Reklama

Reklama

Rivalové pod rudým sluncem

  • Česko Rudé slunce (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jaro 1871, japonský velvyslanec, doprovázený dvěma samuraji, jede v soukromém vagónu Transkontinentálního expresu na návštěvu k prezidentovi Spojených států, aby mu přivezl velmi cenný dar – samurajský meč nevyčíslitelné hodnoty. Do vlaku však nastoupili i členové bandy vedené desperáty Linkem a Gotchem. Zajímá je poštovní vůz, který převáží zlato, jež je střeženo vojenskou kavalérií. Zlato je uloupeno, ale jejich pozornosti neujde bohužel soukromý vagón. Jeden ze samurajů je zabit, cenný meč ukraden. Samuraj Kuroda má sedm dní na to, aby přinesl meč zpátky. Uprostřed Divokého západu stojí člověk, který žije a koná podle kodexu bušidó, zákona samurajů... Rudé slunce je western natočený v roce 1971 s mezinárodním obsazením. V hlavních rolích se vedle sebe objevil americký představitel tvrdých mužů Charles Bronson, legenda japonských filmů Toširó Mifune, francouzský herec Alain Delon a švýcarská herečka Ursula Andressová. Film byl natočen ve Španělsku britským režisérem Terencem Youngem. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Terence Young /Thunderball, Tripple Cross/ natocil dost nudny western, ktory ma az prilis hviezdne osadenstvo. Ono totizto najlepsie klasicke westerny su stale tie americke s Johnom Wayneom /Red River, Fort Apache, Brio Bravo, El Dorado/ a s Gary Cooperom /High Noon/. Alebo potom som velkym fundom spaghetti westernov talianskej produkcie /dolarova trilogia Sergia Leoneho, Suda a Licha/. Tento francuzsko/spanielsko/taliansky film a zevraj "western" je len ubohou napodobeninou klasickych americkych westernov alebo kultovych spaghetti westernov uz spominanej produkcie. Filmu nepomaha ani hviezdne osadenstvo ako Alain Delon /Sicilsky Klan/, Charles Bronson /Death Wish/ alebo kultovy Toshiro Mifune /Bitva o Midway, Peklo v pacifiku/. V 70. rokoch totiz uz klasicke westerny dodychavali a nic na tom nezmenil ani Strelec s Johnom Wayneom, ani Zastaveni na Missouri s Brandom. Plus pribehovo je to strasne jednoduche, da sa povedat az primitivne, nelogicnosti az prilis caste a dost vela priestoru dostala nuda. Terence Youngovi proste westerny nejdu. 64 % ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Film, z něhož producentská "sázka na jistotu" trčí jak sláma z rozšmajdaných bot mexického zemědělce. To by samo o sobě nevadilo, horší je, že za tou řadou hereckých es stál pouze průměrný režisér, jemuž sice nedělalo problém dobré řemeslo, jenže předvedl právě jen to a nepřidal k němu ani ždibec čehokoli dalšího. Kamera sice není špatná, ale mohla být o poznání vynalézavější, hudba otravná a střih mdlý. Scénář dosti předvídatelný, ale to u westernu zase tolik nevadí, je jasné, že nakonec dobro víceméně zvítězí a k tomu konci povedou potoky krve. Suma sumárum, jako odpočinkový film na sobotní odpoledne to není špatné, ale pokud si ho člověk odpustí, zase o tolik nepřijde. Pokud by se filmu ujal takový Leone, byla by to nepochybně dost jiná káva... Celkový dojem: 65% ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Westernová komedie, možná příjemnější než většina romantických. Ne ovšem, že by se v ní málo střílelo, dokonce až tak, že z komančů, mexikánů a bělochů zbyl jen Charles Bronson (ženy, potažmo ženu, nepočítám), i když bych to více přál Toširóvi Mifune (myslím, že takhle by se jeho jméno dalo ohnout), protože byl nejzábavnější a přitom nejdůstojnější, zatímco Ursula Andressová si zamilovala andaluzské hřebce a ve Španělsku, kde se film natáčel, si koupila vilu. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Děvky a zabijáci se vždycky dají nahradit někým novým." Solidní westernové buddy revenge road movie se skvelým obsazením - sympatickou dvojkou ukecaný přízemní Bronson a nemluvný majestátní Mifune, fajn záporákem-elegánem Delonem a odhalenými vnady Andress. Po úvodním přepadení vlaku se čerstvě ustavená, už z dálky nesourodá a v lásce se nemající dvojice pistolník-samuraj vydává na časově omezenou misi získat zpět prachy-odcizený meč a pomstít se a cestou se postupně sbližuje. V půlce filmu se k nim přidává protřelá prostitutka-padouchova milenka a když padoucha konečně dostihnou, nečekaně s ním musí před finálním zúčtováním spojit síly proti indiánské hrozbě. Oproti Tenkrát na Západě, kde byl za tajemnou nemluvnou figuru, tady Bronson nezavře hubu a slušně hláškuje - a taky je to tady naopak on, kdo v úvodní scéně čeká na nádraží na vlak. S charizmatickým Mifunem mají dobrou chemii a jejich sbližování působí přirozeně a je zábavné. Delonův záporák mohl mít víc místa a být proradnější a celé by to mohlo mít trochu větší drajv nebo kratší stopáž, toho putování mi tam přišlo trochu moc. Každopádně spokojenost za slabší čtyři. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Luxusní herecké obsazení v netradiční westernové putovačce. Cesta za císařovým mečem/ukradeným zlatem dělá z Mifuneho a Bronsona nedobrovolné parťáky v honbě za slizounským padouchem s tváří Alaina Delona a pozornému divákovi hned docvakne odkud opisovali tvůrci Tenkrát na východě. Humor je zde pravda cyničtější, ale hlášky jsou o to lepší. Pro někoho, kdo hrál Red Dead Redemption II je to jako návrat do starých pohodlných bot. Když budu dělat večeři já, budeš o hladu a budeš bita. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní role ztvárnili představitelé 4 různých národností, a to Američan Charles Bronson, Japonec Toshiro Mifune, francouzský herec Alain Delon a Ursula Andress, která je ze Švýcarska. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama