Reklama

Reklama

Velká láska

(seriál)
  • USA Big Love
USA, (2006–2011), 47 h 9 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny, Ginnifer Goodwin, Douglas Smith, Grace Zabriskie, Matt Ross, Mary Kay Place, Amanda Seyfried, Melora Walters (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(53)

Většině mužů stačí problémy s jednou manželkou. Ale mít tři? Bill Henrickson (v podání Billa Paxtona) o tom ví svoje. Seznamte se se soudobým polygamistou z Utahu a jeho velkou rodinou. Originální seriál HBO vypráví o instituci manželství na příkladu typicky atypické rodiny.  Myslíte si, že mít tři ženy je sen, který se proměnil ve skutečnost? V tom případě se seznamte s Billem Henricksonem (Bill Paxton), což je soudobý polygamista z Utahu, který žije na předměstí Salt Lake City se třemi manželkami a sedmi dětmi, a až po uši se topí v dluzích. Tento majitel řetězce obchodů s domácími potřebami bojuje o to, aby zvládl finanční i citové potřeby Barb, Nicki a Margene (Jeanne Tripplehornová, Chloë Sevignyová a Ginnifer Goodwinová), které žijí v sousedních domech a vyžadují manželovu pozornost každou noc. Fakt, že Bill má tři ženy, však je žárlivě střeženým tajemstvím - polygamie je v Utahu zakázaná, přestože ji členové mormonské církve praktikují. A to se Bill navíc zmítá ještě mezi svými rodiči (Bruce Dern a Grace Zabriskieová) a tchánem Romanem (Harry Dean Stanton), který je mocným šéfem místní polygamní komunity. Originální a vtipný seriál z produkce HBO nominovaný na Zlatý glóbus i cenu Emmy vypráví o instituci manželství na příkladu typicky atypické rodiny.

1. série:

Epizoda 1:
Polygamista Bill Henrickson (Bill Paxton) se snaží uspokojit, citové i zcela praktické finanční potřeby svých tří žen - Barb (Jeanne Tripplehornová), Nicki (Chloë Sevignyová) a Margene (Ginnifer Goodwinová) - a sedmi dětí, s nimiž žije na předměstí Salt Lake City. Bill je celkem úspěšný obchodník, který má síť prodejen Home Plus. Kamenem úrazu však je jeho tchán Roman zvaný Prorok (Harry Dean Stanton), otec Billovy druhé ženy Nicki, který je mocným šéfem polygamní komunity Juniper Creek. A aby toho nebylo dost, bratr Joey (Shawn Doyle), někdejší fotbalová hvězda, zavolá Billovi šokující odhalení o jejich otci Franklinovi (Bruce Dern), který žije s matkou Lois (Grace Zabriskieová) též v Juniper Creek.

Epizoda 2:
Nicky je odstavena na vedlejší kolej poté, co vynadá Billovi, že nerespektuje, že Barb má „své dny". Odveta na sebe nenechá dlouho čekat. V obavě před Romanovými pohrůžkami Bill hodlá ve svém domě instalovat bezpečnostní systém. Franklinova rekonvalescence v nemocnici končí návštěvou Romana a hádkou se synem. Billův obchodní společník Don Embry (Joel McKinnon Miller) se svěří Billovi s vlastními plány, Marge tlačí na Billa, aby jí dal auto a Sarah uzavírá nové přátelství. Zdá se, že Bill musí řešit narůstající problémy doma.

Epizoda 3:
Ačkoliv Bill vyčítá své druhé ženě, že příliš utrácí, Nicki hodlá uspořádat pro pětiletého syna Waynea extravagantní narozeninovou party v hotelu. Mezitím Bill instaluje okolo svého domu „obranný kruh". Nicki se snaží před příbuznými utajit rodinné tajemství, zatímco Margene se postaví sama za sebe. A Bill je přivolán na pomoc, když se v Home Plus objeví nežádoucí návštěvník.

Epizoda 4:
Bill hledá „ klid" poté, co ho pronásledují divoké sny. Proto se vydá na hon s Benem (Douglas Smith) a později dostává odpověď na otázku, kterou hledá. Barb získá trvalou práci jako učitelka, což vyvolá zpětný tlak doma na Nicki a Margene. Joey oplatí Billovi návštěvu a přináší další zprávy o Romanovi. Sarah opouští party s Heather (Tina Majorinová) a Tennie (Jolean Wejbeová) se má k činu při zatmění měsíce.

Epizoda 5:
Chování Billa a Barb probouzí v Nicki podezření. Mezitím si Bill a Don řeší co s Romanem v anonymním telefonátu generálnímu prokurátorovi. Zaměstnanec Home Plus přichází se znepokojivým nařčením, Roman pátrá po Billových číslech, Alby (Matt Rose) je vykázán za určité hranice, což probouzí jeho hněv, Margene vítá přátelství se sousedkou Pam (Audrey Wasilevskiová) a Nicki má pro svou rodinu šťastnou zvěst.

Epizoda 6:
Bill míří do Juniper Creek na pohřeb otcovy první ženy Roberty a má pro Romana návrh na vyrovnání, který může nebo nemusí přijmout. Lois považuje Robertin odchod za příležitost, aby se stala „první ženou". Mezitím Barb vyvede Nicki z tlačenice v Home Plus a Ben přemítá o tom, zda se má vydat v otcových stopách.

Epizoda 7:
Navzdory pokračujícímu sporu s Romanem, Bill uvažuje o nové nákladné marketingové kampani pro Home Plus. Nicki odrazí dvojici neodbytných misionářů, Margene je pozvána na církevní recitál, Ben má podivné vibrace na výletě s několika seminaristy, Alby nachází nový způsob, jak vyplnit čas poté, co byl zproštěn Henricksonova případu a Sarah přivádí domů nečekaného hosta. Barb odhalí Nickino tajemství a Roman odpoví Henricksonovu klanu na Billův návrh.

Epizoda 8:
Franklin, jeho žena a pes, kteří byli vystěhováni z dočasného bydliště, dorazí do Billova domu právě na Velikonoce - stejně jako Joey, který chce začít nový život. Bill zjišťuje, že se ocitl v soudní při a Nicki pochopí, že není jediná, kdo má dluhy. Sarah se nečekaně spojí s Lois a Bill překvapí Romana konečnou nabídkou.

Epizoda 9:
Bill oslavuje, že se „osvobodil" od Romana, ale v tom se mýlí. Prorok s vměšováním do jeho života ještě neskončil. Nicki bombarduje Billa a doufá v odpuštění, i když se obává nejhoršího. Don propadne ženě jménem Betty (Melinda Allenová). Bill si vybije zlost na Sarah a Margene nechává „Chada" (Michael McMillian) na holičkách.

Epizoda 10:
Za Barb přijede nečekaná návštěva - její sestra Cindy (Judith Hoagová), která zásadně odsuzuje životní styl polygamní rodiny. Jak se jeho spor s Romanem zostřuje, Bill se snaží proniknout na kněžský koncil. Ben podává své přítelkyni Brynn (Sarah Jonesová) důkaz o svých citech a je za to na oplátku odměněn. Margene se utápí v depresi. Zdá se jí, že přátelství skončilo a přestoupí na baptismus, který vyznává Teenie.

Epizoda 11:
Henricksonovy veřejné akcie stoupají, když se Barb dostane mezi finalistky soutěže Matka roku a Bill je vyzván, aby se stal nejnovějším členem Vůdcovské ligy v Salt Lake City. Jenže tři ženy změní scénář podle vlastních přání, jsou však potrestány za svůj úskok, když Heather všechno vyslepičí Billovi. Z Juniper Creek přijíždí teatrální Rhonda (Daveigh Chase) a hned si získává sympatie Sarah a Heather. A Holloway (John Ingle) zjišťuje, že udržet v tajnosti Romanovy záležitosti, je sice riskantní ale výnosné.

Epizoda 12:
Bill a Joey narazí na kněžském koncilu na Romana a způsobí úplný obrat v Prorokově záležitosti - nebude však mít jejich vítězství jen krátké trvání? Wandiny špatné zvyky získají nový nátěr při návštěvě u Alby, Adaleen (Mary Kay Placeová) udělá nečekaný konec s Rhondiným volnem, Nickini rodinní příslušníci se loajálně podrobí testu a Barb si užije svou chvíli slávy na slavnostním vyhlášení Matky roku v guvernérově domě.

