Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Reisman je pověřen velením projektu Amnestie, jehož cílem je likvidace elity německého velení na zámečku nedaleko Paříže. K úkolu, který je považován za sebevražedný, si po pečlivém zvážení vybere dvanáct vojáků, odsouzených na smrt nebo doživotí. Ti, kteří přežijí, dostanou milost. Navzdory všeobecné nedůvěře je major odveze do lesa k výcviku. Jeho metody jsou sice drsné, nicméně se zdá, že přinášejí výsledky. Když jednotka úspěšně projde zkouškou během manévrů v Devonshiru, má povoleno vyrazit do akce. Nepozorovaně přistanou poblíž zámečku a proniknou dovnitř. V nejméně vhodnou chvíli jsou však prozrazeni. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Major Lee Marvin, dostane za úkol udělat z dvanácti vězňů, odsouzených na doživotí nebo k trestu smrti, bojeschopnou a organizovanou vojenskou jednotku, jenž má proniknout do zámku ve Francii, který je obklopen německou armádou. Slavné, válečné drama s prvky komedie. Opravdu jsem se po celou dobu výborně bavil a několikrát se i zasmál. Líbila se mi hlavně první polovina snímku, kdy vojáci procházeli výcvikem. Hlavně neustále rebelující John Cassavetes byl výborný, o Lee Marvinovi netřeba mluvit, z něho charisma přímo vyzařuje. Klasický snímek z konce šedesátých let, odehrávající se v roce 1944. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Poměrně dobrý válečný film. Objevují se tu výborní herci - Ch. Bronson, T. Savalas, D. Sutherland....škoda jen, že vrchol celého filmu je dost krátký a člověk na něj musí dlouho čekat. Do té doby je to takový slabě průměrný film. S připočtením závěrečné mise špinavců lze říct - téměř nadprůměrný snímek. Osobně se mi film zdál, že je trochu do komedie. Výcvik také není úplně špatný, ale mise na závěr je pro mě skutečně vrchol celého díla ( x komentář golfisty :)) ) ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Robert Aldrich /Kiss me Deadly/ natocil uchvatnu, nadhernu vojnovu podivanu, v ktorej ma Lee Marvin /Man who shoot Liberty Valance, Emperor of the North, Prime Cut, Canicule 1984/ vycvicit odsudencov na tajnu vojensku misiu /francuzsky zamok na Nemeckom okupovanom francuzskom uzemi/ a znicit ho. Samotna vojenska akcia a obsadenie zamku nie je az tak zaujimave ako vycvik. Ernest Borgnine /Wild Bunch/ taktiez vyborny. Takze dalsi ultimativny filmarsky zazitok a krasna filmarina. 100 % ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Výborná akční komedie z vojenského prostředí. Na filmu nejvíce oceňuji, co všechno tvůrci do příběhu dokázali vmáčknout a pak také zajímavost úkolů. Hlavní postavy si ihned zamilujete a konec vás i celkem zamrzí. Největší slabostí zůstávají efekty a ten divadelní způsob umírání, kdy se voják v křečích dramaticky kácí dobrých 30 sekund. Každopádně dílo hodnotím velice kladně, neboť jsem ho včera viděl už druhé a stále baví. 75% ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Další skvělý kousek do mé sbírky válečných filmů. Akorát děj je dost dlouhý s většina filmu se neodehrává na frontě. Problémový major dostane nadlidský úkol, vycvičit 12 vězňů, jako elitní jednotku a přepadnout zámek ve Francii plný nacistů. Nejdřív ale musí proběhnout samotný výcvik, který není vůbec jednoduchý. Poté musí velení dokázat, že jsou opravdu hodni toho provést tento úkol. Zbývá už jen závěrečná akce plná střílení a umírání. Filmu určitě chválím hvězdné obsazení. Výběr herců je velmi bohatý. Rozhodně stojí za vidění. "Budeš hrát generála." ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

  • Podklad pre vytvorenie postavy mjr. Reismana "dodal" John Miria, blízky priateľ a spolubojovník Marvina z radov námornej pechoty. (marlon)
  • Nejvýděleční film studia MGM v roce 1967. (Karlos80)
  • Pre zvýšenie autentickosti exteriéru filmu bol celý zámok aj s priľahlým parkom a riekou skonštruovaný za takmer 4 mesiace. (marlon)

Související novinky

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

Pokračování fantasy Bright našlo režiséra

07.05.2020

Akční fantasy hit Bright s Willem Smithem a Joelem Edgertonem zaznamenal na Netflixu při své premiéře velmi pozitivní divácké ohlasy, zároveň s tím se film těšil vysoké sledovanosti, nikoho tak… (více)

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

Gotham City Sirens padá, Bright 2 vznikne

10.01.2020

David Ayer (Sebevražedný oddíl, Patrola) je ten typ tvůrce, který má rád prsty ve více projektech najednou. Díky smlouvě s Warnery například mohl natočit dvojku Sebevražedného oddílu, tu ale nakonec… (více)

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

David Ayer chystá remake Tuctu špinavců

17.12.2019

David Ayer hodlá poslat partu nejhorších kriminálníků na sebevražednou misi. Ne, nechystá další Suicide Squad, tu má momentálně v péči režisér James Gunn (Strážci galaxie). Ayer místo toho napíše a… (více)

Reklama

Reklama