od skupiny Wallace Collection (jako fanšmejkr mohu posoudit i ocenit) velmi dobrá byla i kamera. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama