Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mi-oak (Jeong-a Yeom) je učitelkou na základní škole v místní vesnici. První den nového školního roku přijde do třídy Mi-oak nová žačka Mi-nami a zároveň s ní nastoupí na školu nový učitel výtvarné výchovy pan Kwon. Mi-oak se nový učitel líbí a snaží se s panem Kwonem seznámit, jenže ten tráví více času s Mi-nami, a proto se Mi-oak rozhodne, že si na Mi-nami trochu zasedne, aby neměla čas chodit za panem Kwonem. Jenže to se Mi-nami nelíbí a zesměšní učitelku před celou třídou a inspekcí. O co vlastně Mi-nami jde? (Dragoni)

(více)

Recenze (17)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Anglický název neklame a opravdu se jedná o rozkošné rivalky :). Roztomile bláznivá učitelka Mi-oak, jež je zastánkyní toho, aby třídní učili ve svých třídách železnou rukou, a trochu tajemná žákyně páté třídy Mi-nami, která vypadá na to, že si z ničeho nic nedělá a neustále je „hrozně v pohodě“. Zprvu si spolu nesednou, ale ukáže se, že spolu mají něco společného a není to jen zájem o mladého učitele. Je to neskutečně pohodová a milá komedie, díky které jsem se docela zasmála, postupně se tam míchá více závažnosti. Je ale pravda, že mi tam zcela nesedělo několik věcí, například známé korejské natahování do extrémů. Ale musím přiznat, že je to asi jedna v věcí, které přispívají tomu, že korejské komedie shledávám svým způsobem geniálními. Takže pokud máte náladu vypnout a pobavit se a zároveň máte rádi korejské komedie, Lovely Rivals je vhodnou volbou. Za mě silnější 4*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komédia v ktorej o chlapa bojuje učiteľka s jej žiačkou. Ale vtipné mi to vôbec nepripadalo. Romantika sa nekoná vôbec. Učiteľka mi pripadala nesympatická čím ďalej tým otravnejšia. Skôr ona sa správala jak malé decko. Žiačka je príliš mladá na to, aby sa jej snaha dala brať vážne aj keď práva ona sa správa dospelejšie a má tam celkom zaujímavú líniu triednym gangom dievčat, ktoré ju chcú šikanovať, ale ona ich zakaždým premôže. No a ten vysnívaný chlap - nový učiteľ na škole je taký nevýrazný, takže neviem čo na ňom všetky baby videli. V druhej polovici sa film snaží zvážnieť, čo na mňa nefungovalo, keďže mi postavy nesadli. Väčšinu filmu som sa nudil a výsledkom je prinajlepšom priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Umanutá dívenka vs. zmatená paní učitelka s chováním staré panny?! A o co se ty dvě perou? O třídní knihu rozhodně ne, bojují o chlapa. Cože?! Ale ano... O novou posilu v učitelském sboru : šviháckého hezouna (Lee Ji-hun měl téměř identický part ve Wet Dreams 2), z jehož širokého úsměvu se o ženské pokoušejí mdloby. A kupodivu se zdá, že ty dvě mají na startovní čáře stejnou pozici :-) Kapku ztřeštěná komedie ze školního prostředí, plná, jak již bylo řečeno, specificky korejského humoru. Nejdříve jsem měl trochu problém akceptovat představitelku fenomenální macechy z Janghwa, Hongryeon v komediální roli, ale posléze mi už nic nekazilo fajn pocit z dalšího milého korejského snímku. Ani dětské chorály... Snímek je cílen přeci jen malinko níže, ale dospělí si ho užijí také :-) ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se tváří úplně jinak než jaký doopravdy je. Čekala jsem lehkou komedii typu kdo s koho. Nakonec jsem ale docela mile překvapena. Konec mohl být sice trošku víc dramatický a učitelka nemusela mít tolik tváří, jinak velice zajímavý příběh. Kouzlo korejské komedie se přecejen dostavilo. Skoro čisté 4*. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Klasická korejská komedie, která není zas tak moc vtipná a posloužila mi především k tomu, abych si udělal obrázek o korejském školském systému. Druhá polovina je poněkud utahaná, ale závěr je poměrně překvapivý - naprosto praštěná zápletka totiž začne docela dávat smysl! Výsledek je ale ve všech ohledech průměrný. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama