Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alain DelonCharles Bronson, cizinecká legie z nich udělala skálu, co neustoupí a nezradí... Sloužili oba ve francouzské cizinecké legii v Alžíru a jen náhodně se potkávají při návratu domů. Dino Barran je lékař a s válkou už nechce nic mít. Franz Propp, Američan, je naopak žoldák a láká Dina do Konga, ten ho však nekompromisně odmítá. V Marseille osloví Dina krásná dívka a ptá se, zda se nepotkal s jejím přítelem, o kterém nemá zprávy. Nakonec nabídne Dinovi práci v jedné velké firmě, kde je zaměstnána jako fotografka. Dino má udělat prohlídku všech zaměstnanců ve zkráceném termínu. Dino přijímá a Isabella ho žádá o službu. Chce, aby do sejfu firmy vložil cenné papíry, které ukradla. Bojí se nepříjemností, a navíc by jistě přišla o práci. Znovu se nečekaně objeví Franz, který poznal, že Dino něco chystá. Bývalí vojáci stojí proti sobě a netuší, že se chytili do pasti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka trezora, ktorá nebola vykrádačka, ale návrat cenných listín. Ale nebojte sa, ono sa to vyvinie úplne inak. Záverečný zvrat je prekvapivý, niektoré distribučné texty by tu mali správcovia portálu zverejňovať až po pozretí filmu. Bronson a Delon sú dobrá dvojka, tomu druhému príliš neveríme, že jeho postava má iba 32 rokov. Film je v končenom dôsledku o tom, čo znamená chlapské priateľstvo v porovnaní so vzťahmi so ženami. Aj v tomto ale film nezostane ku koncu jednoznačný. Dojem kazia občas divné dialógy. 70% ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Drahnou chvíli jsem přemýšlel do více než půlky filmu, proč snímek nese právě takový název. Zmatený začátek, příšerně nudný a nesmyslný prostředek a trochu lepší závěr. Opravdu nejzajímavější na celém filmu je Bronsonův trik s mincemi a jeho výkon, jinak je to jeden ze slabších francouzských krimi filmů. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

První téměř hodina vyžaduje značnou dávku trpělivosti, páč je to zvláštně překombinované a špatně čitelné. Pak to má trochu víc spád, několik výborných střihů, ale i scenáristických nelogičností (když si pánové v trezoru dva dny povídají o hovně a až pak si všimnou, že jedna ze zdí je mokrá a dalo by se tudy odejít). Hvězdnou dvojici skvěle doplňuje vedlejší role komisaře Bernarda Fressona. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za Charlese Bronsona a jeho trik s mincemi, druhá za Alaina Delona jako vítěze v soutěži o nejvíc sexy doktora (druhý je House :-), třetí pro Bernarda Fressona a jeho postavu komisaře a čtvrtá za…ani nevím, prostě mě to bavilo. A při posledním záběru jsem se příšerně lekla. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Slabý podprůměr, a nic na tom nemění ani neobvyklé obsazení dvou hereckých špiček sedmdesátých let. Bohužel se zde projevuje nedokonalost promyšlenosti scénáře (přestože zavřeni hluboko v podzemí střeženého suterénu mají k dispozici bez jakéhokoliv vysvětlení plány elektrického zapojení bezpečnostních dveří, ... znají bez jakýchkoliv pochyb přesné časy pochůzek černých šerifů, i když tyto informace se v případech střežení tresorů utajují, ... atd., atd. Ostatně ta karikaturně strohá a odměřená chladnost černých šerifů při obchůzkách suterénu je spíše k smíchu, místo aby dodávala snímku alespoň trochu napětí. Tohle je prostě propadák dvou výborných hereckých es ve špatném scénáři. Inu ... , nejsou vždycky žně, i bída musí občas přijít. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Snímek zaznamenal se čtyřmi sty tisíci prodaných lístků veliky komerční úspěch. (theSaint)
  • Charles Bronson se se snímkem ve Spojených státech nedočkal kýženého úspěchu. Film koupilo studio Paramount, ale vyhodnotilo ho jako poněkud náročný pro diváky, a tak se v USA promítal pouze v televizi. (Komiks)
  • Natáčení provázela značná rivalita obou herců. (theSaint)

Reklama

Reklama