Reklama

Reklama

Putování tučňáků

  • Francie La Marche de l'empereur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každým rokem, tisíce tučňáků císařských opouští jistotu jejich hlubokého oceánu a putují stovky mil přes zrádný a odpudivý antarktický ledovec, aby se mohli rozmnožovat. Hrdinné odolávají teplotám hluboko pod bodem mrazu a nesčíslným dobrodružstvím. Podívaná na jejích putování očima Luca Jacquetse je plna humoru, plná odvahy malých tvorů vzdorovat drsné přírodě, plná záhad a tajemství. Putování císařů je výpravný snímek o jejich hrdinné námaze pro přežití (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (157)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Hmm čekala jsem, že to bude přeci jen trochu víc.... dokumentární. Tahle pohádka na divoko, kde se dozvíte tak maximálně, že jde o tučňáky císařské mě teda zrovna nenadchla. A přitom to jde! Co třeba Africké kočky: Království odvahy nebo Království Surikat: Příběh začíná. Tohle až moc infantilní pojetí mě prostě nijak nenadchlo. Každopádně věřím tomu, že dětem tak do dvanácti, se Putování tučňáků líbit může. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Velice povedený přírodopisný snímek, který je navíc umocněn úchvatnou hudbou "francouzské Björk" Emilie Simon. Soundtrack, který nemá chybu a patří k tomu nejlepšímu, co jsem z filmové hudby kdy slyšel, a že toho nebylo málo...Samotný film zaujme, občas rozesměje ,a některé z diváků dojme...Ano, Francouzi tento žánr umí! ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktory stal niecim viac, stal sa pribehom o zivote, preziti, smrti - o kolobehu zivota. Vynimocny je v tom, ze nam ukazuje ze zivot v celej svojej krase existuje aj tam, kde by si ho ludia nedokazali ani predtavit. Zivot tucniakov je skutocne zazrak a tento dokument nam ho prinasa taky aky naozaj je - so vsetkym utrpenim aj radostou. Samotny fakt, ze tvorcovia tohto filmu stravili s tucniakmi v ladovej pustine celych devet mesiacov je znakom toho ze vlozili do tohto projektu obdivuhodne odhodlanie a usilie. A to ze to nemali lahke, sa mozete dozvediet z nemenej strhujuceho dokumentu o natacani, ktory je v bonusoch na DVD. Po dopozerani filmu ma ovladol pocit ze ani dva ludske zivoty by mi nestacili na to, aby som spoznal vsetky zazraky a krasy zivota na zemi. A aj nehostinna krajina ladovych katedral, v ktorej panuju ciernobieli krali, je jedno z tych miest ktore by som tuzil navstivit. (9/10) ()

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Tučňáci jsou má nejoblíbenější zvířata. Nicméně v tomto dokumentu musím přiznat, že jsem se místy docela nudil. Stáhnout stopáž na polovinu by určitě prospělo. Je trochu smutné, že dokument z natáčení tohoto filmu je zábavnější než samotný film. A to navzdory naprosto katastrofálním titulkům na DVD. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Veľmi vydarený dokument právom vyznamenaní Oscarom a radom ďaľších ocenení. Za veľké plus a určitú inováciu je možné označiť hlavne to, že tvorcovia tentokrát upustil od zaužívaného a s časti fádného rozprávania komentátora, ktorý nás na čo najlepšej úrovni oboznamuje zo životom tučniakov. Tu práve naopak tučniaci ,,rozprávajú" svoj príbeh putovania sami. Toto ich poľudštenie má za následok, že i keď sa nedozviete koľko je práve v Antarktíde stupňov, ani to, čo tieto tvory najradšej jedia, ale z ich vlastného rozprávania o každodenných útrapách, ktorým musia čeliť je emocionálny dopat na diváka ešte väčší. Zároveň dokument ukazuje ich lásku k mláďatám, odhodlanie i za následok obetovania zachránenia nového života, čo z filmu robí občas veľmi smutné a dojemné, avšak krásne predstavenie. Ako po obsahovej aj po technickej stránke je dokument na vysokej úrovni. Nič sa nedá vytnúť predovšetkým výbornému zvuku a kamere očarenej krásou ľadovej pustatiny, až má človek chuť sa tam za tučniakmi vybrať. Len tá zima. K drobným mínusom filmu patrí predovšetkým český dabing, až priveľmi sentimentálny a predovšetkým nevydarený detský dablér je čistým ťahom na diváka. To isté je možné povedať o piesňach, podľa mňa prekomerčnené a osobne by som nechal vo filme iba inštrumentálnu hudbu. Na tomto dokumente ma dosť prekvapil je značný rozpočet 8 miliónov $ (čo na tom mohlo toľko stáť) a jeho neuveriteľný komerčný úspech s 15-násobnými tržbami. Je to však právom. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo 13 měsíců v drsných podmínkách Antarktidy, při teplotách kolem -30° C. Z toho 9 měsíců byli všichni v absolutní izolaci od okolí. (Witta)
  • Část týmu se během natáčení ztratila, když je přepadla vichřice na cestě k základně. Byli nalezeni o 3 hodiny později. Jelikož měli omrzliny a další zranění, museli být na základně ošetřeni a léčeni a natáčení bylo na měsíc přerušeno. (Witta)
  • Rychlost větru místy dosahovala hodnoty až 150 km/hod. V těchto případech musela být kamera zatěžována, aby neodletěla. (Witta)

Související novinky

Nová naděje pro český film?

Nová naděje pro český film?

15.02.2007

Česká kinematografie už tradičně trpí nedostatkem peněz. Fond pro rozvoj kinematografie se svými 80 miliony ročně nestačí pokrýt celý potenciál našeho filmového průmyslu. Zvlášť když český film stojí… (více)

Oscary plné překvapení

Oscary plné překvapení

06.03.2006

V noci z neděle na pondělí proběhl v Los Angeles 78. ročník slavnostního udělování cen americké Akademie filmových věd a umění, Oscarů. A věru že šlo o noc plnou překvapení. Největší ovace překvapivě… (více)

Reklama

Reklama