Deset minut do půlnoci
10 to Midnight
Akční / Dobrodružný / Thriller
USA, 1983, 101 min
J. Lee ThompsonObsah
Poručík Kessler (Charles Bronson) vyšetřuje případ ubodané mladé dívky, jejíž nahé tělo bylo nalezeno v lese. Podezřelým číslo jedna se už od prvních okamžiků stává podivínský mladík Stacey, který se zavražděnou pracoval. Kessler ví, že jeho usvědčení nebude jednoduché a nebojí se využít při vyšetřování i metod, které jsou v rozporu se zákonem. Jeho parťák, detektiv McKen (Andrew Stevens), je ale proti tomu. Podaří se psychopatickému vrahovi uniknout spravedlnosti? (donkocicak)
lebowski
Skoro horor,vraždící maniak(18.3.2003)
║Rozpočet $4,520,000║Tržby USA $7,175,592║Tržby Celosvetovo $- ║(15.11.2008)
sniper18
Je to dosť dobrý krimi thriller s Charlesom Bronsonom. Má celkom dobrý príbeh o detektívovi, ktorý stojí proti brutálnemu vrahovi mladých žien, ktorého totožnosť pozná, ale nemá dôkazy. So spracovaním som dosť spokojný, film nepoužíva koncept klasického krimifilmu, kde sa pátra po neznámom páchateľovi, tu je vrah divákovi známy už od úvodu, pričom práve jeho postava má najviac priestoru a proti nemu stojí nekompromisný detektív, ktorý pre dosiahnutie spravodlivosti neváha falšovať dôkazy. Akcie je tu dosť a nie je zlá, no ani ničím výnimočná. Žiadne súboje a ani prestrelky sa tu nenájdu, ale je tu viacero prakticky až slasherových akcií, kde vrah naháňa a likviduje svoje obete reznou zbraňou, ale žiadne gore sa tu nenájde, kedže v žiadnom zábere vraždu priamo vidieť nie je. S hereckým obsadením som spokojný, Bronsonovi úlohy policajtov sedia, zaujímavá postava vraha a viacero príjemných postáv ako Bronsonov partner alebo dcéra, pričom všetci tu majú dosť priestoru. Réžia určite mohla byť aj lepšia, aspoň náznaky atmosféry by sa niekedy hodili, ale zase to nie je nič, čo by prekážalo a technická stránka je bežný štandard. Som rozhodne spokojný, kedže v rámci podobných filmov je to výrazný nadpriemer. Objektívna kvalita filmu- 65%, film sa páči mne na 74%.(28.6.2011)
Kimon
Zpočátku průměrný akční thriller se postupně vyvíjí v téměř hororový děj. Po této stránce hodnotím mírně nadprůměrně. Ovšem, kdyby nebylo té poslední minuty. Minuty neoddiskutovatelné spravedlnosti. Tak si já osobně představuji spravedlnost, a ne to dnešní tzv. demokratické zacházení s kriminálními vraždícími živly. Proto těch pět hvězdiček. Oko za oko, zub za zub. V tomto případě jednoznačná spravedlnost. Asi se vám to nelíbí, že? Představte si, že by se to stalo Vám. Pravděpodobně by jste uvažovali stejně jako poručík Kessler. Tady žádná demokratická humánnost nemá co dělat.(18.8.2011)
Rhed
Katrina Parish, ta je teda má. Kdyby náhodou někdo nevěděl, jde o tu perfektní holku z kina, která se svou obézní kamarádkou vrahovi nevědomky poskytla alibi.(8.5.2010)
gumli
Solídne urobený film.Bronsona nám síce radšej na koni so širokým klobúkom a puškou v ruke,ale ani ako poliš nie je zlý.Tento film však už nemá veľmi ďaleko k horroru.Na Bronsona dosť surový film,viac brutálny,viac nahoty ako sme zvyknutý na jeho filmy.Mladý psychopat ktorí mordoval mladé ženy bol síce fešák,ale zároveň aj špekulant,vedel zahrať aj choromyseľného,ak už mu tieklo do topánok.A pred vraždou sa vyzliekal zásadne dohola.A film má výborný koniec,presne taký aký sa mi páči.Je tam aj hodne oplzlých slov,čo tiež nie je vo filmoch s Bronsonom zvykom.Zároveň to nie je len film o vraždách,ale aj o tom,že právo nie vždy správne,niekedy aj nelegálny postup policajta by mohol ušetriť životy mladých dievčat,v tomto prípade zdravotných sestier.Oplatí sa vidieť.(15.3.2010)
Sixpounder
Zajímavý námět, ale béčko jak prase, navíc dost podprůměrné. Škoda.(15.5.2009)
donkocicak
Velmi napínavý a pravdivý horrorový krimi snímek. Charles Bronson jako policista bojuje proti násílí a zločinu svým způsobem, protože ví, že jediná šance, jak zabránit vraždám mladých dívek, je potrestat viníka svou vlastní rukou. Líbilo se mi to.(12.1.2011)
Virusman666
Pěkně drsná kriminálka s vynikajícím Ch.Bronsonem, nemůžu jinak, než plný počet bodíků...(8.5.2011)