Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fotografka Rafi (Uma Thurman) je velmi atraktivní 37-letá žena. Po rozvodu řeší zklamání z mužů se zkušenou terapeutkou Lisou (Meryl Streep). Ta jí poradí, aby si našla takového muže, který jí zase vrátí chuť do života. A tak se Rafi seznámí s okouzlujícím a přitažlivým Davidem (Bryan Greenberg). Fantastický milenec je o 14 let mladší. Na pravidelných setkáních s terapeutkou Lisou září Rafi štěstím a při konverzaci zabíhá až do těch nejintimnějších detailů mileneckého vztahu, včetně pikantností. Lisa je spokojená s pozitivním vývojem své klientky. Její klid ale vezme velmi rychle za své v okamžiku, kdy zjistí, že oním ideálním mužem je její vlastní syn! Je vůbec možné se s takovou situací vypořádat? Snadné to asi nebude, když už i tak zkušená terapeutka potřebuje terapii... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (342)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Prime naplnil moji představu chytrého, pohodového filmu. Civilní romantika, vztahová "užvatlaná" zápletka, šťastné herecké obsazení, které zvládlo s grácií i momenty pokukující po lacinosti, to vše tvoří něco, co může klidně potkat vaše sousedy, kolegy, kamarády i vás. Prime Prima Primisima. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemný, realistický a v emocích a psychologii nadmíru dospělý patvar mezi romantickou komedií a skoro-existenciální romancí. Uma mě oslnila nejen zevnějškem, Younger nasadil brouky do hlavy na tři dny dopředu. Povinnost pro diváky řešící vztahy do větší hloubky než na Libimseti.cz (resp. nejen do TÉ "hloubky" :-). 70% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Ignorovat prvních čtyřicet minut, je to úplně všední a nezáživná romantická ani ne komedie. Brát prvních čtyřicet minut na vědomí, je to lehoučce originální, nezáživná romantická ani ne komedie. Střídavě vážné drama, pateticky romantický film a roztomilá komedie se nikdy nesloučí do fungujícího celku. Ben Younger si na sebe nachystal past, když se rozhodl obsadit dvě výborné herečky, oběma dát dostatečný prostor a zároveň zajistit, aby ani jedna nezůstala po těch sto minutách nešťastná. Zajímavý nápad, dobří herci, špatný film. 40% Zajímavé komentáře: Adrian, Lynn, novoten, RAiken, Mahalik ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Uma Thurman nebyla nikdy víc sexy. Ten její účes to by si zasloužilo fanfáry a následně americkou hymnu, fakt jsem z ní nemohl spustit oči. Ono se řekne romantika, kolikrát to tu už bylo, ale přece jen je tento snímek něčím jiný. Jsou to především dialogy, přišli mě po většinu času upřimné až reálné. Často jsem si říkal jo, jo, tohle bych řekl, taky, takhle bych se zachoval taky. Zaujali mě i drobnosti, třeba kuchař v činský restuaraci, je na něj prostřih asi tak na dvě skundy, než Rafi začne líbat Davida a pak při poslední scéně Davida a Rafy u něj v restauraci. Hned jsem si totiž něco vybavil ze svýho života, co jsem si před tím nikdy neuvědomil. Celý film působí velmi pohodově a některé scény jsou opravdu hodně vtipný. Jednu zmínila Faidra a další byla v podání černýho vrátnýho, to byl genius jedné věty jak tam čeka venku, z jedný strany šel David, z druhý Rafy a on jen suše dodal "už je to tady" a pak přidal jako bonus záverečnou výtahovku, no nestává se často aby černoch stál, měl na sobě uniformu vrátnýho, koukal před sebe a já se tlemil jak hovado. Po všech stránkách velmi příjemné romantické překvapení. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že není možný, aby v tomhle Woody Allen neměl pracky. A on fakt nemá. Ale samotný film mě vcelku mile překvapil. Není ani špatný, ani dobrý. Má výborné herce a zajímavý, chytlavý příběh. Jediné, co mu ale chybí, je více vtipu. Ale to nakonec zachraňují samotní herci a nečekané scény, při kterých se rozbuší srdce. Prime je tak nečekanou a o to příjemnější zábavou, která příjemně překvapila, a co víc, potěšila. