Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Recenze (92)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Mooooc příjemňoučké mrazeníčko mi způsobil tenhle starý kousek a vůbec mi nevadilo, že vosk spíš připomínal jahodové Granko, rvačky byly toporné a technologie "voskování" komická. Nepotřebuju cáry masa v rybníku krve k tomu, abych byla napnutá, potřebuju atmosféru a tenhle "House of Wax" měl náramnou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vincent Price ve své vrcholné formě. Z pohledu dnešního diváka jsou jeho horory samozřejmě poněkud naivistické, snad i triviální, ale své kouzlo si uchovaly dodnes (což se nedá říct o mnohých hororech, natočených před pár lety - některé ani nikdy žádné kouzlo neměly). ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $658,000Tržby USA $23,750,000Tržby Celosvetovo $-║ Kto by nezabíjal keby mu zničili celoživotné diela, až mi bolo Profesora Henry Jarroda(Vincent Price) ľúto keď mu horeli jeho voskové figuríny... Film ako taký ma prekvapil svojím prevedeným, netlačí zbytočne na pílu, vraždí sa len príležitostne a na viac menej oprávnených miestach, herci si odviedli dobrú prácu a napomáhajú tvoriť napätú atmosféru plus Igor v podobe Charlesa Bronsona nemá chybu, masky tiež urobia svoje, celkovo ide o nadštandartne vydarené dielko. /90%/ ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Také vzhledem k faktu, že se jedná o remake, není tento snímek nijak extra nápaditý. Drží se celkem těsně o dvacet let starší předlohy (Mystery of the Wax Museum), což mu díky její omezenosti ubírá na kvalitě. Ale na druhou stranu je zde šílený sochař Vincent Price se svým tupým poskokem (Charlesem Bronsonem), což je opravdu kouzelná dvojice. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Vynikající postarší béčko s vynikající kreací Vincenta Price a ještě velmi mladého Charlese Bronsona v roli hluchoněmého pošuka Igora... ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Technicolorová mírně béčková podívaná se skvělým Vicnetem Pricem v roli šíleného sochaře. V dnešní době sice už ta ponurá děsivost vymizela, neb současné horory si žádají větší spád. Ale přesto má tenhle film něco co ho dělá nezapomenutelným, protože André De Toth viděl jen na jedno oko, tudíž nikoliv trojrozměrně jako ostatní lidé, tak jím vedené záběry rozehrávají slušnou scénickou podívanou. Škoda že se mi podařilo si tenhle snímeček smáznout, je to fakt slušný horor své doby. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Cital som knihu Burton on Burton, co je knizka, kde Burton sam opisuje svoj zivot a svoju tvorbu. Jedna z veci, ktore ma fascnovali je laska Burtona k starym horrorovym filmom o kadejakych monstrach. Dozvedel som sa tak o mnohych filmovych klasikach a objavil som Vincenta Pricea, co je Burtonov herecky idol. House of wax je jeden s mnohych klasik spominanych v tejto knizke. Je to dielo z ktorehoje je na vela miestach vidiet, kde sa rodil Burtonov svojsky styl. A film je to naozaj skvely. Dej jednoducho bez odbociek ubera jednym smerom, avsak skvelo graduje a aj po tolkyc rokoch stale dokaze vyvolat u divaka napetie, neistotu a ocakavanie co sa stane. A Vincent Price ako demonicky sochar je uzasny. Jednoducho nestarnuca klasika. 9/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bola moja štvrtá návšteva filmového domu voskových figurín. Prvý krát som tam nahliadol ako teenager. Bolo to vo filme "Voskové múzeum" z roku 1988. Veľmi to vtedy na mňa zapôsobilo. Takže som sa ihneď vrhol na "Voskové múzeum 2". Z toho som však už nebol taký nadšený. V roku 2005 som sa vybral na premiéru snímku "Múzeum voskových figurín". Z kina som odchádzal sklamaný. No a teraz som si pozrel "Dom voskových figurín" z roku 1953. Je to starý, klasický horror s výbornou atmosférou a skvelým Vincentom Priceom v hlavnej úlohe. Som nadmieru spokojný. **** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle zvládnutá věcička která remake byť není úplně marný strčí do kapsy. Jak už je u těhlech starších kousků zvykem, tak neočekávejte vyvražďovací festival, ale spíš precizní budování atmosféry a divákova očekávání. Naivní to je určitě, ale dobové kouzlo je nepopíratelné, takže proč ne.70% ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zle, ale cely cas som mal pocit, ze kukam na velkym studiom vykastrovany remake nejakeho filmu od Hammeru. 6/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasický horor s famózním Vincentem Pricem v roli geniálního umělce (Henry Jarrod) o muzeu, v němž figuríny z vosku vypadají jako živé. Precizní výtvarná stránka a děsivý požár hned zkraje. Když si člověk uvědomí, že žádné pixely, nýbrž skutečný oheň ve studiu, tak cítí lehké mrazení. A vždy mi vytane na mysl scéna z Dobyvatelů ztracené archy. Jarrodovým mistrovským kouskem byla figurína Marie Anoinetty, která při požáru vzala za své. Když spatří krásnou Sue Allenovou, okamžitě ví, jakou podobu jeho nová figurína bude mít. Sue přistoupí na žádost stát se modelem, ale netuší, jaké má Jarrod úmysly. Směrem k závěru děj graduje, napětí se stupňuje. Ostří gilotiny se hladově zablýskne a ve sklepení se vaří lázeň vosku. Stále výborné, a tak hodnocení ponechávám. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Film je nakrútený v štýle starých hororov z tridsiatych rokov a hlavne, keď sa objavuje zdeformovaný vrah, má to riadne čaro. Je to akoby klasický zloduch z čiernobielej éry, ktorý prebehol na farebné plátno. Podobne je tam niekoľko skvelých nápadov a scén ako napríklad úvodná scéna s horiacimi figurínami, či celkovo ten úžasne béčkový námet a všetko s ním spojené. Bohužiaľ to, čo má tie scény spájať, je úplne mizerné a vrcholom je predvídateľný záver filmu. 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zle zvládnutá téma voskových figurín, hoci pár nezáživnejších miest by sa v príbehu našlo. No aj po rokoch dokáže tento snímok navodiť mierne zimomravé pocity, v časoch vzniku filmu to musela byť bomba. Vincent Price bol úžasný, to ako dokázal narábať so svojou postavou bolo dokonalé. Páčila sa mi aj pekná pastelková kamera. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