2. série:

Epizoda 1:
V důsledku skandálu, k němuž došlo při volbě Matky roku v guvernérově sídle, se Barb stáhne do soukromí, zatímco Nicki a Margene zmizí z Henricksonovy domácnosti. Bill v zoufalé snaze zjistit, kdo rodinu zradil, sbírá důkazy proti Wendy, zaměstnankyni Home Plus, a dá Donovi ultimátum, aby se jí zbavil. Alby tlačí na Romana, aby se Joeymu a Billovi pomstil. Ten i nadále pátrá po podezřelých a plánuje večeři se sousedy Carlem a Pam Martinovými. Barb se jí však nechce účastnit. Mezitím Wanda čelí výslechu v Juniper Creek a Joey pociťuje Romanův tlak, navzdory Billovu ujišťování, že v případě státního vyšetřování je na něho spolehnutí. Sarah se na schůzce bývalých mormonů setkává se starším nápadníkem jménem Scott.

Epizoda 2:
Billboardy Home Plus jsou poničeny a Bill s Donem je musí nechat opravit - a také se musí znovu zamyslet nad tím, jak má Bill prezentovat Home Plus na veřejnosti. Barb se chce zapsat na univerzitní kurzy, ale objeví nepříjemnou skutečnost, jejímž viníkem je Nicki. Joey zjištuje, jak si stojí v Juniper Creek, a pošle Nicki spolu s Margene na ozdravný výlet. Alby, jehož Roman pokárá, chce svou vendetu dovést do konce. Ben, který nyní pracuje v Home Plus, vyrukuje před Brynn s pravdou ohledně své rodiny, zatímco Scott přistihne Sarah při lži. Uprostřed všech těchto problémů Bill s Barb zapomenou na Nickino výročí a Joe učiní rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky.

Epizoda 3:
Bill a Nicky jedou do Juniper Creek kvůli sjednocení rodiny - a zasedání rady rozhodne, že v Joeyho případě zapůsobí proti Romanovi. Při návratu v Loisině rezidenci překvapivě najdou jejího bratra Eddieho, jak si prohlíží sestřinu novou prádelnu. Barb doma přistihne Bena v kompromitující situaci s Margene a Sarah ho později přistihne v ještě víc kompromitující situaci s Brynn. Margene chce zavolat Cindy a povědět jí o Barb, jenže Cindy si změnila číslo. Alby hledá útočiště při přípravě párty, ale výsledkem jeho snahy je, že Nicki a Bill zkrátí svou návštěvu zrovna ve chvíli, kdy se má celá rodina fotit. Rhonda se zaváže Romanovi, ale skončí to postranními myšlenkami. A Bill po návratu domů diskutuje s Donem o radikálním, prokazatelně polygamním předkupním obchodním právu.

Epizoda 4:
Billovy obavy z nastávající svědecké výpovědi v případě Joeyho ještě znásobí přítomnost Rhondy, která vyhrožuje Nicki vydíráním. Roman, jenž podezírá Nicki a Billa, že zinscenovali Rhondino zmizení, k nim pošle jako varování dvojici policistů z Juniper Creek, ale Don pomůže odvézt dívku do bezpečí. Bill, který chce svou rodinu dlouhodobě zabezpečit pro případ nejisté budoucnosti, se spolu s Donem a Eddiem setká s Carterem Reesem, majitelem obchodu s hracími automaty. Ben a Brynn spolu s Margene slaví tříměsíční výročí a Sarah se snaží přimět Heather, aby si vyšla do kina se Scottem. Barb uvažuje o nabídce dětského advokáta a Lois hodlá ukončit Joeyho pronásledování tím, že nasadí Wandě do hlavy bláznivou myšlenku. A Margene si vymyslí nové přiznání a sdělí je Pam.

Epizoda 5:
Když Bill probírá možnosti dalšího byznysu s Donem na obědě v místní restauraci, zaujme ho atraktivní mladá servírka Ana. Nicki si dělá starosti se zápisem Waynea do katolické školy (vzhledem k tomu, že se s Billem stali „veřejným" párem), zvlášť když zjistí, že mladík si hraje s růžencem. V Home Plus Bill jedná s Weberem Gamingem, přestože riskuje Reeseovu nechuť, a pak se musí obrátit na svého strýce Eddieho, aby mu poskytl půjčku. Po týdnu v ulicích se Rhonda objeví v restauraci u Sarah a ta souhlasí s tím, že útočiště jí poskytne nejprve Jordan a pak Scott. Joey se obrátí na Barb, aby mu pomohla dostat Wandu z nemocnice a zjišťuje, že vzbudil zájem právě ovdovělé Kathy. A rodina propadne panice, když Wayne, který je nešťastný z domácí výuky s Nicki, zmizí.

Epizoda 6:
Margene, která odhalila Billovo romantické tajemství, se spřátelí s nic netušící Anou. Poté domluví oběd s Barb a Nicki, které také nemají potuchy, o co se jedná, a představí jim jejich případnou budoucí sestru-manželku. Rhonda, jíž Heather poskytla příjemný domov, se dostává do centra pozornosti médií. Souhlasí totiž s interview s bývalou polygamistkou April Blessingovou (Margaret Easleyová). Nicki to pořádně rozzlobí. Bill se snaží váhajícího Dona vtáhnout do dohody s Weberem Gamingem a posléze probírá svůj zájem o Anu s ostatními polygamisty. Henricksonova loď začne hořet a má v tom prsty Carter Reese, Ben zkouší nový řidičák a jede navštívit důvěrnou přítelkyni. A Bill zjišťuje, že Greeneovi, což je tajná skupina polygamistů, chystají pomstu.

Epizoda 7:
Margenina komplikovaná minulost se osvětlí, když její matka Ginger na oplátku navštíví Henricksonovy. Poté, co vyjde najevo pravda o jejím manželství, se Margene velice dotkne, že se k ní Ginger obrátí zády a místo ní sevře v náručí Nicki. Lois v Juniper Creek je šokována tím, že Frank se vrací a dělá si nároky na její jmění. Napětí roste, federální agenti se blíží k odhalení prchajícího vůdce polygamistů Orleana Abbota a Bill rozehraje nebezpečnou hru. Barb ve snaze uchránit ho před narůstajícím stresem, souhlasí s Wandiným propuštěním z nemocnice, musí však strávit noc čekáním na Joeyův návrat. Přítel Sarah Scott rozzuří Billa informacemi o Albym a Barb se postaví Romanovi, který svolá mimořádnou schůzi kvůli nejnovější mocenské hře Greeneových.

Epizoda 8:
Bill, jehož stresuje jednání s Weberem a vyčerpává Margenin sexuální apetit, se rozhodne, že každou sedmou noc stráví bez svých manželek. Jenže narazí na odpor - zvlášť u Barb, jíž je jasné, že se počet jejich společných nocí opět sníží. Ale ani Nicki a Margene tím nejsou nadšené a chtějí si to rozmyslet. Frank zjistí, kde Lois skrývá své cennosti, a zmocní se peněz, dokud mu Lois neřekne, jak ke své kořisti přišla. Bill a a Barb jsou doma nepříjemně překvapeni Benovým „deviantním" chováním vůči Brynn, ale neshodují se v názoru, co by se s tím mělo podniknout. Bill, který má stále pochybnosti ohledně Webera, to dál hraje na obě strany. Doufá, že přiměje Romana k odvetě, a tak skoncuje s Greeneovými. Frank, který má nové informace ohledně Eddieho výhry, navštíví Billa v Home Plus a chce ho vydírat. A Bill se snaží popovídat si s Benem o případném kněžství.

Epizoda 9:
Bill získá Nicki pro svůj plán týkajícící se Barb, Margene a Webera Gaminga - výsledky však bylo možné předvídat. Kvůli probuzenému zájmu veřejnosti o Juniper Creek Bill svolá naléhavou schůzku, kterou Alby hrubě ukončí. Rozrušená Lois, která je z Franka úplně vyčerpaná, se snaží získat zpět Billovu přízeň a obrátí se na nečekaný zdroj informací. Margene zneklidní setkání s bývalým spolupracovníkem v Home Plus. Nicki projeví dobrou vůli, ale naštve se, když ji Adaleen zapudí. Po konfrontaci se Sarah, jež se týká její „morální neujasněnosti", se Barb snaží, aby se Heather k její dceři vrátila. Bill se rozhodne, že ukáže svým ženám, jak žije „druhá polovina". Rhonda najde další způsob, jak se stát centrem pozornosti, Alby si razí cestu k Romanovi, který potřebuje pomoc, a Nicki získává výhodu. A Lois se rozhodne, že zasáhne Franka na zranitelném místě.

Epizoda 10:
Bill, jehož Barb odmítla, požádá Margene, aby ho doprovodila na obchodní jednání. Alby zjišťuje, že Juniper Creek byl vykraden - a myslí si, že ví, kdo to udělal. Nicki se snaží zorganizovat oslavu v Juniper Creek, ale po Albyho protestech ji přesune do svého domu. Poté, co se Bill na jednání setká se starými známými, je nucen přivolat Barb, aby pomohla Margene z nesnází. Ben, jemuž Barb vyhubovala, poznává dvojčata s dalekosáhlými možnostmi. Rhonda dál vydírá Sarah, Lois poslouží svému manželovi u benzínové pumpy a Roman se vrací do Juniper Creek. Frank se přidá k Albymu a Nicki vzbudí Billovu zlost.

Epizoda 11:
Bill, který se nemusí vydat na výroční schůzi, udělá Albymu lákavou nabídku. Barb zjišťuje, že její matka Nancy se znovu vdává a rozhodne se, že využije této příležitosti, aby odcizenou rodinu smířila. Scott zkouší, co unese jeho vztah se Sarah a tím urychlí Billovu návštěvu. Pam předloží svůj návrh Margene a Alby má osobní zájem na Romanově ospravedlnění. Nicki si zoufá nad „ničivými vlivy", které na Henricksonovy působí, a dostává od Albyho ultimátum. A Bill musí čelit nové hrozbě ze strany Greeneových.

Epizoda 12:
Bill, jemuž Alby překazil pokus o získání podpory, hledá novou cestu, jak porazit své nepřátele. Henricksonovi, kteří se připravují na oslavy Týdne pionýrů v Salt Lake City, jsou zaskočeni nečekanou návštěvou. Margene přichází k Aně, aby ji očistila ohledně vztahu s Philem, a probírá její případ s ostatními ženami ... a s Billem. Sarah a Heather se pokusí nasměrovat jinam Bena, Bill ignoruje Loisinu prosbu, aby se postavil do čela Juniper Creek a Margene agituje kvůli větší kontrole v rodině i ve svém životě. Barb srovná Pam a Alby šokuje Romana vlastní mocenskou hrou.

3. série:

Epizoda 1:
Bill s pomocí Margene rozbije mormonské kasino. Barb začíná mít ráda Anu. Alby má důvěrný hovor a Nicki využije sousedské party, aby se předvedla.

Epizoda 2:
Bill a jeho rodina zkouší na společné schůzce s Anou, jak to půjde, ale jsou tu ještě pochybné námluvy s Jerry Flute. Mezitím Barb čeká na výsledky testů z nemocnice.

Epizoda 3:
Zatímco Bill se snaží ochraňovat Rhondu, Frank se cítí jako svázaný. Anino odhalení vyzkouší pevnost Billyho závazku a Ben dopraví Sarah na seniorskou slavnost.

Epizoda 4:
Poté, co se Bill snaží přimět Albyho, aby skoncoval s pozicí proroka, má Roman konečně svůj den u soudu. Barb, která si dělá starosti o rodinné finance, se pustí do své matky Nancy (Ellen Burstynová).

Epizoda 5:
Barb, Nicky a Margene se hašteří o tom jak si uspořádat život, což je následek Henricksonova nedávného chování. Bill vymění cenný dokument s Albym za souhlas s půjčkou.

Epizoda 6:
Henricksonovi se zúčastní poutní cesty do svatyně v Cumorahu v New Yorku, což přinese řadu nepříjemných odhalení, jež podrobí zkoušce pevnost rodinných pout i Billovy víry.

Epizoda 7:
Niki, která se doma i v práci pohybuje na nebezpečné půdě, trvá na domácí „intervenci" Billa a Barb, po níž následuje nevítaná návštěva Margene. V Juniper Creek Glory, rozlobená, že ji Lura (Anne Dudeková) uzurpuje, a Alby se jí vyhýbá, propašuje kopii potenciálně pobuřujícího církevního dokumentu a předá ji Billovi. Ten si není jistý, jak má s tímto objevem naložit. Mezitím Joey hodlá provést zásadní životní změnu a chce přijmout Kathy jako svou druhou ženu, ale Roman a Hollis mají jiné plány.

Epizoda 8:
Bill naléhá, aby byl Roman obviněn z vraždy, ale Ray Henry (Charles Esten) je rozrušený zprávami o Nicki. Bill vyšle Dona (Joel McKinnon Miller), aby vyšetřil, jak je to s domorodým „hospodářstvím" zahrnujícím kasino, ale zjistí, že zadržení licence možná způsobil jeho švagr Ted... Margene se rozhodne, že bude prodávat náramky a Nicki se uchyluje do minulosti. Sarah se snaží ujasnit si svou budoucnost a Bill unikne o vlas Greeneovým.

Epizoda 9:
Nicki , kterou vzpruží návštěva Barb a Margene, se po rozhovoru s Billem vrací domů, ale její nálada poklesne, když se vyjasní jeho úmysly. Barb čelí exkomunikaci, Scott se ukáže u Henricksonových a znovu se dá dohromady se Sarah, ale s Benem a Billem nikoliv. Ted se k Billlovi zachová jako křivák a Bill znovu zváží svůj nekompromisní postoj vůči Romanovi.

Epizoda 10:
Na koci třetí série se Bill pokouší oslabit Romanovu pozici; Nickina tajemství se stále více zamotávají; Margene má úspěch jako moderátorka teleshoppingu a Sarah šokuje rodinu překvapivým oznámením.

Ve čtvrté řadě tohoto seriálu Billa znovu zaměstnává řešení neskutečného množství osobních, rodinných a pracovních záležitostí. Pokračuje v práci na projektu otevření nového Mormon-friendly kasina. Doufá, že jeho nekonvenční rodina získá větší stabilitu tím, že se bude veřejně angažovat a následně musí zvažovat velkou výzvu - naskytne se mu možnost kandidovat do senátu. Konflikty mezi jeho třemi ženami samozřejmě pokračují. A pak jsou tu další rodinné trampoty, jako je dospívání Billových nejstarších dětí Sarah a Bena (Amanda Seyfriedová a Douglas Smith), nebo nekonečné řešení čehosi s bratrem Joeym (Shawn Doyle), otcem Frankem (Bruce Dern) a matkou Lois (Grace Zabriskieová).

Jako by kličkování mezi třemi manželkami a devět dětí nestačilo... V páté řadě komediálního seriálu z produkce HBO musí moderní polygamista Bill Henrickson (Bill Paxton) opět čelit problémům jak jeho v tří-domácnostním předměstském domově, tak mimo něj a navíc i veřejnému mínění. Bill vybudoval nový kostel a dokázal vyhrát volby do senátu státu Utah, ale někteří z jeho loajálních stoupenců jsou skeptičtí a upřený pohled médií také ničemu nepomáhá. Zdá se nepravděpodobné, aby se rodina vymanila z místní politiky v Juniper Creek nyní, když ho vede Grant Alby (Matt Ross). Boje o moc mezi první manželkou Barb (Jeanne Tripplehornová), druhou manželkou Nicki (Chloë Sevignyová) a třetí manželkou Margene (Ginnifer Goodwinová) pokračují. A pak jsou tu různá rodinná dramata zahrnující potíže růstu Billova nejstaršího syna Bena (Douglas Smith), Nickiny dcery Cara Lynn (Cassi Thomson), nebo nekonečné řešení čehosi s Billovým otcem Frankem (Bruce Dern) a matkou Lois (Grace Zabriskie). Odvážná, vtipná a naprosto originální "Velká láska" pokračuje ve zkoumání vývoje instituce manželství, prostřednictvím této typicky atypické rodiny. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

larelay 

všechny recenze uživatele

Tak niekedy je mi z toho chlapa na grc, zeny su chuderky, ale musim povedat, ze ma to bavi... Tento serial je presne my cup of tea :) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Stačí vidět pár scén a hned je jasné jaká stanice stojí za tímto seriálem. Nese to téměř všechny "trademarky" sérií od HBO. Bohužel tento má smůlu v tom, že měl po pěti sezónách nahradit fenomenální "Odpočívej v Pokoji". Potenciál se ve Velké lásce skrývá velký. Je skvěle obsazená i zahraná - o tom žádná. Schází však to co je u HBO vždy nejsilnější devizou; a to sice vypilované dialogy. Nejde o špatný seriál, ale příliš okatě se snaží být na stejné vlně jako Fischerovi a to se mu nedaří. Solidní průměr, ale to je na seriál ze stáje HBO zatraceně málo. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů. Bill Henrickson z Utahu je bohabojný muž. Vede úspěšný řetězec obchodů, má své přesvědčení, víru, sedm spokojených zdravých dětí, a především oddanou manželku Barb, oddanou manželku Nicki a oddanou manželku Margene. Wait… Na Big Love jsem se chystal hezky dlouho. Roky zpátky mi ho kdosi doporučil jako vhodnou náhradu za můj seriálový svatý grál Six Feet Under. A dnes tomu člověku (jehož identitu už jsem zapomněl, sorry) za jeho tip konečně děkuji. Big Love není novým SFU. Je ale něčím svérázným a svým způsobem kouzelným. Je to seriál „ze života,“ který si většina z nás zřejmě vůbec nedokáže představit. Ze života založeného na docela odlišných hodnotách, než jaké jsou většině z nás vlastní. Ze života, který se na první pohled může jevit zvráceně a jednoduše špatně, na ten druhý ale ukazuje překvapivé množství podpory, dobroty a lásky. Ano, z chování a jednání většiny mužských postav je mi vlastně trochu zle a většinu ženských postav konstantně lituju, ale seriál nijak nekáže a nesoudí, polygamii prezentuje se všemi světlými i stinnými stránkami a extrémy (zatímco Henricksonovi zastupují takového „průměrného“ polygamistu, nejedna vedlejší postava efektivně ukazuje účinky, jaké může polygamie mít v uzavřené sektě) a mnohdy ve veskrze tragických situacích nachází humor i vřelost. Může se navíc pyšnit obrovským a přesným castem (vyzdvihnout si zaslouží jak Bill Paxton, tak všechny tři jeho manželky, Jeanne Tripplehorn (ta rozumná a věčně trpící), Ginnifer Goodwin (ta miloučká a energická), především ale Chloë Sevigny (ta hluboce narušená a zlomyslná), která mě svým bravurním výkonem v roli Nicki, dost možná té nejkomplexnější roli seriálu (a svojí kariéry), přiměla přepnout mezi love a hate snad víckrát, než se to kdy podařilo komukoliv jinému) a neuvěřitelně rozmanitou skupinou charakterů, ve které se snad nenajde žádná postava, která by člověka vůbec nezajímala nebo nebavila (kromě Henricksonových jsem si zamiloval hlavně Billovu matku Lois (fantastická Grace Zabriskie!), železnou dámu, kterou nezlomí prostě nic, věčným konfliktem stiženého nebožáka/padoucha Albyho, servírku Anu, která všechno říká tak, jak to doopravdy je, a nejpřekvapivější pletichářku seriálu, patnáctiletou child bride Rhondu). Big Love je svým vlastním seriálem, který nejspíš není pro každého, je ale určitě něčím velkým, a já tak domácnost Henrickson/Grant/Heffmanových opouštím s pocitem, že se tam jednou rád vrátím. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