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $22miliónovTržby USA $22,827,153Tržby Celosvetovo $67,937,494Tržby za predaj DVD v USA $10,216,342 //počet predaných kusov 603,385║ No žiadna veľká sláva, príbeh ako z lacnej telenovely, prevažne dosť okukaná nuda. /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vy by jste nepřáli svému synovi Umu Thurman? Potom jste Meryl Streep, která jako její psycholožka na ní ví každé i sebemenší zlozvyky nebo špatnosti, které kdy udělala. Vcelku vtipná komedie, která čerpá z již výše zmíněného faktu, že nová přítelkyně syna Meryl Streep je její pacientka. Ve chvíli kdy to praskne už to není ono, ale přesto se film nevzdá a v závěru ignoruje všechny klišé a vytváří svůj vlastní konec, proti kterému nebude nic mít a to vás velmi příjemně překvapí. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Ben Younger .. Rutinně působící záležitost. Každému, kdo chodí pravidelně do kina, bohužel nepřinese ani nic překvapivého, neboť celá zápletka a devadesát procent zvratů je už v traileru vyzrazeno. Humor je velice decentní, výbuchy smíchu nehrozí a v podstatě jsem se více pousmál jen dvakrát (např. koupě Nintenda, ..). V rovině romantické se naštěstí jedná o vyspělou, dobře režírovanou záležitost s velmi vhodně zvoleným obsazením, které odvádí maximum. Sice se to neobejde bez klišé, ale celkem dobře ze všeho v závěru vybruslí a ve výsledku snímek slušně potěší. Zejména dospělou část diváků. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rafi je 37 a právě se rozvedla. Se svým rozčarováním se pravidelně svěřuje své terapeutce Lise, vlastně skoro kamarádce „ Podepsal to tak rychle, já jsem alespoň předstírala, že se pokouším se nad vším ještě jednou zamyslet“. Ale vzpomínky na svého bývalého brzy vymění za nadšené vyprávění o svém novém a poněkud mladším příteli. Každou další návštěvou je její přítel ještě o něco mladší a vyprávění intimnější. Až najednou věk pasuje (23 let) a a někdy prostě nastanou situace, kdy i psychoterapeut potřebuje radu profesionála ze svého oboru a to nejenom tu etickou. Tradičně skvělá Meryl ve filmu, který je něco víc než jen vtipným příběhem matky, zaskočené láskou svého syna k trochu dospělejší přítelkyni, které navíc její profese dává možnost dozvědět se víc než je mnohdy vhodné. Je to hlavně o porozumění, okouzlení, o odvaze vpustit si někoho do svého soukromí, o důvěře, ale i o všedních dnech, kdy jsou problémy ve vztazích tak nějak víc vidět. „Občas se zamiluješ, něco se naučíš ... a ... pohneš se dál. A tak to má být.“ ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

"Dospelá" romantická komédia, ktorá zasadzuje nekompromisné K.O. všetkým svojim teenie odnožiam pre násťročných (viaceré ázijské nevynímajúc). Neodolateľný mix inteligentného humoru, miernej štipky klišé, ale na druhej strane aj viacerých, na daný žáner nepredvídavých krokov a fungujúceho iskrenia medzi hlavnými predstaviteľmi. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Linie s Umou a mladíčkem mě bavila, ale postava psycholožky Meryl Streep byla takové páté kolo u vozu. I ten konflikt, kdy se všichni dozví, kdo je kdo vyšel úplně naprázdno a hned se vyřešil. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Lišák Younger asi v životě zažil krásné věci, když dokáže tak milým způsobem ukázat touhu dvou lidí, přesně vyjádřit pocity, které k daným obdobím patří (bleskový pocit zamilovanosti, porozchodová bolest při vzpomínce na zdánlivou maličkost) a navíc všemu ušít krásný, reálný a rozechvívající závěr, díky kterému vím, že mi Prime z hlavy jen tak nevymizí. Do té doby totiž pracoval s nadprůměrným scénářem, který mírně provařené schéma vztahu potenciální tchyně s potenciální snachou povýšil na jinou úroveň, kde vůbec nevadí série obligátních, ale v tomto případě i velmi příjemných klišé (procházka zavřeným parkem, večeře na místě, které oslní partnerku). Díky božské Meryl jsem se často smál, sympaťákovi Greenbergovi jsem držel palce a po krásné Umě toužil. Škoda, že se film nedokázal přenést přes obligátní hranice častého "mrzí mě to" a "nejsem si jistá", jinak by to snad i bylo za pět. Poslední scéna je díky hercům jedním z nejvýmluvnějších a nejpůsobivějších romantických finišů. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Uf, tak tenhle film je až příliš nadhodnocený. Laciný pokud o napodobení inteligentní konverzační atmosféry snímků Woody Allena, ovšem z Manhattanu přesunutý do Brooklynu. A s dialogy víc než špatnými. A co ten konec? A co hlavní hrdina co víc než na arty boye vypadá na lokální macho z nočního disca? Ano, Meryl Streep je dobrá a Uma Thurman taky, to ale zoufale nestačí. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Máte pocit, že rodiče vašeho vyvoleného by nemuseli být vaší osobou nadšení? Žádné strachy, pokud jste se nic netušíce nerozvalovali po pohovce v ordinaci s vaší potenciální tchyní a nevykládali jí podrobnosti z vašeho vztahu, tak to tak hrozné určitě nebude. Scénu, kdy nevinně nevědomá Rafi líčí zuby skřípající Lise své nadšení z jisté části těla Lisina syna, jsem proplakala smíchy. Ovšem nutno říci, že jakkoli je Uma herečka více než schopná, nebýt Meryl, byl by to nanejvýš slušnější nadprůměr. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Pro mě to komedie nebyla ani trochu, jako romantický film mi to přišlo zase poměrně dost nezáživné a ještě mě ti dva zrovna nepřesvědčili, že by se kdovíjak milovali a už vůbec jsem nepochopila, proč tam proboha byl zapleten židovský původ jednoho z nich? Asi scénáristům vělký věkový rozdíl připadal jako moc malá překážka a potřebovali vztah co nejvíc znemožnit. Na mě to tedy nezapůsobilo. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně krásná Uma Thurman (a samozřejmě je "taky" dobrá herečka), sympaticky civilní scénář a solidní režie (byť film místy zbytečně zpomaluje, některé postavy se kvůli humoru občas chovají divně a závěr je trošku "na sílu") - to jsou hlavní trumfy téhle víc romance než komedie. Příjemný film. *** 1/2 ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu se mi líbilo, že nebyl jen o vztahu 23 letého kluka a 37 leté ženy. Ukazuje také na vztah matky se synem a psycholožky se svojí pacientkou. Žádné hysterické scény, žádné škubání vlasů..a proto mi film přišel rozumný a příjemný. Navíc jediný film, kde se mi Uma Thurman líbila. 4* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazená romantická komedie, která dokáže zabavit především díky trojúhelníku Marly Streepová, Uma Thurman a Bryan Greenberg, hlavně Streepová a Thurman, hrajou velmi dobře a jejich setkání vyznívají většinou dost komicky, tahle část filmu je asi to nejlepší co ze žánru komedie ve filmu je. Romantická část je podle mě zastoupena o něco míň, ale to neni až zas tak na škodu, bohužel konec je takovej divnej a tak trochu otevřenej, možná někomu se u koncový scény může zdát, že je vše vyřešeno a ukončeno, ale mě to tak nepřipadalo. Přesto ty 4* nakonec dám ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Velice originální a v mnoha ohledech netradičně pojatý romantický film. A může za to zejména Ben Younger, jehož režie je úplně jiná, než na jakou jsme u podobného typu filmu zvyklí. Je směšné tu číst něco o tom, jak je tenhle snímek neoriginální... Zajímavé je, na kolik je tenhle snímek klasický, zejména v detailech, jednotlivých záběrech, pohybech kamery, přesto však nabízí nový pohled. Herecké výkony nejsou dokonalé, jak by se hodilo napsat, ale přirozené, ostatně jako vše v tomto snímku. Podivně znějící dialogy nejsou pouhé floskule, ba naopak skvěle fungují, neruší. Přesto se však v pár momentech může zdát Prime kýčovitý, ale on není. Některé situace jsou nápadně podobné tomu co jsme již několikrát viděli, ale jen abychom z nich mohli vyjít s novým dojmem... Příjemná to komedie... [TOP 19/6 77%] ()

Reklama

Reklama