Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Min-jae je mladík, který stále neví, co chce. Maturita za dveřmi a stálý nátlak otce kvůli jeho budoucnosti ho nenechá chvíli v poklidu. Probíjí se každodenním životem středoškoláka se spoustou problémů. Jednu věc však Min-jae ví. Cítí lásku k děvčeti Bo-sujin. Stále ale nemá odvahu jí říci, co cítí, a tak se dále trápí. Když je však s kamarády přihlášen do kurzu baletu, nastává zlom a on může být na blízku Bo-sujin. Dokáže Min-jae získat srdce své milé? Dokáže se postavit sám sobě a dostane se na univerzitu? (TylerGage)

(více)

Recenze (20)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Korejské, baletní, zamilované, rodinně dramatické. Už jsem si trošku odvykla, takže tolik korejských jmen a více postav mi trochu dělalo problémy. Ale příběh klasický - nějaký ten kostlivec v každé rodinné skříni, ječivé výbuchy pláče a vzteku, do toho baletní koníček a spousta pozitivních přátel. Pohodový film na nedělní odpoledne. ..ty se tak krásně cpou tím jídlem.. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, to byla zase korejská klasika. První polovina zábavná, svižná a vtipná. Pochopitelně, že scéna oblékání baletních spodků je nezapomenutelná. Tím víc, když má někdo úchylku jménem Lee Joon-gi... ;^) Ale abych se vrátila k meritu věci. Druhá půlka už začala hrát na vážnější notu, aby mi posléze její závěr lehce připomněl Diskopříběh. Ne kvalitou prostě tématem. Kdo viděl, tak mě určitě pochopí. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá mierne romanticky ladená dráma. Má celkom dobrý príbeh o mladíkovi, ktorého čaká maturita a rozhodovanie nad budúcim životom, ale kvôli jazde pod vplyvom alkoholu bez vodičského preukazu ho navyše začne vydierať učiteľka baletu, ktorá chce viac žiakov a tak na jej hodinu nastúpi aj mladík s priateľmi. A už dlhší čas sa mu páči aj sympatická susedka a teraz má konečne príležitosť byť jej nablízku. Spracovanie je celkom slušné, ale stále sa to dalo podať aj o trochu lepšie. Úvodná dvadsaťminútovka ma prekvapila svojou mimoriadnou prepracovanosťou, odohrá sa tu toľko odlišných situácií, dokonca hneď prvá vyzerá ako z hororu a predstaví mnoho postáv, že som vôbec nevedel, na čo sa mám vlastne sústrediť a aké sú medzi nimi súvislosti. Ale potom sa to už našťastie upokojí a všetky jednotlivé menšie línie sa už začnú rozvíjať a jasne ukazovať ich prepojenosť. Ide tu klasicky o všetky tie problémy dospievania, problematické vzťahy s rodičmi, obava nad budúcnosťou, priateľstvá s rovesníkmi a samozrejme aj láska, celkovo sa na to dobre pozerá, žiadny väčší problém sa tu nenájde, len tie dve línie, či už romantická alebo aj športová o balete mohli dostať omnoho viac priestoru, keďže sú jasne najzaujímavejšie. Takže väčšinu času film funguje ako dráma a doplnená o trochu romantiky, športu a čiastočne aj humoru. Herecké obsadenie nie je zlé, síce mi tu chýba nejaká skutočne zaujímavá postava, ale aj tak hlavné postavy sú sympatické, vedľajšie tiež zaujmú, takže nemám väčší problém. Réžia a technická stránka mohli byť jedine trochu emocionálnejšie, z tohto som mal až na pár scén dosť chladné pocity, ale aj tak je to slušná úroveň. Flying boys je taký málo výrazný film, ktorý sa medzi podobnými filmami ľahko stratí, n s jeho kvalitou som aj tak spokojný a určite sa pozrieť oplatí. 74% ()

t_gon 

všechny recenze uživatele

Vše napsané Adrianem či Lhurgoyfem je pravda, takže opakovat netřeba. Jenže pro mě to všechno nebylo tak nějak dotaženo až na maximální hranici žánru, jež je u tohoto druhu filmu z Jižní Koreje tradicí...Proto nemohu této partičce mladých (a nejen jich, pač v baletu bude dosti nesourodá skupinka lidí...) lidí, jež si buduje svůj život a klestí si jim cestu, dát plných 5. PS : Jedno se snímku upřít nedá - nádherně zobrazené dospívání a uvědomění si sebe sama a životních priorit v okolním světě... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příjemný mix žánrů, který se ubírá zlatou střední cestou. Pomalu plynoucí příběh o chlapci, jehož otec chce, aby následoval jeho profesní dráhu a to být pilotem. Pro středoškoláka Kang Min-jae, který nemá jasno o své budoucnosti, nemá žádný účel života a ve škole to taky nejde zrovna dobře, se stane Balet jeho vůbec první věcí v životě, kterou se rozhodne dělat sám i když ho k tomu donutily okolnosti. Život není snadný, když se dostanete do problémů ...., ale když je to možné, jediné co můžete udělat, je užít si to a snažit se tak vytěžit maximum. 75 % ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama