Reklama

Reklama

Stovky lidí jsou v ohrožení, když se dva protijedoucí vlaky ne náhodou ocitají na stejné koleji.
V tomto napínavém akčním dramatu se dostává do nebezpečí život manželky viceprezidenta Spojených států ale i stovek dalších lidí, protože vyšinutý počítačový inženýr, hnaný touhou po pomstě, nastaví trasu dvou protijedoucích vlaků tak, aby se srazily. Zlomený a psychicky narušený Victor Prescott (Paul L. Smith) se chce svému zaměstnavateli, velké železniční společnosti, pomstít za tragickou smrt své ženy a dítěte. Ti zemřeli při vlakovém neštěstí, ovšem Prescott je přesvědčený, že o žádnou nehodu nešlo. Nyní tedy pronikne do řídícího centra Transkontinentální dráhy, kde v hlavním dispečerském počítači přeprogramuje trasu ve vlakových počítačích tak, aby se dva protijedoucí expresy mezi San Franciskem a Los Angeles srazily. Do jednoho z nich osobně nastoupí jako strojvedoucí a je odhodlaný skoncovat i se svým vlastním životem. V cestě katastrofě nyní stojí Al Mitchell (Lloyd Bridges), který jediný může masakru mnoha nevinných lidí zabránit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

dobytek 

všechny recenze uživatele

No někdy mam pocit, že tvůrci filmů žijou někde na Marsu. Kdybych chtěl zastavit naftovou lokomotivu, tak třeba přerušim přívod nafty. Strojvůdce je sice zalígrovanej v kabině, ale přístup k motoru tam měli, takže jsem nepochopil, proč kolem toho dělali takový šílený manévry, ale taková jednoduchá věc je nenapadla. Taky bylo poněkud postavený na hlavu, že oba vlaky jely pořád rychlostí cca 100 mil/hod a údajně mělo ke srážce dojít za 90 minut, což znamená, že to k sobě měly nějakejch 300 mil daleko a nikde za celejch 300 mil nebyla jediná výhybka, která by se dala ručně přehodit. A na to, že by mohli rozpojit vagóny, což mě napadlo asi tak po 2 minutách, přišli až úplně na konci :-) V podstatě je ten film strašně blbej, ale s vypnutym mozkem se na to dalo koukat. Pak se to dá brát skoro jako psychologický drama. Hlavní zásluhu na tom má překvapivě Paul L. Smith, kterýho asi většina českejch diváků bude znát z komedií o Šimonovi a Matoušovi :-) ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok nebudu se tvářit, že je ten film pecka, ale jako jednorázová jednohubka se dá vidět úplně v pohodě. Navíc pokud jste fanoušky vláčků nebo starý katastrofický thrillerový školy, tak si připočtěte libovolný počet procent. No a já jsem obojí, takže odpustím i pár faktických nesmyslů hlavně, že jsem se nenudil a dávám 60% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Poctivý oldschool thriller odohrávajúci sa vo vlaku. Dej jak z domácej úlohy. Vlak A ide rýchlosťou X. Vlak B ide oproti nemu rýchlosťou Y. Kedy sa stretnú a dôjde ku katastrofe? Celých 90 minút majú v dispečingu na to, aby vymysleli jak vlaky zastaviť. Problém je, že jeden riadi nasratý chlapík, ktorému ide o pomstu a druhý zmanipulovaný idiot, ktorý si myslí, že jeho vlak prepadli teroristi a tak ho ani za boha nechce zastaviť. To je snáď jediný aspekt, ktorý ma vo filme sral. No a PC, ktorý všetko riadi je tiež zblbnutý, takže budú mať čo robiť, aby to všetko vyriešili. Našťastie v jednom vlaku je šibalský zlodej s tvárou Kapitána Kirka, ktorý nenechá cestujúcich v štichu (okrem vlastného života mu ide aj o priazeň nádhernej spolucestujúcej), takže zhodí sako a zašpiní si ruky pri poskakovaní po streche vlaku. Okrem neho a fakt nádhernej domácej paničky tu zaujmú aj ostatné postavy. Veliteľ dispečingu, maník od vlády, ktorý dozerá na prevoz pani prezidentovej, ktorá je náhodou v jednom z tých vlakov, záletný manžel ale aj hlavný záporák, ktorého si zahral americký Bud Spencer. Na postavách mi fakt záležalo a aj technická stránka je na TV pomery skvelá. Dočkáme sa blbnutia so skutočnými vrtuľníkmi na streche skutočného vlaku po ktorej pobehujú naozajstní ľudia a divák z toho cíti reálne nebezpečie. Nie jak v dnešnej CGI dobe. A aj ten model havarovaného vlaku vyzerá celkom cool. Takže celkovo to je napínavý thriller o unesenom vlaku, ktorý ani na chvíľu nenudí a väčšinu času pôsobí konanie postáv logicky. Zo štyroch CZ dabingov odporúčam ten vydarený od ČT. 7/10. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

No pozor, zde se rozehrává skvěle vykonstruovaná hra se smrtí mnoha lidí díky fanatickému muži, který se rozhodne pomstít Dráze a vymění si s nedobrovolným odchodem pravého strojvedoucího místo v lokomotivě.. už je to dávno, co jsem tenhle snímeček viděl na jisté komerční tv, ale rozhodně patří mezi mé nej z americké film.tvorby oněch let. Řadím jej mezi Horskou dráhu a Černou neděli, možná ještě s Řidičem. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Jak praví kinderman; když Lloyd Bridges přijde do vlakového velína ve slunečných brýlích, jen čekáte, že když si je sundá, bude pod nimi mít ještě jedny. Jinak se jedná o tuctový 70's katastrofický thriller, navíc televizní, takže pokud na něj nekladete přehnané nároky, svůj účel splní. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama