Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh agenta Mossadu, který krátce po sebevraždě své ženy dostane od izraelské bezpečnostní služby úkol, aby nalezl stárnoucího nacistického zločince a zabil ho. A aby se k němu snáze dostal, „spřátelí" se s jeho vnoučaty ... (frings)

Recenze (21)

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Fascinující snímek řešící hned několik problematik najednou. Homosexualitu, napjaté izraelsko-palestinské vztahy a odkaz nacistické minulosti. Agent Mosadu Eyal (Lior Ashkenazi) dostane nelehký úkol, najít a zabít válečného zločince. K tomu má dojít přes jeho prapotomky. Vše se však může změnit s Eyalovou osobní krizí, která ho přivede k myšlence, že i po vodě lze za určitých okolností chodit. ()

Sowa 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu jsem mel trochu strach. Čekal jsem "komerční megafilm" se spoustou akčních scén. Jsem rád, že to tak nedopadlo. Lior Ashkenazi nebyl jako agent Mosadu az tak spatny. Musim rict, ze me film nenudil ani nezklamal, ale... Bylo toho na me nejak moc: Žid, který nenávidí Palestince, Palestinec, který je homosexuál, Němka, jejíž děda byl nacista žije v Izraeli atd... Spousta problémů na tak jednoduchý příběh. Od závěru jsem taky čekal víc, přišlo mi to dost hloupé a naivní. Pocity jsou rozporuplné, ale jelikož mám pro Izrael slabost tak 3 a 1/2 *. ()

Reklama

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Nenapadny film o vyrovnavani se s vlastni identitou, histori a hledani cesty k odpusteni. Pravda, misty pusobi trochu naivne a mozna by se tam naslo i nejake to klise, ale zustal po nem tak hezky pocit, ze to clovek rad odpusti. On ta naivita ma za spravnych okolnosti take sve kouzlo. Necekane mila zalezitost. Ctvrtou hvezdu pridavam za pointu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem od Walk on Water doufala v zajímavý divácký zážitek, ale dostalo se mi mnohem silnějšího prožitku, než jsem asi očekávala. Tak především, Lior Ashkenazi je nádherný chlap a jeho postava není zrovna jednoznačně vykreslena. Jeho navrch drsný, realistický, s profesním odstupem a od emocí distancovaný charakter je zároveň svým způsobem uzavřený a teprve postupem filmu se odkrývá jeho jádro. Je tedy zároveň na divákovi aby se každý sám pokusil si interpretovat jeho chování a skryté emoce. To se týká především jeho vztahu s Knutem Bergerem. Již od prvního setkání se mezi nimi vytvoří "electrifying chemistry," která s každým posunem děje ještě nabývá na síle. Až si člověk přeje, aby mezi nima konečně k něčemu došlo:) Právě jejich zvláštní vztah se stal hlavním předmětem mého zájmu a čekala jsem, jak to nakonec mezi nimi dopadne. Sice se nekonalo to, co jsem si tak přála, ale možná je to právě to, co si má divák vyložit po svém. ()

Aniii 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější filmový zážitek poslední doby, výborný film a neskutečné herecké výkony! Knut Berger - geniální... Jako by herci vůbec nehráli, jako by ten příběh opravdu prožili přímo před kamerou. Řekla bych, že každá vteřina je naprosto dokonalá, ale bohužel konec byl pro mne mírným zklamáním. I tak pět hvězdiček - bez debat. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Caroline Peters (Axelova sestra Pia) v jednom rozhovoru pro izraelskou televizi přiznala, že její skutečný dědeček byl nacista, stejně jako dědeček postavy, kterou ve filmu ztvárnila. (Myshkin)

Reklama

Reklama