Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nezavislá krimi komedie vypráví příběh upovídaného podvodníčka Johna "Drsňáka" Rudgata, který se před ostatními snaží tvářit jako obávaný zločinec. Když si z něj jednou v hospodě udělá legraci místní instalatér, velkohubě prohlásí, že se jednou pomstí. Spolu s retardovaným kamarádem Jeffem mu do studny nalijí brzdovou kapalinu. Když následující den muž zemře ze zcela nesouvisejících příčin, "Drsňák" a Jeff si myslí, že ho zavraždili a snaží se zbavit důkazů. Jenže jedno špatné rozhodnutí plodí další. (montana_cz)

(více)

Recenze (7)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Pěkná oddychová krimikomedie, na kterou mě přivedlo jméno Zooey Deschanel (a taky trochu Rapaport a Friedlander). Režisérsko-scénáristické duo má teritorium zmáknuté, o čemž svědčí i několik epizod Seinfelda, které spolu napsali. A ač nejsou bratři, bratry Coeny zdařile připomínají, zejména například Fargo. Ironie, sarkasmus, klasika a ještě zabalená do dobrého prostředí. Konec mě velice potěšil, stejně jako dobře napsané postavičky - nic světoborného, ale i takové filmy jsou důležité. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nezávislé filmy s kriminálnou tematikou sa vždy vyznačovali špecifickou atmosférou. Irónia, sarkazmus a absurdita tejto čiernej komédii svedčia ako psom uši. Veľmi dobre napísané postavy mi dokázali pripomenúť či už Coenovo Fargo alebo Raimiho Jednoduchý plán. Palec hore. ()

koza3 

všechny recenze uživatele

Asi před deseti lety jsem se chtěl mrknout Smrtonostnou past 4, tehdy hodně očekávaný akčňák, ale omylem jsem sosnul Live Free or Die namísto Live Free or Die Hard. Když jsem to pustil, říkal jsem si co to je za koninu, ale dokoukal jsem to celé a byl jsem nadšenější než z Willisovy plešky. Když jsem to po letech sháněl, nemohl jsem to nikde najít, nakonec se podařilo, shlédnul jsem znovu a velice mě potěšilo, jak snímek neztratil na kvalitě. Super příběh Hampshirského "gangstera", jehož putování Vám zůstane v hlavě ještě dlouho. Spousta dobrých vtípků, zajímavé obsazení a super americký zapadákov. Velice rád se na to za deset podívám zase :-) ()

jaqubko 

všechny recenze uživatele

Krimikomédia Gregga Kaveta a Andyho Robina, ktorá by strašne túžila nasledovať filmy Guya Ritchieho či bratov Coenovcov. No iba túžila. Ak nemáte jeden sympatický či aspoň len trochu zaujímavý charakter vo filme, ktorý chce odkazovať na Coenovcov, je niečo zle. Ak sa objaví len jeden jediný absurdný moment vo filme, ktorých chce odkazovať na Ritchieho, tak je niečo veľmi zle. A, že s Live Free or Die je toho zle ešte viac. Od mdlých charakterov po scenár, ktorý by nevyhral ani v obrázkovej súťaži škôlkarov. ()

martasek 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá krimi komedie / vykrádačka krimikomedií / Guye Ritchieho s opravdu hodně trapným a nesympatickým hrdinou (mimochodem hlavní rodina z Hills have eyes 1) a ani trochu vtipným retardem Lagrandem (přitom potenciál tu byl). A pokud u vykrádačky Ritchieho nefungují hlavní postavy, je to trošku problém. Mdlý popunkový soundtrack situaci také příliš nepomohl. Jediné co se mi asi jen tak nevykouří z hlavy je krásná Zooey Deschanel aka Retardova mladší ségra. 30% ()

Reklama

Reklama