Reklama

Reklama

Zmizení

Trailer

VOD (1)

Brendan Frye je spolužáky ze školy označován za podivného samotáře. Jen tak se ničeho nevyleká a má na věci svůj vlastní názor. Je také stále dost zamilován do své přítelkyně Emily, která se s ním před třemi měsíci rozešla a zmizela. Když se mu dívka konečně po telefonu ozve, má vyděšený hlas a žádá jej o pomoc. Brendan ani na okamžik nezaváhá, pomocníkem v pátrání po Emily mu je pouze kamarád Brain, jenž má o dění na škole dokonalý přehled. Oba studenti přitom tuší, že celá věc nejspíše "pořádně smrdí" a že s ní má něco společného některý z členů zločineckého gangu mladistvých ve městě.
Detektivně laděný příběh, odehrávající se v prostředí střední školy v jižní Kalifornii, natočil Rian Johnson, který si k němu napsal také scénář. Film svým dějem plným zvratů, určitým tajemstvím i dalšími prvky připomene tak zvanou americkou "drsnou školu". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (228)

Sawy 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film.Ale taky noir jak má být.S odhodlaným hrdinou,který dostává rány,ale přesto si jde dál za svým cílem (skvělý Joseph Gordon - Levitt),s krásnou,ale nebezpečnou femme fatale a se správně komplikovaným příběhem,který člověka chytne.Občas film drhne,některé scény jsou trochu směšné,některé postavy hodně směšné a lacinost filmu někdy bije do očí.Ale z každé scény je zároveň cítit nadšení pro filmy a ještě taková strašně zvláštní atmosféra.Všechno je tu vyprázdněné,nejsou tady žádné korzující davy lidí,jen hrdina a pár dalších postav.To ještě lépe zdůrazňuje odloučenost hrdiny od společnosti.Rozhodně příjemné překvapení a film,který stojí za zhlédnutí. 80 % ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rian Johnson .. Lunch & brick. __ Nesedlo. Příběh provařený, vyprázdněný a především málo uvěřitelný. Po režijní stránce snaživé, kamera také pracuje zajímavě, ale ani tak mne lynčující atmosféra nepohltila. Možná to nešlo i kvůli úplně otřesnému médiu, kterému vždy v intervalu několika minut na pár vteřin zamrzl obraz. Sice to podtrhovalo syrovost, rytmizovalo děj, ale také rušilo. A zkusit to znova? Hm, v nejbližší dooobě určitě ne.. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Ačkolv Brick byl pro někoho dokonalý, téměř dechberoucí, tak pro mě tedy rozhodně ne. Zbytečná překombinovanost vedla jen k tomu, že celý příběh šel mimo mě a občas i mimo mé chápání. Takže žádné vtažení do děje se nekonalo a ani Gordon-Lewitt to nezachránil. Zůstal ve mě jen velmi ambivalentní pocit k celému tomuto snímku. 60% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Mám rád film noir, leč tahle parodie na zažité noirové postupy mne příliš nebavila. Nápad je to bez nadsázky neotřelý, ale trochu nešťastné bylo nejspíš převedení tématu do prostředí americké střední školy, patrně nejsem ten pravý cílový divák. Reflektoval jsem sice, že žánrová schémata tu byla dobře vystižena a jednání náctiletých hrdinů motivované etickými principy z knih Raymonda Chandlera má zajímavě absurdní rozměr, ale klasický prožitek z hard-boild detektivky se nedostavil a tahle pseudo - ,,drsná škola" ani dostatečně nepobavila... Tak nevím... ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Tuhle Neo-Noirovku jsem si rychle zamiloval a uz jsem ji stihnul alespon 5x zhlednout a to se k filmum moc nevracim. Skvela temna atmosfera + hudba a zajimava prostredi delaji z tohoto snimku mimoradne dilko se skvelou atmosferou a vzdy kdyz mam chut na potemelou detektivku ze stredoskolskeho prostredi sahnu po Brick. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl celý stříhán na domácím počítači. (montana_cz)
  • Signál kterým Brendan instruuje Lauru (dlouze, krátce, dlouze, krátce) je stejný jako ten, který říká Humphrey Bogart v klasickém noir filmu Maltézský sokol. (montana_cz)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Poslední podfu(c)k

Poslední podfu(c)k

12.10.2006

Nováčik Rian Johnson, autor nízkorozpočtového high school noiru Brick, vymetače nejrůznějších filmových festivalů, se opět chystá vkročit do nezávislých vod, tentokrát však s oscarovým záchranným… (více)

Reklama

Reklama