Live Free or Die

Komedie / Krimi

USA, 2006, 92 min

Vcelku povedená krimi komedie .. ale mohlo by to být určitě lepší ... "Ooo Ice" :-D(10.4.2009)

Lehce průměrná gangsterka se sympatickým Aaronem Stanfordem, kde se hraje na náhodu, satiru a a absurditu.(24.9.2007)

Nezávislé filmy s kriminálnou tematikou sa vždy vyznačovali špecifickou atmosférou. Irónia, sarkazmus a absurdita tejto čiernej komédii svedčia ako psom uši. Veľmi dobre napísané postavy mi dokázali pripomenúť či už Coenovo Fargo alebo Raimiho Jednoduchý plán. Palec hore.(23.7.2007)

Pěkná oddychová krimikomedie, na kterou mě přivedlo jméno Zooey Deschanel (a taky trochu Rapaport a Friedlander). Režisérsko-scénáristické duo má teritorium zmáknuté, o čemž svědčí i několik epizod Seinfelda, které spolu napsali. A ač nejsou bratři, bratry Coeny zdařile připomínají, zejména například Fargo. Ironie, sarkasmus, klasika a ještě zabalená do dobrého prostředí. Konec mě velice potěšil, stejně jako dobře napsané postavičky - nic světoborného, ale i takové filmy jsou důležité.(27.11.2010)

• martasek

Hodně slabá krimi komedie / vykrádačka krimikomedií / Guye Ritchieho s opravdu hodně trapným a nesympatickým hrdinou (mimochodem hlavní rodina z Hills have eyes 1) a ani trochu vtipným retardem Lagrandem (přitom potenciál tu byl). A pokud u vykrádačky Ritchieho nefungují hlavní postavy, je to trošku problém. Mdlý popunkový soundtrack situaci také příliš nepomohl. Jediné co se mi asi jen tak nevykouří z hlavy je krásná Zooey Deschanel aka Retardova mladší ségra. 30%(9.8.2007)

• boric_model

Nevýrazný pokus o černou krimikomedii(27.12.2011)