Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná ve chvíli, kdy se dvě dívky, Bára a Klára potkají na opuštěné autobusové zastávce. Klára se ztratila svému oddílu a Bára utekla z dětského domova. Obě mají zcela odlišné povahy. Klára je nesmělá, ale dobrosrdečná, Bára je drzejší a závistivá. Když se uprostřed jarního počasí najednou z ničeho nic spustí sněhová vichřice, jedna z nich vysloví přání: kéž by tady byl alespoň nějaký hotel. Najednou se stěny plechové boudy rozsvítí a před nimi stojí opravdový malý hotel. Vyjdou z něj dvě bizarní babky v kloboucích. Představí se jako Klotylda a Matylda. Zdvořile pozvou dívky dál, aby nemusely mrznout venku. Babky jsou sestry čarodějnice, které se nenávidí a neustále si dělají naschvály. Báru a Kláru vlákají do svého hotýlku jako do pasti, protože je potřebují. V hotelu se totiž nachází pokoj č. 13, kde se každému splní vše, co si přeje. Dveře se však otevřou jen pomocí plamínku. Jenže sirky u sebe schovává Klotylda a Matylda zase ukrývá krabičku. Protože ani jedna nechce pomoci té druhé, nikdy se do vytouženého pokoje nemohou dostat. Pokusí se tedy dívky rozeštvat a získat jednu z nich na svojí stranu. Dívky však naštěstí pochopí, že z pasti se dostanou jen v případě když budou držet spolu. Na příkladu rozhádaných čarodějnic si uvědomí, jak směšná a zároveň nebezpečná může být nenávist. Ve chvíli, kdy konečně vstoupí do pokoje č. 13 objeví, že tou nejvzácnější věcí, kterou si mohou přát, je jejich přátelství.
Tajemná třináctka není pohádkou v klasickém slova smyslu. Příběh dvou kamarádek a dvou rozhádaných čarodějnic je spíše humorně laděným podobenstvím o tom, jak málo stačí k tomu, aby se lidé nenáviděli. Jak dětinská je msta a jak důležité je v mezilidských vztazích odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Puberťáci jsou tak trochu pitomí, o tom žádná, ale nejsou tak pitomí, jak je ukazováno v téhle ... ehm ... pohádce. Tuhle uječenou příšernost na slušný průměr nevytáhla ani paní Maciuchová a skutečnost, že kočku hrálo živé zvíře. Jestliže je Šárka Vaculíková největší hereckou nadějí budoucnosti, je naše budoucnost velmi, velmi temná. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Au, to bolelo. Celou dobu jsem si říkal, že takhle zpackaně točí Ondra Kepka - a ono taky že jo. Ten chlap nemá cit. Pro míru, pro napětí, pro lidské vztahy, režíruje jak chodící automat, sorry. Jinak příběh (kde musíte v jeho průběhu ignorovat všechny pokusy určit pravidla času, prokletí, motivací apod.) je o tom, že je lepší se i přes vzájemnou rozdílnost mít rádi a pomáhat si. Nikoliv na sebe nevražit. Jako tady sto let tyhle dvě sestry, kterým jsem tu nevraživost nevěřil ani v nejmenším, a když jedna pláče nad kaktusem a druhá nad kočkou, přijde mi to natočené jako parodie. Jo, a pak jsou tam taky dvě současné hvězdičky Ordinace, které se pokusí obě sestry zachránit, i když se také nemusejí. Celé je to přeplácané předměty a barvami, jak je ostatně u Kepky taky zvykem (evidentně dostává na své TV kusy o hodně větší budget). Ale popravdě to zmatené pobíhání odnikud nikam, neexistující mantinely pravidel, změny chování jak na obrtlíku, uff, byla hrůza to dokoukat. Co scéna, to prostě WTF moment. Btw, že čarodějka nepozná mobil, bych pochopil, ale že nezná mýdlo, to vám fakt neberu. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Posledně jsem v chumelenici taky zabloudil, ale žádná pohádka s šťastným koncem se nekonala. Takže nevím, proč bych měl nějakejm dvoum pizdám, který furt ječej, dávat supr hodnocení, když mě podělali náladu na celý odpoledne! 10% ()

otík 

všechny recenze uživatele

Naprosto průměrná televizní pohádka s dvěma rozhádanými čarodějkami a dvěmi děvčaty, které jim mají pomoct se ze stoletého prokletí dostat. Hudební režie: Václav Fiala ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečná role pro Hanu Maciuchovou a stejně tak zbytečná role pro jednu z posledních rolí Gabriely Vránové. Ostatně celá tahle moderní pohádka mi přijde zbytečná. Laciná nudná podívaná, která jakoby si chtěla hrát na českou Marry Poppins. Jenže vyčarované kakao, buchty a krupice jsou skutečně málo. [220. hodnocení, 13. komentář, 41%] ()

terina.92 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem takhle zklamaná nebyla. Sobotní či nedělní pohádka má pobavit a poučit. Tady jsem se nudila od začátku až do konce. Za mě nic moc. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Moderní pohádka, která se odehrává v jednom hotelu ve stylu záhady zamčeného pokoje a tajemného pokoje číslo třináct. Bohužel se vlastně nic neděje. Čarodějnice se hádají, holky se střídavě hádají a všichni zběsile pobíhají po hotelu sem a tam. Nuda, nuda a nuda až do chvíle, kdy se nudí i samotné představitelky a tak si řeknou dost a co kdybychom se už nehádaly? Kouzelnice s mobilem je prostě odpornost. ()

L-wyz 

všechny recenze uživatele

Zakletá třináctka - no: Patricii, tenkrát ještě Solaříkové, sice bylo už asi 16, nicméně na těch 13 docela ještě vypadala, tedy stále v té době byla celkem píchatelná. ()

Trucker odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbost. A mobil, který už v dnešní zhovadilé době musí být i v pohádce, to celé jenom korunoval. ()

Reklama

Reklama