Raketa na Měsíc

Missile to the Moon

Sci-Fi

USA, 1958, 78 min

• Djkoma

Je to tak hrozně hloupé... Sci-fi výprava béčkového filmu zlatých padesátek raketou na Měsíc za (dle kolorované verze) modrými ženami s telepatickými schopnostmi. Úsměvné od první do poslední minuty stejně tak i zvráceně zábavné (dnes je to doslova komedie:)). Jednou za čas ochutnat podobné víno není na škodu, člověk ocení, jak daleko a jakým směrem se sci-fi za ty roky pohla, ale ta odvaha tvůrcům točit v podstatě cokoliv je úctihodná. Ten pavouk má však dokonalé oči... Pro Karlos80: ten filmem je Frankensteinova dcera, ne nevěsta:)(29.1.2010)

Rozpočet $65,000║ No toto sa dá brať len ako taký úlet nič viac, ten príbeh je fakt otras a niektoré scény vrcholovo brakové, skalové príšery a veľký pavúk sú len bonbónik tvorcovskej beznádaje. /25%/(21.10.2010)

• Karlos80

Doslova nemožný, naivní, primitivní a nudný (typická B-sci-fi 50 léta po všesch stránkách, kdy došlo v tomto žánru, díky vzestupu literatury na daném téma, doslova k boomu), leč místy zábavný B-scifi remake, divím se že nás ČT krmí takovýmhle materiálem z dnešního pohledu jednoznačně odpad! Určitě by se dalo vyštrachat něco lepšího a zajímavějšího ale zároveň bych zas upozornil že v té době tedy v roce 58' ještě nikdo nevěděl jak to na Měsíci ve skutečnosti vypadá (první v průzkumu, byla až sovětská sonda Luna 2, vypuštěná roku 59') o pilotovném letu s lidskou osádkou se tedy hovořit taky nedalo, v tý době byl ve vesmíru zatím jen pes (Lajka ve Sputniku 2) rok před natočením tohodle filmu. Hodnocení na IMDb 26% ostatně mluví za vše. Zajímavý komentář : p6qwre znalec těchto filmů. A jak napsal ddf76, ocení leda tak člověk co se zajímá o filmovou sci-fi historii, takže Limo nástup:-) Zapomenuté scifi od jednoho zcela zapomenutého režiséra, jehož největším úspěchem je zřejmě film "Frankensteinova nevěsta", vydaný před časem společností Řitka Video...(29.1.2010)

• Jossie

To je tak hrozné, nelogické a plné nesmyslů, až je to vlastně hodně zábavné. A ty měsíčňanky měly fakt pěkné trenýrky.(10.3.2010)

• igi B.

Výplod chorého mozku scénaristova, předpokládám že nejspíš zrovna spadlého z Měsíce či pod vlivem postižení nějakou tou >lu(n)etickou< chorobou, že... . . . Formou pak neskutečně toporné neumětelské mrhání filmovým materiálem s hereckými kreacemi rakchetického typu - a pozor prosím - to vše made in U.S.A. MODEL58! To už jářku lítal v kosmu třetí Sputnik a první americký Explorer!!! . . . Jedna hvězdička tedy velikosti zrnka měsíčního prachu, snad jen pro těch pár patafyzicky bizarních momentů s kouzlem naprosto nechtěného. Jo, fakt jsem se párkrát dokonce od srdce zasmál, například když ta vypelichaná mnohonožka zovoucí se temník sápala se v jeskyni na kvičící lunoženku, jako by ji chtěla rovnou ošoustat... Ve výsledku je ovšem tenhle opus čuň(h)árna první kategorie, přičemž onoho v kategorizaci deklarovaného "SCI" (sic!) je v něm naprosto NIC - žánr nežánr... .-[ - - - - - (Poprvé viděno 28.1.2010 na >luetickém prostoru< , hodnocení 50., komentář zde náměsíčně patnáctý - 29.1.2010)(29.1.2010)

• canakja

No a tak sme teda přistáli na tom měsíci a nejdřív na nás zaútočila reklama na hamburgery, ale schovali sme se do tunelu, kde byl speciální kyslík bez tendence se rozpínat, jenže tam se nás zas snažila zmermomocnit celá kolonie sexy lunárních krasavic v bikinách, ale my sme se nedali a tak nám zhypnotizovali kapitána a vypustili na nás obřího pavouka, co vypadal jak majkl jackson po svý první transplantaci.. nebezpečenství prostě číhalo všude, naštěstí se nám podařilo uprchnout, ale ztratili sme kamaráda, jehož sežehlo slunce, když utíkal před dvěma extrémně rychlýma bagetama. A máš to spočítaný edwoode, po včerejší noci seš nůmero dva(29.1.2010)

• kitano

Jednoduchy a naivny dej, avsak prave v onej naivite spociva iste caro vtedajsich filmov. Isteze, nejde o ziadnu klasiku, ale o lacny beckovy sci-fi film. 99 % filmu sa odohrava v nudnych interieroch a jedinym osviezenim je niekolko, vcelku peknych, dobovych efektov (obria tarantula bliziaca sa k vrieskajucej bezmocnej kraske pripevnenej retazmi :))). Ak sci-fi z 50-tych rokov tak urcite War of the worlds, alebo este lepsi Earth vs Flying sausers. (4/10)(1.3.2008)

• berg.12

Po kouscích jak je tento si člověk opravdu musí začít vážit Langovy "Ženy na Měsíci".(21.10.2010)

• Rex Mundi

Možno sa neviem vžiť do doby pred šesťdesiatimi rokmi, ale mám pocit, že už vtedy musel byť tento film vnímaný skôr ako nevydarený vtip než seriózny pokus o sci-fi. Kartónová raketa vedľa hercov pri pristátí na Mesiaci je hádam lepšia než plyšový pavúk s vypleštenými očiskami.(8.11.2010)

• gudaulin

Tak nějak jsem výsledek očekával, jen mě překvapilo, že se podobná záležitost objeví ve filmovém klubu ČT2 a tajně jsem doufal v překvapení. Chápu, že je obtížné nabídnout snímek, který uspokojí všechny, a tak je celkem logické, že to zkusím pro změnu s filmem, který neuspokojí takřka nikoho, zvlášť když je pravděpodobně téměř zadarmo. Veřejnoprávní televize musí vyhovět i menšinám, které si libují v masochistických seancích u televizní obrazovky s brakovými vykopávkami, které patřily do suterénu filmové produkce už v době svého vzniku. Raketa na Měsíc může uspokojit leda ty, co mají dlouhodobou představu o sci-fi jako brakovém žánru pro dementy a potřebují se ujistit, že se nemýlili. Celkový dojem: 0 %.(7.2.2010)

• forsberg

Vesmírné drama za zvuků thereminu! Skalníci! Temníci! Lepé děvy! Kyslík na měsíci! A konečně taky vím, kde vzal inspiraci tvůrce těch příšerných oblečků ke spartakiádní skladbě Poupata.(31.1.2010)

• LiVentura

Wow... no jukněte, ale netěšte se moc..hlavně se nezděste! Jinak klasika "B" filmů padesátých let typu "Mistra" Wooda... pro mtu anivitu dávám hvězdu.(28.1.2010)

Je nesmyslné to označovat za sci-fi, protože si to s vědou nedělalo žádné starosti. Díky tomu se to dá brát jako zábavný úlet, ale ani tenhle úhel pohledu to úplně nezachrání (50%).(21.10.2010)

• Flego

Kulisy ako zo zlej inscenácie, primitívny príbeh, herecké výkony hlúpe a zlé, režisér neovládajúci svoje remeslo.(2.2.2010)

• jonyyy

To zas bylo veledílo. Pavouk, u kterého šly vidět lanka, stál za to. Ale skalníci byli opravdu moc povedení. 30%(28.1.2010)

• Spinosaurus

Ten pavouk !!!!!! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D(29.1.2010)

• InJo

1* za "skalníky" a druhá za "temníka". ;-)(29.1.2010)

• mysiak

Kým Plán 9 bol aspoň komediálny..Raketa na Mesiac je tragická, a nesmierne moc..či už hláškami alebo aj gigantickým pavúkom alebo podivnými maskami..proste jedna veľká tragédia...(28.1.2010)

Musím uznat, že tahle sci-fi B-čka mají rozhodně svoje kouzlo. Bylo to hrozně hloupé a "animace" byli dost odfláknutý, ale o to jsem se víc bavil. 3* za předchůdce Sexmise.(29.1.2010)

Jedna hvězda za nostalgii,druhá za spoustu,určitě nechtěných,víceméně úsměvných pasáží ,a třetí za to ,že chápu jak to měli průkopníci a fandové tohoto žánru kdysi těžké(ovšem ve srovnání s tímhle je naše,jen o pět let starší,Ikarie XB 1 neuvěřitelně fascinující skvost),-no a dál už bych se v tom nerejpal.(29.1.2010)

<< předchozí 1 2 3