Reklama

Reklama

Recenze (3)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Tuto Čechovovu povídku znám; možná, že je znám všechny. Název českého překladu mi však vypadl, což v tomto případě nehraje žádnou roli. Čechovovy povídky jsou považovány za vtipné (humoresky), meditativní, osvětové a poučné atd., ale všechny jsou (navíc) poznamenané (určitým) nedopatřením, náhlou ztrátou racionality, podprahovými ději atd., které jsou znamením nepochopitelného, úzkostného a děsivého; tedy hororu - a to nejen povídky, ale také hry, a možná ty dokonce především. Vatroslav Mimica "zpracoval" Čechova mistrně (nápad je Čechovův, ale film Mimicův), i když druhá půlka děje možná trpí určitou režijní nevytříbeností. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Soudě podle toho, že to tu ještě nikdo ani nehvězdičkoval, se jedná o zapomenutý filmový klenot. Vatroslava Mimicu jsem doposud znal, pouze jako autora animovaných filmů a velmi naturalistického napichovače na kůl (viz. Banovic Strahinja z roku 1981). Toto drama (či horor?) mne naprosto překvapilo a nadchlo. Neomítnutná samota (u nás na Valašsku vím o spoustě podobných) , mlha hustší než v Zániku samoty Berhof, skvělý Pavle Vujisić..... Mrkněte se na to.... ()

rivah 

všechny recenze uživatele

česky UDÁLOST...Děd a vnuk jdou na jarmark prodat koně. Dva muži se je vypraví oloupit v lese. Ubrání se a dojdou domů, kde se rozhoří další syrové drama. ()

Reklama

Reklama