Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný zabiják Holland žije ve výslužbě. Musí však splnit poslední životní úkol. Má pomstít ty, které brutálně týral jihoamerický diktátor Moloch. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

charles3 

všechny recenze uživatele

Navzdory účasti mého oblíbence a jmenovce, slibnému námětu a očekávané brutalitě hodnotím pouze průměrně. Téměř nekomplikovaný a předvídatelný děj, naopak nepředvídající Bronson, Saldanová celý film neví, co vlastně chce a k tomu herci (E.Lucero a hlavně M.A.Fuentes) a melodie recyklovaní ze Zeleného ledu. Na druhou stranu musím uznat, že vedle Harmoniky prostě musí být všechny Bronsonovy role aspoň o třídu až dvě níž... Nicméně doktorovi bych se do rukou opravdu dostat nechtěl... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvrácený doktor a jeho mučení na začátku příjemně navnadí, stejně jako nájemný vrah Charles Bronson a jeho nekompromisní eliminace jeho poskoků a přátel. Pořád jsem si ale říkal, že to chtělo ještě více akce. Když už totiž na nějakou došlo, byla to zajímavá podívaná (kupříkladu taková automobilová honička). Theresa Saldana byla taky pěkná ženská a byla velká škoda, že v úplném závěru neukázali detailněji to ubytí v autě. Lehce nadprůměrná záležitost to však určitě byla. ()

Reklama

sirrgulo 

všechny recenze uživatele

Nehrát ve filmu Bronson, vůbec bych se na něj nedíval. Takhle jsem to však vydržel a těch 85 minut bylo docela v pohodě. Úvod snímku možná leckteré slabší povahy odradí. Přeci jen to mučení je docela nechutné i pak vyprávění obětí doktora, které zázrakem přežili. Jenže pak už na scénu přijde Charles, jehož počínání mi trošku vadilo. Je sice bývalým zabijákem, ale přesto mohl mít alespoň trošku problémy. Aby se dostal k doktorovi musí nejprve zabít pár jeho kumpánů a to mu nedělá vůbec žádné problémy, takže se nedočkáme ani trošky napětí no a finále s doktorem už zase není na něm ale na dělnících v dole, takže ani tady nečekejte žádnou nervy drásající scénu. Přesto si film ty tři hvězdičky zaslouží. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"POKUD JDE O VYKONÁVÁNÍ SPRAVEDLNOSTI, NEEXISTUJE LEPŠÍ POPRAVČÍ NEŽ BRONSON" hlásá obal videokazety se ZLOČINY MUŽů a já se s tím plně ztotožňuji. U tohoto filmu jsem si uvědomil, že řada bronsonovek útočila na nejnižší pudy diváků vyžíváním se ve zvrácenosti. V sérii PŘÁNÍ SMRTI se vesele znásilňovalo třeba i několikrát za film, v KINJITE, VĚCÍCH O KTERÝCH SE NEMLUVÍ přišla na přetřes dětská prostituce a zde se zase řeší mučení odpůrců jihoamerických režimů. Narozdíl od pozdějšího KINJITE, na kterém Bronson rovněž spolupracoval se svým kmenovým režisérem J. Lee Thompsonem, nejenže nejsou ZLOČINY MUŽů téměř vůbec nechtěně komické, ale zaručuji při jejich sledování nepříjemný pocit v žaludku, který se u dětí může rovnat i slušnému traumatu. Ani ten největší masochista by se asi nechtěl dostat do rukou mengelovského hlavního záporáka Doktora Molocha nebo si s ním v závěru vyměnit místo, když čeká na smrt ve své limuzíně, do níž se dobývají jeho nasrané zohavené oběti krumpáči. Taky myslím, že po tomhle filmu se Bronsonovi podstatně hůře sháněl někdo na švédskou trojku :) A scéna kdy se Bronson schová pod postel, na které si to pak začnou rozdávat dvě lesby... Jo, další skvělé béčko nejlepšího popravčího Bronsona. A ten krásně temný název! ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Asi vůbec nejdrsnější film s Bronsonem vůbec a to je teda co říct! Souhlasím s názorem Kimona, že lidé typu doktora Molocha jsou zrůdy a nezaslouží nic jiného než smrt. Nejdrsnější je mučení elektrickým proudem ze začátku filmu, od toho okamžiku jsem se nemohl dočkat "doktorova" konce a ten stál opravdu za to! Stejným způsobem možná dopadli někteří dozorci z koncentráků a dobře jim tak! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Jediný film, ktorý Charles Bronson počas 80. rokov nenatočil v produkcii Cannon Group. Spoločnosť síce mala záujem produkovať ho, no svojich plánov sa musela vzdať kvôli finančným problémom. (m.a.t.o.)
  • Scenár k filmu bol napísaný podľa románu R. Lance Hilla "The Evil That Men Do", ktorý po prvýkrát vyšiel v roku 1978. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama