Reklama

Reklama

Druhé jméno patří prokletým

  • Španělsko El segundo nombre (více)

Obsahy(1)

Bohatý obchodník Logan spáchá z neznámých důvodů sebevraždu. Brzy po pohřbu ale někdo provede exhumaci mrtvoly a tělo rituálně znetvoří. Loganova dcera Daniela začíná pátrat po důvodech tohoto hrůzného činu. Setkává se s duchovním, který jí vypráví příběh z dob úsvitu křesťanství. Tehdy vzniklo společentví tzv. Abrahamistů, kteří vyznávají nelidský rituál. Předpokládalo se, že toto společenství již dávno zaniklo, ale v druhé polovině 20.stol. se opět objevilo. Znovu někdo začal praktikovat šílený rituál. Daniela pátrá ve svém dětství a nachází šokující odpovědi. Film "Druhé jméno patří prokletým" je strhujícím psychologickým thrillerem, který není tak zcela vymyšlen! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

aannemer 

všechny recenze uživatele

No, nebylo to špatné, ale že bych to musel vidět podruhý... Tak nějak tuhle formulku říkám poslední dobou hodně často a mnohdy jsem vděčný jen za to, že ji mohu vůbec říct. Tento španělský thriler nebyl špatný, škoda, že byl v angličtině a že z něj až příliš vyzařovalo značné filmové neumětelství. Snad příště... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o průměrný psychologický thriller ve kterém figuruje tajná sekta a její zvrhlý rituál. Sice to není nic co bychom už neznali, ale určitě si jisté zalíbení najdete. Hlavně hudba bude zřejmě prvek, který by ve vás mohl zanechat nějakou stopu. Kamera si vedla obstojně a je vidět, že se režisér Plaza obklopuje schopnými lidmi. Hudební vložku obstaral Mikel Salas. Herecké obsazení je pro mě až na pár jedinců velkou neznámou. Jejich výkony patřily do kategorie průměrných, takže se vlastně ztotožnily s celým filmem. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ale nieeeee do Márie tam. Paco-va prvotina je doslova filmárskym prešľapom z každého uhla pohľadu. Keď už sa človek zmieri s tou kvalitou spracovania, dostáva na frak zo scenáristického hľadiska, pričom správanie postáv je doslova ukážkou primitivizmu. Po 25 minútach som to musel vypnúť, toto sa kúslo naozaj len s námahou .. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak nízká hodnocení tohoto filmu. Viděl jsem ho před pár lety a byl jsem okouzlen. Poté jsem se po těchto špatných komentářích ke snímku vrátil a opět jsem nenašel nic co by mi tu vadilo... Thriller se vším co má mít - tajemství, perfektní zápletka, zvraty a strhující konec... Geniální námět i scénář... - Viděno 1x + - 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V pekle nič nie je zadarmo.“ Paco Plaza ma zaujal horormi [REC] 1 – 2, ktoré nakrútil s Jaume Balagueróm. Začal som si teda začal zháňať jeho staršie horory. Bohužiaľ zombícko-satanským snímkam dosiahli ledva po pás: či už HONBA NA VLKOLAKA alebo dnešný film, ktorý u nás beží pod pôsobivým názvom DRUHÉ MENO PATRÍ PREKLIATYM. Našťastie nie je príliš dlhý, takže sa to dá zvládnuť... ale len tak-tak. Kde-tu nájdete stopy atmosféry, nanešťastie to na dno zasa rýchlo stiahne priemerný scenár s nudným „odhaľovaním tajomstva mŕtveho otca“ a nesympatická hrdinka (vlastne všetci sú nesympatickí). Myslím, že ak by to režíroval Balagueró, bol by to dobrý film. Ale nerežíroval. Tak nie je. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama