Reklama

Reklama

Pozdní léto

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Příběh bezdětné rodiny a malého chlapce z dětského domova... Bezdětní manželé Karel (J. Vala) a Věra (V. Galatíková) už v životě zkusili mnohé: studovat, uplatnit se v zaměstnání. Nic z toho je však plně neuspokojilo. Dokázali si však vytvořit domov a ten chtějí teď nabídnout někomu třetímu, chlapci z dětského domova. Věra a její rodiče (ve skvělém podání Dany Medřické a Ladislava Peška) jsou chlapcem, který je u nich zatím jen na zkoušku, nadšeni. Karel, který sám žije v pocitu životního neúspěchu, se však s novým členem rodiny sžívá jen ztěžka a pomalu. (Česká televize)

(více)

Recenze (72)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Věra Galatíková a Jiří Vala jako případní adoptivní rodiče roztomilého Michala Suchánka (nechce se věřit, že z něj jednou bude "netáhlo Kopeček" z Tele Tele) v krásně napsaném Hubačově scénáři o tom, zda "vzít či nevzít" si dítě z dětského domova a taky PROČ. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Malý, ale velmi lidský televizní film podle scénáře Jiřího Hubače. Je zajímavé, jak se u mě coby diváka vyvíjí s postupem času percepce tohoto snímku - dřív jsem tenhle televizní film vnímal jen jako citové vydírání, teď na prahu padesátky mi najednou ten samý snímek připadá jako citlivá sonda do bezútěšnosti bezdětné rodiny a ještě bolavější vhled do reality ústavní výchovy - místo konejšivé náruče (byť třeba náhradních) rodičů studené sevření dětského domova... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Dědečku máš cigarety? " "Proč?" "Chceš si semnou zapálit?" Krásný, citlivý, milý alei velmi dojemný film, pamětihodná sekvence ve vlakovém kupé je nezapomenutelná. Souhlas s Kleopatrou co se týká názoru na Michala Suchánka, který se dostal k filmu, díky svému otcovi, ale to je druhá věc, stejně tak jako pozdější netáhlo Kopeček. Snímek je svým citlivým obsahem a ztvárněním daleko lepší než třeba pozdější "Indiáni z větrova", také rodinný film, a také z prostředí dětského domova, ale i kterýkoliv jiný z dnešní doby. A to byl v uvozovkách film jen vyrobený pro televizi.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hubačovský doják v intencích, jaké si víkendové odpoledne žádá. Akurátní herecké výkony, potlačené dojetí za maskou nepřítomného úsměvu. "Tak že bychom si povídali. Já zapnu televizi." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Citlivý scénář Jiřího Hubače je základ, z něhož výborné herecké obsazení dělá více než příjemnou podívanou. Na konci jsem se dojetí neubránil, ale o nějakém laciném klišé či citovém vydírání nemůže být řeč. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Milý rodinný snímek-drama o vztahu otce a adoptovaného syna. Krásně roztomilý malý Suchánek se dostává do nové rodiny za hudby skvostného Fišera... ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Příběh o človíčkovi s kufříkem, který převážně čeká na rozhodnutí druhých. Opuštěn a zavalen různými názory se nakonec rozhodne jednat sám. Velmi silný závěr byl celých 84 minut na spadnutí a i když je scénář možná až moc rodinný, kombinace lehkého humoru a silného dráma s vynikajícím hereckým obsazením funguje dokonale. Nenápadná TV inscenace ze sedmdesátých let strká do kapsy většinu současných pokusy diváka dojmout. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Hubač asi nikdy nic špatného nenapsal. Moskalyk byl již v té době zkušený televizní režisér, katastrofu, v niž se Petru Kostkovi proměnila Konvalinková v Hegerlíkovou, teprve připravoval. A tak sáhl pro kvalitní dospělé herce, které doplnil tehdy výborným Michalem Suchánkem. V téhle inscenaci je zkrátka všechno dobře. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pozdní léto je názvem a zároveň synonymem. Jiří Hubač opět nahlédl do obyčejnosti lidské duše a vytáhl z ní skvělý dramatický příběh dvou stárnoucích partnerů, kteří svůj dosavadní život zasvětili naplněním svých snů. Teď, v pozdním létě jejich života, zjišťují, že neuspěli a hledají jeho nový smysl. Oním impulsem je malý chlapec z dětského domova, který má přinést novou radost a nové výzvy, spojené s výchovou dítěte. Jiří Vala v roli Karla svádí vnitřní boj se svou novou rolí náhradního otce. Různě mu radí lidé z jeho okolí, jak se s tím vším vyrovnat. Výtečně zde zahrál Vladimír Krška a neméně důležitá postava Karlova otce v podání Josefa Hlinomaze, která ukazuje, jak je Karel jen nástrojem pro plnění jeho snů. Cítil jsem ten tlak a tíseň některých momentů, kdy je někdo do něčeho tlačen proti své vůli a také zjištění, že každý z nás si ke všemu musí najít cestu sám. Pozdní léto si snad ani nezaslouží tak vysoké hodnocení, ale já rád malinko přidám. Už jen za Michala Suchánka, který byl jako prcek naprosto k sežrání. 90% ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Hubačův vynikající scénář o ztrátách a nálezech, zklamáních, radostech i o krizi středního věku bohužel kazí výběr Jiřího Valy do jedné z hlavních rolí. To byl omyl, kterého si všimli i někteří kolegové. Večer příšerná televize s příšerným Valou, který si chtěl vzít chlapce z dětského domova. Zřejmě ale vůbec nic nepochopil ze scénáře a hrál postavu jednostrunně – zle. Pacienti kolem se ptali, kdo to je a proč je tak zlej. Skutečně, po takovém setkání s toužebně hledaným novým "otcem" by se k němu chlapec nikdy nemohl z dětského domova vrátit! Musel by naopak hned po prvních větách od Valy utéct a zůstat radši jako sirotek. (Miroslav Macháček: Zápisky z blázince, 1995) ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