53/53 Je to velká věc, tyhle nevšední seriály HBO. Tentokrát je výchozí situací polygamní rodina v Utahu. Kdo si libuje nebo obecně se zajímá o mormony, amiše a jiné speciality USA, ten je tady na správné adrese. O amiších se už točí reality show, vážné mormonské drama vidím poprvé. Drama je naštěstí napsané ve stylu rodinné gangsterky á la Kmotr a díky tomu je mnohem snazší proplout všemi těmi odnožemi podivných komunit, jako je Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů nebo Kristova komunita (fundamentalistická nebo neorganizovaná). V hlavních rolích se objevují zajímavá jména z 90. let Bill Paxton, Jeanne Tripplehorn, Chloë Sevigny a tehdejší nováček Ginnifer Goodwin. #hbo ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Seriál, který divákovi představí tak těžce asociální případy a šílené vztahy, že se neodlepíte od TV:-) Originální hl. postavy, které žijí v polygamii, mne někdy neskutečně srali...jejich hodnoty, přístup k životu a víře a především k výchově dětí mne neskutečně vytáčely. Ale zároveň mne vždy zajímalo co bude dál. Myslím, že šlo o povedený seriál. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

Zlatý Glóbus - cena (1) - 67. ročník (za rok) 2009 - *Nejlepší herečka ve vedlejší roli - Chloë Sevigny + nominace (6) - 64. ročník (za rok) 2006, 65. ročník 2007 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Bill Paxton, 67. ročník 2009 - Nejlepší seriál (drama), Nejlepší herec v seriálu (drama) - Bill Paxton ()

cab 

všechny recenze uživatele

Miluju kontroverzni serialy o nevsednich lidskych osudech, ktere jsou zaroven dobre zahrane i napsane, coz tento splnuje do puntiku. Proti gustu zadny disputat. Prvni sezona: 95%, druha sezona: 80%, treti sezona: 65%, ctvrta sezona: 65% ()

KuZd 

všechny recenze uživatele

strasti polygamniho manzelstvi v USA :) Serial sam o sobe neni az tak extra, ale to, ze vas prenese do tohoto vzdaleneho sveta a alespon nam trochu ukaze, jak vypada takovy stret polygamniho manzelstvi s realitou, cemu musi takovy par celit ho posouva o latku vyse. ()

Loooki 

všechny recenze uživatele

Bill Henrickson je hlavou rodiny, kde nohami a rukami sú jeho tri ženy. Miestami dramatické, miestami, komické, miestami biblické žitie jednej polygamistickej famílie.Hodnotené po absolútnom finále seriálu. ()

Runespell 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je to jeden z těch nekonečných seriálů, který se Vás nějak osobně zřejmě tématem nedotýká - má to inteligenci a duši + je to výborně zahrané, což se o mnoha jiných seriálech a filmech říct nedá. Zápletka je vždy zajímavá, vztahy ve velké a složité rodině Vám připomenou rodinu vlastní. Neparodují se tu zjednodušené lekce v emocích a možná právě proto, že vidíme postavy zrát před očima pomalu a ve vlastním tempu se na to dá dívat i když Vám občas Billova politika uniká. 1 a druhá série tak 80%, třetí 90, 4 50% a 5 zatím 90. Doporučuji! ()

DandaPiper 

všechny recenze uživatele

Za originální koncept a velice povedený soundtrack si to ty čtyři určitě zaslouží. Vydařené Intro také stojí za zmínku. Některé momenty byly vyloženě strhující ( https://www.youtube.com/watch?v=77wtASsORRE ) a rozhodně je to jeden z nejzajímavějších seriálů, co jsem za poslední dobu viděl. Všechny tři ženské postavy jsou skvělé a vlastně ani nejsem schopen je seřadit od nejlepší po nejhorší. No ...možná Barb, pak Marge a pak Nicki. Nicméně dohromady tvoří zajímavý a skoro až dokonalý celek. Vedlejší postavy, které ztvárnily Seyfried, Majorino a Fonseca - taky potěší:) ()

beonair 

všechny recenze uživatele

Z původních tří hvězdiček musím díky fantastické třetí sérii zvýšit na čtyři. Tenhle seriál zraje jako víno... ()

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Reklama

Reklama