Reklama

Reklama

Přítel pod stromečkem

(TV film)
  • USA A Boyfriend for Christmas (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Třináctiletá Holly Grantová má problém. Kamarádky Beth a Diane mají už dávno vyhlédnuté kluky a ona stále žádného. A tak ji napadne poprosit před Vánoci Santu, aby jí přítele nadělil pod stromeček. Jenže uplyne dvacet let, Holly je stále svobodná, dává přednost práci před rodinou a k pocitu spokojenosti jí přítel vůbec nechybí. A také už dávno na zázraky nevěří a na své holčičí přání před dlouhou dobou zapomněla. Jenže právě teď se Santa Claus dávný slib Holly rozhodl splnit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

nash. 

všechny recenze uživatele

Včera konečně nasněžilo a tak to chtělo oslavit nějakou stylovou podívanou. Přítel po stromečkem je tradiční vánoční televizní zábava se Santou, nesplněným/splněným přáním, láskou, milostnými komplikacemi, nedorozuměním a happyendem. Jasně všechno už to tu bylo a jak to skončí je sice jasné už když to začíná, ale je to milé, a když za okny sněží, s večerem se za okny rozsvěcí vánoční stromečky a kolem sebe mám ty, se kterými je vám nejlépe, je to i díky sympatickým hercům, přesně to, co jsem si v tu chvíli chtěl a dokázal užít. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný oddechový vánoční film, který neurazí a možná i zaujme. Celý film má pohodové veselé vánoční barvy a scenérie a navíc je zde i vcelku zajímavý děj. Pokud o Vánocích chcete nasát vánoční pohodu a zároveň relaxovat, tak tenhle film nabízí spojení obou těchto věcí do jedné. Já jsem byl spokojený, protože mne to dokázalo zaujmout a příjemně a pohodově mne tento snímek naladil. Nechybí zde ani pár vtipných momentů. Takže uděluji tři hvězdičky za pěkný nápad a dobře natočený vánoční snímek, kterých není o Vánocích nikdy dost. ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Originální a v romanticko-vánočním žánru asi top. Přesto film ukazuje neschopnost některých lidí či společnosti. (Slečna si přeje přítele, protože její kamarádky mají taky kluky. - Něco mi tu nesedí. - Právnička se snaží dát dohromady rodinu na Vánoce. - Ono v jiný dny je to úplně jedno, že rodina nemůže být pohromadě.) ()

chlievik 

všechny recenze uživatele

Nebyť Kelli Williamsovej dostalo by to odo mňa "odpad", alebo maximalne možno (za snahu o romantiku) jednu hviezdičku. Ale Kelli je pre mňa Kelli, nemal by som byť taký, že poviem, že "čokoľvek čo tá herečka natočí, bude kvalitné", ale poviem to, lebo sa proste nemôžem vždy nanovo nezaľúbiť do jej jemného úsmevu, a čarokrásneho pohľadu. Takže som si to vychutnal na Vianoce ako sa patrí :-) A v podstate to malo celkom peknú vianočnú a romantickú náladičku. ;-) ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Snímek Přítel pod stromečkem z roku 2004 se rozběhl na naší TV obrazovce v čase odpovídajícím tématu tohoto filmu. Měl jsem však obavy, jakou kvalitou bude disponovat, jelikož jsem viděl už hodně špatných amerických vánočních filmů a tak bylo pravděpodobnější, že spíše propadne a napovídalo tomu i hodnocení zde na ČSFD. Nicméně po prvním shlédnutí jsem byl natolik spokojen, že o rok později jsme si doma přítele pod dřevěným bohatýrem pustili znova. Potěšilo mne, že ve filmu nechyběl takový atribut jako sníh, což je důležité, protože se opravdu nedokážu vánočně naladit při pohledu na americké pláže a stromečky s cinkrlátky na prosluněné Floridě. Dále snímek nabídl pořádný pytel vánoční atmosféry se vším, co k ní patří, například dárky, stromeček, rodinu či muže v červeném. Romantika si zde rovněž našla své místo a také mne docela oslovil samotný příběh, v němž se sympatické Holly Grantové v podání Kelli Williams splnil dětský sen. Když jí totiž bylo třináct let, Santa Claus jí slíbil, že o 20 let později jí na vánoce pošle kluka jako dárek. Zatímco ona na tento slib dávno zapomněla, sympatický chlapík v masce Santa Clause rozhodně mínil svůj slib splnit. A tak poslal ráno po štědrém dnu do jejího bytu muže, který se živil jako advokát a shodou okolností zapomněl přijít k soudu, v němž Holly hrála důležitou roli. Svou chybu pak ihned napravil a tak přišel do bytu k Holly jako dárek pod stromeček. Postupně se tak sblížili, že Holly nechtěla, aby po vánočních svátcích dárek odešel. Romantika čišela z celého 90 minutového filmu jako libá vůně z česnekové polévky, ale to mi vůbec nevadilo. Zároveň totiž nabídl slušnou zápletku, disponoval slušnou porcí humoru a i jeho dva hlavní hrdinové byli sympatičtí. Líbil se mi i snímek samotný, vhodný přesně do období vánočního shonu, protože jsme si pěkně jsme půldruhé hodiny odpočinuli, zasmáli se a hlavně jsme nasávali vánoční atmosféru, i když v americkém podání. Mimochodem jim závidím, že si dárky rozbalují o den později než my. Mají tak celý den si vše užít a nemusejí spěchat od štědrovečerní večeře ke stromečku, protože už to děti prostě nemohou vydržet. Suma sumárum Přítel pod stromečkem ode mne získal pět přátelských hvězdiček pod stromečkem *****. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Dům, v kterém ve filmu bydlí rodiče od Holly, můžeme vidět i v jiném filmu televizní stanice Hallmark a to ve filmu Santa se žení (2005). (Pumiiix)

Reklama

Reklama