Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jay Killon je bodyguard nedávno zvoleného amerického prezidenta, ale je přidělen první dámě. Ta ho nenávidí a dělá všechno pro to, aby se ho zbavila. Zatím však netuší, že právě ji se kdosi pokusí zabít (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson jako osobní strážce americké první dámy. Politický akční thriller, Bronson likviduje nepřátelé na motorkách, ve vlaku či v závodní motokáře. Přestřelky, exploze a akce jsou povedená, ale mohlo tam toho bejt víc - Konkrétně tou bazukou toho Bronson mohl předvést víc. Je to dobrodružné, lokace se mění dost často a to je rozhodně plus. Jinak je to poslední film manželské dvojice Bronsonových (Charles/Jill). Jiskra mezi nimi byla, jak v jejich filmech, tak ve skutečnosti. Že jim to spolu ale slušelo? Já myslím že dost - 80%. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

"Killion, save the Mama"! Ostřílený Bronson s mladičkou milenkou Charlie a svou skupinou bodyguardů ochraňuje "Mámu" před tátou. Politický akční thriller s komplotem plného spiknutí. Trochu nemastné, neslané. Manželé Bronsonovi si užívají svůj poslední společný film v závodní motokáře, ve vlaku, na člunu, na motorkách, při přestřelkách, výbuších a hlavně při slovním hašteření. Jmenovat se jako bodyguard Killion, to je taky dobrý :). ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Hlavní osmdesátkový obránce USA a jejích hodnot na domácí půdě, Charles Bronson, v dalším ze svých angažmá pro Cannon Films. Tentokrát je ale radikální konzervativnost jeho ikonických rolí výrazně potlačena díky ženskému elementu. "Úkladná vražda" představuje v pořadí sedmnáctý film, kde Bronson hraje po boku své manželky Jill Ireland, ale bohužel také poslední. Herečka totiž tehdy již dlouho bojovala s rakovinou a výjimečně se nechala přemluvit k návratu na stříbrné plátno. Film tak současně zapadá do početné kategorie projektů Cannon Films, kterými si producent Menahem Golan plnil památníček a rozšiřoval filmografii o spolupráci s věhlasnými starými hvězdami. Vyprávění snímku parafrázuje buddy movies, když veterána prezidentské ochranky spáruje s první dámou, což zavdává k řadě očekávatelných scének na téma vzájemného hašteření paličatých postav. "Úkladná vražda" ale i přes odlehčené scény zapadá mezi cannoňácké bronsonovky tím, jak utvrzuje mýtus, že tradiční hrdinové prostě nestárnou. Bronson bez ohledu na to, že mu v době natáčení bylo 64, zde vystupuje jako prototyp virility - nejen, že je největší machr z prezidentské ochranky, kterého adorují jeho mladí kolegové, ale navíc po něm pálí jeho o několik desetiletí mladší kolegyně. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson se tentokrát představil jako osobní strážce první dámy ( manželka Jill Ireland ), kterou chce kdosi zabít. Tento akční thriller je plný akce, výbuchů, honiček. Typický produkt společnosti Cannon. Režii měl Peter Hunt, jehož nejznámější počin je jediná bondovka s Lazenbym- V tajné službě Jejího veličenstva. ()

choze 

všechny recenze uživatele

S NASAZENÍM ŽIVOTA to zrovna není a přibližně stejně tak daleko to má k PŘÁNÍ SMRTI 3, které evokuje obrázek s Bronsonem s bazukou (na kterou rovnou zapomeňte). Film totiž nestojí ani tak na explozích, i když je jich tu požehnaně, jako spíš na verbálních střetech Bronsona s první dámou (jeho skutečnou dámou Jill Ireland). Přičemž na to, že jde o béčkovou cannonovskou produkci, nejsou dialogy vůbec blbé a vyjde i nějaká ta hláška či vtípek (např. s tím indiánem). Bronson, který ve stejném roce natočil u Cannonu i čtvrté PŘÁNÍ SMRTI, má ještě šťávu a vypadá dobře a totéž platí o Ireland, které byla tři roky před tím diagnostikována rakovina prsu a o další tři roky později na ni zemřela (jde o její předposlední film a poslední společný s Bronsonem). Režisér Hunt má navíc za sebou už jednu ne nejhorší spolupráci s Bronsonem a sice yukonské dobrodružství NA ŽIVOT A NA SMRT. Průměrné béčko. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Posledný film, ku ktorému napísal scenár Richard Sale. (m.a.t.o.)
  • Charles Bronson si pred týmto filmom naposledy zahral so svojou manželkou v snímke Prianie smrti 2 (1982). (m.a.t.o.)
  • Jill Ireland sa pôvodne chcela podieľať iba na produkcii filmu a do hlavnej ženskej úlohy navrhovala obsadiť Jaclyn Smith. Charles Bronson a producent Menahem Golan ju však presvedčili, aby si v ňom zahrala. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama