Reklama

Reklama

Dům voskových figurín

  • USA House of Wax (více)
Trailer

Zlověstným způsobem, který ho korunoval na mistra filmové hrůzy, ztělesnil Vincent Price slavného sochaře voskových figurín, který se po útoku žháře, jenž zničil jeho životní dílo, propadá do hlubin šílenství. Není už schopen používat své popálené ruce a vytvoří proto nový - a vražedný - způsob, jak znovu naplnit svůj dům voskových figurín. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě, jak vypadal "původní" House of Wax (1953), protože se mi líbil béčkový vyvražďovák House of Wax (2005). No a až tady se dozvídám, že ani tenhle nebyl původní... Ale dál do minulosti určitě nepůjdu, popravdě mi tyhle staré spotřební středoproudové filmy "pro pamětníky" vůbec nic neříkají a jejich "kouzlo" na mě vůbec nijak nepůsobí... Druhá hvězda za mladého Charlese Bronsona, jinak to pro mě bohužel byla jen hrozná nuda a otrava. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

11.111 hodnotenie, chcelo to niečo epické. Možno by to mohla byť nová Duna ale dnes sa mi na test nechcelo, uvidíme možno zajtra. A tak nakoniec voľba padla na obľúbený žáner horor, aj keď v dnešnej dobe už toto nevystraší nikoho. Vzhľadom na rok vzniku je (pravdepodobne) posledný voskový dom ktorý som ešte nevidel rozhodne viac ako dobrým filmom, aj keď zvažoval som aj epický koncert Amadeus či iný veľkofilm na toto výnimočné hodnotenie. Uvidíme čím prekvapí ďalší filmový nadšenec pri svojej voľbe s týmto číslom. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Milý a naprosto nehororový film.;-) Vhodné pro celou rodinu. 2.pol. lehce nudná, takže po letech nastoupilo přetáčení, páč je zde několik neúnosně natahovaných scén a taky hl. v př. toho chlápka s pinpongáčem na šňůrce, který mě ukrutně lezl fest na nervy. A kterého bych sám s chutí zalil zaživa ovšem...do wosku. Když už jsem se domníval, že je nadobro pryč, on se tam zjevil zase! Ech. Price je zde mimořádně jošťomilý ještě více než jinde, tak proto ty první dvě věty. Též jsem neodhalil nic, co by bylo snad zločinem, páč všichni dostali co si zasloužili. Až na Price, ten měl dál pokr. A jelikož jsem nikdy nikde nečetl žádnou synopsi, tak jsem si opět připsal bod za trefení se do roku děje. Na závěr 1 věc. Nepříjde mi příliš inteligentní dáti do scénáře přiblble vtipkující policisty/detektivy či co. Ale zase je to v USA, tak je to zřejmě ok. Pokud bych to zkrátil na únosnou 4hvězdičkovou míru, dal bych to tak na 45min. A to já bych většinou filmy spíše prodlužoval, takže to je už co říci. Jo a toho Bronsona jsem vůbec nepoznal. P.s. taky jsem měl od 2.pol. na mysli výborný Waxwork I+II od Hitchcoxe což nevím proč;-) Který se tímto možná inspiroval, ovšem s o 200% lepším výsledkem. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Voskový horor v toku času.¬         Povídka (novela?) ve své době úspěšného amerického scénáristy z New Jersey Charlese Beldena o muzeu voskových figurín byla zfilmována třikrát.¬                 Filmový přepis z r. 1933 zrežíroval pod názvem Mystery of the Wax Museum maďarský Američan Michael Curtiz, tento počin odpovídá průměrné kvalitě snímků té doby a není ničím překvapivý, lze také říci, že možnosti skryté v námětu z daleka plně nevyužil.¬                 O dvacet roků později následoval House of Wax v režii rakouského Američana André de Totha, který se původního filmového přepisu držel téměř do slova, při čemž jako jedinou přidanou hodnotu k filmovému přepisu z r. 1933 můžeme vytknouti magickou postavu "gotického" herce Vincenta Priceho v hlavní úloze. (Vedlejší postavu, pomocníka, hraje známý "westernový" herec Charles Bronson, kterému bylo v době natáčení něco přes třicet roků; jeho proměna od této doby do doby natáčení westernu 'Tenkrát na západě' je téměř neuvěřitelná.)¬                 Posledním přepisem je House of Wax z r. 2005 režírovaný Španělem Jaumem Collet-Serrou (známým nejspíše ve spojitosti s hororovým dramatem 'Orphan' z r. 2009). Tento přepis má společné s původní předlohou Beldenovou pouze voskové figuríny. Provedení odpovídá zcela současnému hororu "po španělsku" plus komerčně pojatým scénářům současnosti, z čehož vznikla poněkud nesourodá záležitost: chabý scénář je držen vysokou invencí režisérovou na úrovni slušné podívané.¬                 Můj soud v obecné rovině o kvalitě jednotlivých zpracování Beldenovy povídky zní "kvalita přibližně stejná u všech tří zpracování, vždy slušný průměr". K nízkému hodnocení přepisu z r. 2005 nepřihlížím, považuji jej za nepřiměřeně odsuzující, neboť chabý scénář je vyvážen viditelně "hororovějším" zpracováním oproti starším přepisům. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Toto bola moja štvrtá návšteva filmového domu voskových figurín. Prvý krát som tam nahliadol ako teenager. Bolo to vo filme "Voskové múzeum" z roku 1988. Veľmi to vtedy na mňa zapôsobilo. Takže som sa ihneď vrhol na "Voskové múzeum 2". Z toho som však už nebol taký nadšený. V roku 2005 som sa vybral na premiéru snímku "Múzeum voskových figurín". Z kina som odchádzal sklamaný. No a teraz som si pozrel "Dom voskových figurín" z roku 1953. Je to starý, klasický horror s výbornou atmosférou a skvelým Vincentom Priceom v hlavnej úlohe. Som nadmieru spokojný. **** ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Horor byl jedním z průkopníků tehdy populární technologie Natural Vision, která byla nedokonalou verzí dnešního 3D. Režisér André De Toth si však vychutnal jen dvojrozměrnou verzi. Měl jen jedno oko. (Duoscop)
  • Vincent Price byl při natáčení velmi unavený, takže natáčení jeho vystoupení s maskou vraha se protáhlo na několik dní. (Dines)
  • Po prehliadke figuríny, Sue Allen (Phyllis Kirk) odpovedá polícii, že ide o jej mŕtvu priateľku, pretože má figurína prepichnuté len pravé ucho. Zo záberu predtým je však jasné, že Sue ľavé ucho ani nevidela, preto nemohla tušiť, či je prepichnuté alebo nie. (beso74)

Reklama

Reklama