House of Wax bohužiaľ úplne postráda znepokojujúcu atmosféru voskových múzeí a to i napriek tomu, že (na rozdiel od Waxwork) sa pracovalo so skutočnými figurínami. Táto skutočnosť však naopak umožnila nakrútiť pôsobivú úvodnú scénu, ktorá evokuje záverečnú scénu z Pátera Thomasa. Pokiaľ mal tento film byť remakom "Tajomstva panoptika" z roku 1933, mal si dať záležať aspoň na inteligentnej modifikácii kľúčovej iracionálnej scény, no tá je len odcitovaná a dokonca je menej pôsobivá. Režisér Andre de Toth sa jednoducho príliš spoliehal na čaro novej 3-D technológie a niektoré scény použil jedine z dôvodu, aby vynikla. 3-D kvalitu diela posúdiť neviem (na jednom z bombastických plagátov je sľubované, že Nothing that has gone before can compare with this), každopádne i v 2-D formáte ide o atmosferickú záležitosť s jednou brilantnou ľakačkou, veľmi efektívne fungujúcou i dnes (keď si pomyslím, že šlo o 3-D film, nejedného diváka muselo v roku 1953 švihnúť o zem). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějakejch pár filmů točících se kolem domů/muzeí voskových figurín viděl. Tohle je ale zatím ten nejlepší. Velkou zásluhu na tom samozřejmě má i hororová legenda Vincent Price. Ale není to jen jeho zásluhou. Řekl bych, že tady si to prostě sedlo tak nějak všechno dohromady až z toho nakonec vznikl tenhle povedenej horor kterýmu klidně těch 5hvězd dám. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Když bych se pokusil o takové letmé srovnání se snímkem z roku 2005, tak došlo v podstatě k očekávanému scénáři. Tato starší verze má mnohem zajímavější příběh, avšak zcela postrádá jakoukoli hororovou složku. Znovu se mi nechce věřit, že tohle mohlo být děsivé v době vzniku. Pokud tedy hledáte dobrý horor, tak jste zde na velmi špatné adrese. Pokud se však spokojíte s docela zajímavým filmem, tak můžete být spokojení. Je každopádně zajímavé sledovat, jak se v průběhu let měnit pohled na to, co je děsivé a jak diváky vyděsit. Také bylo zajímavé sledovat, že nám od 50. let ženy výrazně zkrásněly. Tedy mluvím samozřejmě o ženách, které se nerozhodly podlehnout stále častějšímu nešvaru s proměnou v plastovou láhev. [65 %] ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další pecku s Pricem no bohužel film nesplnil úplná očekávání, ale i tak jsem po konci filmu odcházel s plným spokojeným žaludkem. Film sice dnes již nepřekvapí ale aspoň se na něj dá dívat biť díky fajn atmosféře nebo jako vždy se skvělým Pricem. Jen mi přišlo že Toth neměl svůj vlastní styl, všechno už tu párkrát bylo. N2kolikrát i lépe udělané. Ale aspoň měl režisér koule na to udělat nějakou tu akcičku. ()

Reklama

Reklama