I mistr Hubač se utne. Rádobydramatický scénář sklouzává ke klišé a stylizaci a nezachrání to ani silné herecké osazenstvo. Zaujme výborné vedení dětských herců - teda hlavně Michala Suchánka. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Mě dojme máloco, ale u tohlo jsem byl místy dost naměkko. Je to udělané hodně civilně, dialogům i chování postav se dá věřit. Dobře zahráli všichni zúčastnění, včetně malého Suchánka. Faktr dobrá TV záležitost. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Komorní hra o manželích, kteří nemohou mít dítě, a těžkém rozhodování, zda si vzít dítě z dětského domu (A co taková rozhodnutí přinášejí pak těm dětem). Nic víc, nic míň, a přesto to má své vnitřní napětí, vrcholy, katarze. Velmi slušně natočená a zahraná TV inscenace, s dobrou kamerou i hudbou. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilé psychologické drama o jedné rodině bez dětí, v rolích budoucích rodičů Věra Galatíková a Jiří Vala - oba moc dobří, v rolích prarodičů Dana Medřická a Ladislav Pešek - oba úžasní a skvělí, no a ten malý chlapec z dětského domova mě velice příjemně zaskočil, Michal Suchánek je tady jedním slovem odzbrojující.. Krásně napsaný hluboce lidský příběh o té nejzákladnější potřebě, tj. o rodině a zázemí.. ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Film o tom,jak je těžké vyrovnat se s tím,že člověk nemůže mít dítě.Pro tyto lidi pak přichází na řadu adopce a to přináší otázky jestli to vysněné děcko bude podle představ a jestli vůbec člověk zvládne rodičovství jako takové.Tento snímek se vám snaží na tyto otázky odpovědět.Hlavně Jiří Vala v hlavní roli je vynikající.Za mě celkově 85% a pět hvězd. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Michal Suchánek byl jako dítě skutečně roztomilý. Jiří Vala a Věra Galatíková byli převálcovaní Ladislavem Peškem a Danou Medřickou. Medřická sice hrála svou tradiční roli matky, ale scény, kde se objevila, si jednodušše ukradla svým herectvím pro sebe. Naši známí řešili ten samý problém jako je v tomto příběhu. Taky jim to pořádně zkomplikovalo život, ale nakonec všechno dopadlo dobře. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Úžasná práce scénáristy Hubače a režiséra Moskalyka, včetně herců pana Peška, Věry Galatíkové a odtažitého Jiřího Valy o problému adopce malého chlapce.Tenkrát byste malého Suchánka s očima jako studánky ještě chtěli... ()

Reklama

Reklama