Tom v kozí kůži (TV film)

Pohádka

Česko, 1999, 55 min

Dušan Klein

• Lolita

Krom mistra Rösnera u hlavních postav postrádám jakékoliv herectví, jeskyně z papundeklu mě pobavila, Tom mi byl vyloženě protivný, a jediné co mě potěšilo trochu je, jak už tu zmiňuje Heretique, odkaz k pohanským mýtům.(27.11.2011)

• otík

Sice jde o pohádkový příběh, ale tak sterilní, až běda. Příběh je slaboučký, herečtí představitelé nezajímaví, snad jen že jde o exteriérovou pohádku, to snad může být malé plus. Ale jinak je to opravdu velká nuda. Hudba: Jan Hrubý(27.11.2011)

Tom najde na půdě píšťalku (v dospělosti, taky vám připadá divné, že se v dětství ve věcech na půdě neštrachal?) a umí na ni hrát, zjevně bez toho, že by se kdy hrát učil. Ten talent má od boha Cernuna, svého roztomilého otce. Ne, že by jeho otec byl bůh přes muziku, takový spíš přes drsné vtípky a bílé psy. Přes určitou zkratkovitost a chvílemi i to, že hlavní hrdina recitoval jako na školní besídce, to vůbec nebylo špatné.(27.11.2011)

• Zevon

Já jen čekám, kdy konečně vystoupí česká televize ze stínu a naváže na pohádkovou tradici z předrevoluční doby. Sem zvědav, jak to dopadne, když chybí chechtáky, výrazné herecké postavy, výstižný a přímočarý scénář a režisér pohádkář. Už teď je mi šoufl, co zase za hrůzu pustí ČT1 na vánoce večer v osm.(20.11.2008)

• Xavi6

Tohle prostě nejsou pohádky pro mě. Další z českých novodobých pohádek, která není vůbec dobrá ba naopak je velice falešná. Jediný klad a obsazení Borise Rösnera, i když možná jen škodil sobě.(30.11.2011)

Kdyby byl býval hrál Toma někdo jiný, tak bych byl býval dal možná i pět hvězdiček. Dobrá hudba, hezké kostýmy a také odkaz na pohanské mýty (Cernunnos, Ariana). Celkově hodnotím jako milou pohádku.(20.4.2009)