Reklama

Reklama

Ztraceni - Série 5

(série)
Dobrodružný / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2009, 12 h 10 min (Minutáž: 42–46 min)

Hrají:

Matthew Fox, Evangeline Lilly, Jorge Garcia, Josh Holloway, Terry O'Quinn, Naveen Andrews, Yunjin Kim, Daniel Dae Kim, Henry Ian Cusick, Michael Emerson (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(17)

Recenze (15)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo, tahle série už je úplnej poděl. Běhání v čase z jedné doby do druhé, do toho prostřihy do reálného světa mimo ostrov, kde už člověk pořádně neví ve které době se děj vlastně odehrává a upřímně už mě tato dějová linie přestala úplně zajímat a koukám regulérně tak, že přeskakuju jen na dění přímo na ostrově. Flashbacky do minulosti, díky nimž jsme se dozvídali o historii všech účastníků měly svůj smysl a pomáhaly v gradaci příběhu dění přímo na ostrově. Postupné odsypávání střípků informací bylo prováděno velmi rafinovaně a minulost tak byla propojována takřka až geniálně. Nicméně od čtvrté série, kdy tvůrci přehodili vyhýbku a flashbacky do minulosti byly nahrazeny skoky do budoucnosti mě tento krok začal značně vysírat. Upřímně nezajímá mě život účastníků zájezdu po záchraně z ostrova v reálném světě. Ne prostě nezajímá. Zajímá mě dění na ostrově a odhalování jeho mystérií. To je ovšem každým dalším dílem blbější a blbější, že se pomalu rozhoduju, jestli má smysl ve sledování seriálu pokračovat. PS: Tak musím doplnit hodnocení začátku série - zhruba od osmé části se to najednou rozjede a musím souhlasit, že zbytek dílů už patří k top celého seriálu. Dění se vrací hlavně zpátky na ostrov, dozvídáme se o projektu Dharma tak říkajíc zevnitř a ta banda idiotů co se zas musela vrátit, to samozřejmě musí zas dokurvit :-)) Chvíli už to vypadá, že tu pitomou ženskou konečně někdo oddělá, aby přestala vymýšlet neustálý kokotiny, ale vono zas... Jinak - koukám na to fakt v kuse a nejsem celý dny schopen nic jinýho dělat - co vy? Koukat na to po týdeních pauzách, zblázním se asi :-)) Jinak jsem moc rád, že seriál upustil od preference pro mě nezajímavých postav (Charlie, Boone, Mr. Eco, Claire, Desmond) nebo těch vyloženě otravných (Kate, Jack, Michael a ten jeho malej parchant, Bernard a jeho černá manželka) a dal konečně prostor těm, kteří si to zaslouží nejvíc- i herecky (Ben, Lock, Sawyer). Mimochodem co tu vytváří za kreace MICHAEL EMERSON jako BenjaminLinus, je opravdu neuvěřitelné - jednoznačně nejlepší herec seriálu. A myslím, že tak komplikovaná a nejednoznačná postava je sen každého dobrého herce. Začíná jako velmi přesvědčivý ustrašený Henry, z něhož se vyloupavá postupně extrémně chytrý a rafinovaný vůdce, a poté následuje nesčetně proměn, kdy nikdy nevíme, jestli právě říká pravdu, nebo lež, nebo co vlastně. Emerson tuhle rukavici zvednul a to takovým způsobem, že se člověku z jeho kreací tají dech. Jednoznačně největší důvod, proč se na seriál dívat, co se týká hereckých výkonů. ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak nyní už se opravdu začínám ztrácet a jakákoli logika kolem, veškeré souvislosti vnímám na třtinu plynu. Opravdu nechápu, kam až tvůrci chtějí zajít, neboť i přesto, že se neustále něco děje ve zběsilém tempu, tak nic nedává smysl. Příběhy postav, které se přimotávají od třetí série, nikoho nezajímají a opravdu se nepodařilo vtisknutí nějaké výrazné osobnosti. Musím říci, že jsem se docela protrápil a kam až dojde šestá série? ......5/10 ()

Reklama

koza3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli něco nemám rád, tak to je dramatická hudba, záběr na mlčící postavu, které byla položena jednoduchá otázka, divák čeká na odpověď a najednou střih. Jakmile se děj k postavě časem vrátí, tak už odpověď samozřejmě nedostaneme. No a tímto trapným telenovelským efektem je prošpikovaná celá série. To pak máte pocit, že nekoukáte na seriál, ale jste v pořadu kufr a máte hádat. Pořád a pořád. Už jsem nad seriálem zlomil hůl, když přišel totální mindfuck v poslední epizodě. Ten byl teda opravdu dechberoucí a v podstatě odpovídá na většinu tajemství předchozích sérií. Jeho problém je však ve strohém podání. Když už si hrají s časovými linkami, zasloužil by si o deset minut více prostoru a nějaký ten flash back do prvních sérií. Až díky internetovým pisálkům jsem ho plně pochopil. Díky němu mám však stále chuť to dokoukat a trošku mě nabudil na poslední sérii. Čím dál tím víc mám pocit, že koukám na Westworld v plenkách :-) ()

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nejlepší série a vrchol celého seriálu. Je to sice už úplně jiný seriál, než jaký jsme sledovali v 1. řadě, ale mně to vyhovuje, cestování časem mám rád. Pravda, děj je občas hodně chaotický a překombinovaný a řada věcí si protiřečí nebo nedává smysl, jenže celá 5. série je taková jízda, že nad tím nemáte čas přemýšlet. Pro mě to byl výjimečný zážitek, který už asi nikdy nic nepřekoná. U předchozích sérií jsem vždycky vypsal epizody, které považuji za nejlepší, jenže u této řady by to byly prakticky všechny :-). Tak alespoň TOP 3: The Incident, This Place is Death a Dead is Dead. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá série i nadále pokračuje ve stylu, jaký nastavila předchozí série, jen tentokrát už je toho opravdu hodně. Úvodní epizoda slibující cestování v čase je něco, přes co už asi někteří nepřejdou, ale Ztraceni se už od prvních chvil prezentovali několika fantazijními prvky a navíc mám hrátky s časem rád, takže proč ne. Tolik prostoru je věnováno Dharmské inciativě, která sice několikrát potěší nostalgickou provázaností, ale jelikož jsem toho o ní už tak slyšeli dost, tak tématu spíše dochází šťáva. Děje se toho spoustu a rychle se přepíná mezi různými linkami, kdy holt některé postavy i hlavní postavy nedostanou tolik prostoru, jak jsme byli zvyklí (Desmond ?!). Šílená podívaná, kde dobrovolně musí všichni zopakovat svůj nejstrašnější životní zážitek, aby nastolili rovnováhu. Finální dvojdíl je, jak jsme již zvyklí, špičková podívaná.. Jako celek mě série místy tolik nebavila, za což může právě rozdělenost postav a neustálé lpění na současnosti, nicméně tvůrci věděli, kdy a jak přidat.. Nezbývá než doufat, že pro závěrečnou sérii se podaří zodpovědět všechny otázky. Nejlepší epizody - Život a smrt Jeremy Benthama, 316 a Incident - část 1. 85% ()

Reklama

Reklama